Bıçak Sanatı - Forum

KOLLEKSİYON OLUŞTURMA

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
KOLLEKSİYON OLUŞTURMA
« : 03 Temmuz 2012, 10:53:49 »
Yeni başlayan biri olarak kolleksiyonu oluşturmanın genel kuralları nelerdir? Neye göre kolleksiyon oluşturulur, nasıl  yapılır, nelere dikkat edilir, bir marka mı, bir model mi yoksa karışık mı? Öncelikle tecrübeli arkadaşlarımızın bilgilendirmelerini rica ediyorum, gerçek anlamda kolleksiyon nasıl oluşturulur? Cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
YUCELMORE

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: KOLLEKSİYON OLUŞTURMA
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2012, 11:26:20 »
Selam,

Koleksiyon bence çok karmaşık ve bir yandan da basit bir iş;

Küçükken Pul koleksiyonum vardı, evde kız kardeşim peçete koleksiyonu yapardı ve bunlar herhangi bir ticari değeri olmayan metalardı, şimdi bakıyorum büyük iş adamlarımız Araba koleksiyonu yapıyorlar, kimileri yeni modern ve hızı arabaları kimileride antika araba koleksiyonu yapıyor, yani ilk olarak zevk ardından da bütçe geliyor belirleyici unsurlar arasında

Bir ara güzel ülkemin hemen hemen her şehrine gidiyordum ve ilk uğradığım ve aradığım şey çakı satan dükkanlar oluyordu ve yaklaşık 40 tane değişik yöreden çakım vardı, sonra yurtdışına gitmeye başladım ve gittiğim ülkelerden çakılar toplamaya başladım ve bu arada eski koleksiyonum arkadaşlarıma hediye yada başka nedenlerle yok oldu zaman içersinde. Şimdi farklı bir çakı gurubunu topluyorum ve bilmiyorum zamanla nereye gider, başladığım zamandan bu yana evde sürekli duran ortalama 50 çakım oldu ama babamın bundan 50 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte aldığı ve bana verdiği çakısı hariç neredeyse 2 yılda bir tüm koleksiyon değişti, bir şekilde elinizde olmadan gidiyor maalesef :( hepsine sahip çıksam sanırım 500 kadar çakım olurdu şimdi :)

Kimileri ticari değerine göre bütçesi elverdiği kadar, kimileride hatıra niyetine koleksiyon yapıyor, sizin sevdiğiniz çakılar bana hitap etmeyebilir benim çakılarımda bir başkasına  ama uçsuz bucaksız bir konudur çakı-bıçak koleksiyonculuğu ve her yerde olduğu gibi burada da zevkler ve renkler tartışılmaz! Kimileri belirli bir çelikten yapılma çakı ve bıçakları topluyor, kimileri belirli bir markayı, kimisi sadece el yapımı olanları, kimileri yöresel, kilitli çakı, kilitsiz çakı, Av bıçağı, Sustalı bıçak, Kelebek çakı, Kılıç, Pala, Hançer yada hepsi karışık... uzayıp gidiyor yani konu. Herşey koleksiyonu yapanın zevkine kalmış.

Saygılarımla
One for All, All for One...

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2012, 12:06:51 »
ille de çakı ama....  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2012, 13:17:04 »
Bazilari da benim gibi karmakarisik yapar :(
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2012, 13:20:10 »
ille de çakı ama....  ;)

Murat usta sayende bende cakilara yonelecegim galiba :)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2012, 15:05:59 »
Arkadaşlar,
"Koleksiyon" şeklinde yazılması gereken kelimeyi ısrarla "kolleksiyon" olarak yazmışım...Yaptığım yanlış yazım nedeniyle özür dilerim. Sayın Moderatör gerekli müdahaleyi yaparsa sevinirim...
Not: Ben de çakı topluyorum, ağaç veya kemik saplılar öncelikli tercihim...
selamlar.
YUCELMORE

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2012, 17:11:35 »
ille de çakı ama....  ;)

;), bana daha hitap ediyor, aslında ben de bıçakla abaşladım ama çakı daha ele avuca geliyor, daha günlük hayatta yanınızda oluyor. el altın da yani.... bıçağı ; avda , kampta ancak kullanabiliyoruz....   :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2012, 17:24:15 »
biraz ağır olacak ama koleksiyon için önce para biraz bilgi birde bekar olmak lazım :)
karışık yapın yahu bir çakı bir bıcak
bence engüzeli cakı veya bıcak koleksiyonu yapmak istiyorsanız  en değerli bıcak ve cakılar kendi elleriyle birşeyler yapmaya ve kaliteli malzemeler üretmeye çalışan ustaların üretimleridir.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2012, 20:37:18 »
valla bana sorsalar doğrusu kolleksiyon derim. İngilisçesi bile iki L ile.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2012, 21:12:22 »
birdaha mesajda yazarsam çift L kullanırım hayırlısı ile  ;)
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2012, 21:14:05 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 03 Ekim 2012, 14:49:41 »
Ben karışık yapıyorum ve tabii ki bütçeye göre, Allahtan evliyim yoksa maaş koleksiyona gidecekti  :D :D :D
Türk Dil Kurumuna göre "koleksiyon" olması gerekiyormuş.
http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kelime=koleksiyon&kategori=yazim_listeli&ayn=bas
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2012, 19:27:39 »
merhaba kaan pul kolleksionun oldugundan hic bahsetmemisdin :))

