Bıçak Sanatı - Forum

Dağmat...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Dağmat...
« : 02 Temmuz 2012, 23:00:10 »
Artık benimde üzerinde emre yazan ve Türkiye'nin genç ve dinamik  ustalarından Emre Kipmen'in elinden çıkmış bir bıçağım var...Emre ustamdan rica ettim, durum böyle böyle dedim. Sağolsun beni kırmadı ve tam istediğim gibi bir bıçak tamamlayıp gönderdi.

Dağmat gibi bir bıçak olduğu için adına Dağmat dedim

Sanki elimin ölçüsüne göre yapmış gibi oturuyor avcuma.  Ceviz kökünden kabza ile  bakır balçağın geçişlerinde ki uyumu ancak çıplak gözle farkedebilirsiniz ve kesinlikle hayran kalırsınız..  Bıçağın çeliği hakkında benimde bir bilgim yok. Emre ustam paylaşmasını bekleyeceğim.

Eeeeh artık bu dağmadı giydirmeside Murat Erkut'a düşer...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Dağmat...
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2012, 23:28:05 »
Bakır balçak, Ceviz sap, bıçağın işçiliğine zaten söyleyecek bir şeyim yok. Çok ama çok güzel bir bıçak olmuş. Emre ustanın ellerine sağlık size de hayırlısı olsun güle güle kullanın.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2012, 00:21:46 »
Güle güle kullan Hüseyin. Sol taraftaki kabza pin deliklerinde bir sorun yaşadım, delerken hafiften dağıldı kenarları, herhalde kökte zayıf bir noktaya denk geldi, arkasını da desteklemeyi unuttuğumdan 1-2 milim oval oldu delik, mecburen reçine ile doldurdum arayı, kusuruma bakmayasın. Sen beni özgür bıraktığından kabzayı genelde nadiren kulanılan altıgen formda biçimlendirdim, kişisel olarak en sevdiğim kabza tipidir. El yapımı olduğu belli olsun diye düz kısımları parlatmadan ısıl işlem tufali ile bıraktım.

Çelik Özgür'ün yolladığı bir çelik. 440B ayarında imiş, ama ekstra molibden ve vanadyumu var. Performans açısından AEBL ayarında olduğunu söyleyebilirim. Test ettiğim kadarıyla kolay bileyleyebileceğin ama keskinliğini çok uzun süre muhafaza edebileceğin bir ayarda sertleştirdim. Sanırım sertlik 58 veya 57 HRC civarıdır. İhtiva ettiği kromdan dolayı kolay kolay leke yapmaz, tuzlu suda filan uzun bir süre bekletmediğin sürece paslanması pek mümkün görünmüyor  ;)

Kabzadaki bakır zamanla biraz kararıp koyu kahve renge dönüşecek, cevizle daha uyumlu olacak yıllar içinde, şu haliyle biraz taze :) Cevizi akrilik reçine ile vakumda stabilize ettim, bulaşık makinesine filan atmadığın sürece hayat boyu bişey olmaz...
İyi günlerde kullanasın...

Kipmen Sanat web sitesi

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2012, 07:58:26 »
Güle güle iyi günlerde kullanın Emre ustanın ellerine sağlık söyleyecek söz bırakmamış  :2up :2up :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2012, 09:14:37 »
gayet güzel ve şirin bir bıçak olmuş bu. kabzanın sonundaki ip yeri, balçak formu ve derinliği, namlu işçiliği ve kullanılan malzemenin uyumu bıçağı gerçekten güzel kılıyor. ayrıca bıçağın üretilmesindeki zarif mana, bu saydıklarımın çok daha ötesinde bir değer katıyor bıçağa... tebrik ediyorum...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2012, 14:31:51 »
emre ustanın eline sağlık ,  sana da keyifle kullanmak nasip olsun...:)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2012, 14:34:29 »
Artık benimde üzerinde emre yazan ve Türkiye'nin genç ve dinamik  ustalarından Emre Kipmen'in elinden çıkmış bir bıçağım var...Emre ustamdan rica ettim, durum böyle böyle dedim. Sağolsun beni kırmadı ve tam istediğim gibi bir bıçak tamamlayıp gönderdi.