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2012, 14:06:46 »
merhaba kaan pul kolleksionun oldugundan hic bahsetmemisdin :))

Küçükken vardı şimdi yok, kızları kandırmak için yapıyorduk o zamanlar ;)
One for All, All for One...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2012, 22:30:41 »
ille de çakı ama....  ;)

;), bana daha hitap ediyor, aslında ben de bıçakla abaşladım ama çakı daha ele avuca geliyor, daha günlük hayatta yanınızda oluyor. el altın da yani.... bıçağı ; avda , kampta ancak kullanabiliyoruz....   :)

:2up

Değişik amaçlara yönelik 3-5 bıçak, kalanı hep çakı bence de, bende de.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2012, 09:50:27 »
Yücel bey bu kolleksiyon yada koleksiyon işinin bana göre hiç bir kural ve kaidesi yok yada ben kurallara en azından bu işi yaparken uymak istemiyorum,tadını çıkartmaya bakıyorum öncelikle o anki ruh halime  göre değişebilen bıçak veya çakı ne olursa anında pat bir bakmışım elimde bu iş normal insan işi değil belki uyarmışlardır ama hastalık bu son kez uyarmak istedim. saygılar

Bahadır
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2012, 13:36:13 »
BY1907,(Özür Dilerim, isminizi bilmiyorum)
Hastalığa yakalanmıştım evvelden, kronik hale geldi ve artık kendimi iflah olmaz buluyorum-yorlar.
Dün bit pazarını gezerken bir puma solingen den bozma testere buldum. Sapını, satan kişi kendi yapmış, dalgalı, bir saati bozmuş, içindeki tüm materyali kabzaya yapıştırmış,silikonla da sıvamış. İğrenç ötesi bir şey::))Ucunda 2 li toplu iğneler, kabza ama toplu iğne var ucunda:) Kumla desteklemiş. Emek vermiş, bizim gibi meraklı...
Kaç Lira? 5. Para bile değil.
İflah olmayacağımız için satın aldım. Ben hoşuma gittikçe alacağım, çakılarım birinci sırada, hoşuma giden bıçaklar da olursa almaktan çekinmem. Bu arada testere bir ağacı 10 dakikada indirecek kadar işlevsel, Puma-solingen testeresi:)
YUCELMORE

1905sss

• *
  • 20
  • Sinan Şahin
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 13 Kasım 2012, 10:27:00 »
Ben de özellikle çakı koeksiyonu yapanlardanım. Yani bıçaklarıda çok seviyorum, keyifle inceliyorum hatta bazılarına hayran oluyorum... Ama koleksiyona katmaya geldiğinde çakı alıyorum.

Aslında tam olarak hatırlamıyorum. Ortaokul zamanlarında minik bir Sürmene benzeri çakım vardı. O zamanlardan kalan bir şey. Bir daha kopamadım çakılardan.

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #17 : 13 Kasım 2012, 11:05:38 »
Yücel bey özürlük bir şey yok rica ederim adım Bahadır YİĞİT,daha önce ki yazımdada söylemiş olduğum gibi kural tanımazlığım tabiyki belirtmek isterim sadece bu konuda geçerli yoksa genel olarak kural ve kaidelere istemesemde uymak ve uygulamak zorunda kalıyorum.neyse kural tanımazlığım gene depreşti eskişehirde tepebaşı beldesinde her pazar kurulan adı kuş pazarı olan bit pazarı tarzında bir yer var geçen pazar gene öylesine! uğradım ama gene dayanamayıp bi adet küçük balta bi adette viktorinox Sentinel: 0.8413.3  ;D  :2up model çakı aldım ne olucak bu halim bende bilmiyorum çocuk gibi bakkala gider gitmez hemen şekere saldırır gibi saldırıyom.ne diyelim hayırlısı olsun 

(Özür Dilerim, isminizi bilmiyorum)
Hastalığa yakalanmıştım evvelden, kronik hale geldi ve artık kendimi iflah olmaz buluyorum-yorlar.
Dün bit pazarını gezerken bir puma solingen den bozma testere buldum. Sapını, satan kişi kendi yapmış, dalgalı, bir saati bozmuş, içindeki tüm materyali kabzaya yapıştırmış,silikonla da sıvamış. İğrenç ötesi bir şey::))Ucunda 2 li toplu iğneler, kabza ama toplu iğne var ucunda:) Kumla desteklemiş. Emek vermiş, bizim gibi meraklı...
Kaç Lira? 5. Para bile değil.
İflah olmayacağımız için satın aldım. Ben hoşuma gittikçe alacağım, çakılarım birinci sırada, hoşuma giden bıçaklar da olursa almaktan çekinmem. Bu arada testere bir ağacı 10 dakikada indirecek kadar işlevsel, Puma-solingen testeresi:)
[/quote]
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #18 : 13 Kasım 2012, 16:12:35 »
 :D sizde zehirlenmissiniz anlasiliyor
Ne yazik tedavisi yok yada ben bilmiyorum.zamanla kendi zevkinizin olusacagi icin belli bir kural koymayin ama zaman zaman koleksiyonu budamakta fayda oluyor daha duzgun ve verimli hale geliyor  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

kaan.incii06

• *
  • 2
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İzmir Bayraklı
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2016, 23:35:05 »
Benim Karışık KOleksiyonum var