Dağmat gibi bir bıçak olduğu için adına Dağmat dedim

Sanki elimin ölçüsüne göre yapmış gibi oturuyor avcuma.  Ceviz kökünden kabza ile  bakır balçağın geçişlerinde ki uyumu ancak çıplak gözle farkedebilirsiniz ve kesinlikle hayran kalırsınız..  Bıçağın çeliği hakkında benimde bir bilgim yok. Emre ustam paylaşmasını bekleyeceğim.

Eeeeh artık bu dağmadı giydirmeside Murat Erkut'a düşer...

gönder ölçüsünü alayım.... ramazandan sonra da damatlığını dikerim..... ;) ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2012, 15:20:39 »
hakikaten bıçkın damat gibi güle güle  kullan Emre ustanında ellerine sağlık formu çok güzel olmuş

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2012, 15:32:14 »
Emre ustamın eline sağlık Hüseyin çok kaliteli bir bıçak sahibi olmuşsun tam damatlık Murat abim ona özel damatlık tasarlar  ;) iyi günlerde kullanırsın inşallah...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2012, 17:24:50 »
kıskandım şimdi oldumu bu yahu  :'(
hüseyin kardeşim hayırlı olsun cok güzel bir bıcağın olmuş

saygılar
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2012, 17:28:49 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2012, 17:28:33 »
Güle güle kullan Hüseyin. Sol taraftaki kabza pin deliklerinde bir sorun yaşadım, delerken hafiften dağıldı kenarları, herhalde kökte zayıf bir noktaya denk geldi, arkasını da desteklemeyi unuttuğumdan 1-2 milim oval oldu delik, mecburen reçine ile doldurdum arayı, kusuruma bakmayasın. Sen beni özgür bıraktığından kabzayı genelde nadiren kulanılan altıgen formda biçimlendirdim, kişisel olarak en sevdiğim kabza tipidir. El yapımı olduğu belli olsun diye düz kısımları parlatmadan ısıl işlem tufali ile bıraktım.

Çelik Özgür'ün yolladığı bir çelik. 440B ayarında imiş, ama ekstra molibden ve vanadyumu var. Performans açısından AEBL ayarında olduğunu söyleyebilirim. Test ettiğim kadarıyla kolay bileyleyebileceğin ama keskinliğini çok uzun süre muhafaza edebileceğin bir ayarda sertleştirdim. Sanırım sertlik 58 veya 57 HRC civarıdır. İhtiva ettiği kromdan dolayı kolay kolay leke yapmaz, tuzlu suda filan uzun bir süre bekletmediğin sürece paslanması pek mümkün görünmüyor  ;)

Kabzadaki bakır zamanla biraz kararıp koyu kahve renge dönüşecek, cevizle daha uyumlu olacak yıllar içinde, şu haliyle biraz taze :) Cevizi akrilik reçine ile vakumda stabilize ettim, bulaşık makinesine filan atmadığın sürece hayat boyu bişey olmaz...
İyi günlerde kullanasın...

Eyvallah ustam. Bu bıçak başıma ciddi bir kaza gelene dek dağ yoldaşım olacak. Ara sıra hor ( fıtratına uygun) kullanacağımdan.Hor kullandığım kadar bakımını da yapacağımdan emin olabilirsin....

Evde usuldan usuldan oluşan koleksiyona dahil etmemeyi düşünüyorum. Bence ustaların eserleri yaşadığı kadar yaşatılmalı. Emekli oluncaya kadar çalıştırılmalı. Emekli olunca da gereken istirahati için temin edilmeli...

Yeniden ellerine sağlık ustam..Bu bıçağın yeri bambaşka...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2012, 17:31:29 »
Murat usta ne ettin sen yahu  "gönder ölçüsünü alayım.... ramazandan sonra da damatlığını dikerim" derken şaka yapıyorsun galiba... Ramazana ben o bıçakla dokuz dağ gezerim... Eğer bir yanlarımı kesmemi istemiyorsan gel şu işi "haftaya hallederiz" deyip tatlıya bağlayalım. Yoksa akan her damla kanımdan seni mesül tutarım.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2012, 18:27:11 »
Dün çoban bir arkadaşın babası dağda arı görmüş. Yani doğal ortamda yaşayan bir koloni..  Haber bana saat 15:00 civarı geldi. Mesai bitimine kadar içim içimi yedi. 18:30 da bir koşu motorsikleti kapıp  10 km ilerideki köyüme, oradan istihbaratı veren arkadaşla birlikte 6 km uzaktaki öbür köye, o köyden 5 km uzakta ki bölgeye adeta ışınlandım. Yolda çok hızlı gittiğimi bu gün söyleyenlerden öğrendim... Normalde 100km/s üzerine çıkmam. :)

Birimizin sırtında kovan diğerinin sırtında motorlu testere kendimizi dağa vurduk. 45 Dakikalık bir yürüyüşten sonra  meşelerin ve ladinlerin sık olduğu bölgede 20 dakika kadar söz konusu ağacı aradık. Havaya karanlık çöktü.

Arkadaş hemen ağaca tırmanıp arıları kontrol ediyor. Ama ağaçta eşşek arısından başka bir arı görünmüyor... Umutlarımız yıkılmış bir vaziyetteyken ağaçtan bir uğultu kopuyor. Yüzler güldü. Ama bir tane bile bal arısı yok piyasada... Ne yapalım ne edelim diye düşünmektense diye zaten kuru olan ağacın motorlu testere ile bir dalını kestik. Allahtan göz gözü görmüyordu.. O daldan bir eşşek arısı çıktı ki sanki ağacın tamamı arıdan oluşmuş.. Tabi yerde uyuşuk uyuşuk gezenlerden bir kaç tanesi paçadan vızılattı bu arada...

Moral bitti. Bi cigara yaktım doğayı dinliyorum. Elimizde dandik bir fener ormanın içinde tütün çekiyoruz. Derken ilk defa bu kadar yakınımdan ' canavar' (kurt) sesi duydum. Tırstım aga.. Yanımızda ne silah ne ışık. Domuz yataklarının arasındayız zaten. Cepte sadece Hakan( damascus)dan aldığım Cezmi Usta çakısı var.  Motorlu testereyi çalıştırdım sesler kesildi...Onunda dibinde azcık bir benzin varmış oda bitiverdi.

O dağda cesedimizi bulmaları en az 2 gün sürerdi... Kovana emin bir yer bulup bir ağacın göbeğine sakladık. Belki deli bozuk bir arı girer seneye  balımız olur.  İniş aşağı inmesini sevmiyorumya, yolumuzda nerden baksan 60 derecelik eğimli taşın kayanın içi.. Tek ışık kaynağı var... Vakit gece olmuş.

Çok şükür o dağdan sağ salim indik.

Kurtlara karşı bıçakla bir şansım olmadığını biliyorum ama yinede en azından mızrak tarzı bir şeyle savunma şansım olabilir diye düşünüyorum. Bunu da yapacak tek bıçağım DAĞMATtır.

Çıplak dağmat gezdiremiyoruz. Murat usta elini hızlı tutarsan ömrüme ömür katarsın bilesin...

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #13 : 04 Eylül 2012, 18:50:39 »
Bıçağı ilk defa gördüm kıskandım çok güzelmiş... Artı geçmiş olsun iyi yırtmışsın. Bazen acele etmek iyi olmuyor...

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #14 : 05 Eylül 2012, 08:43:30 »
senin dağmat daha gelmedi yolda herhalde.... :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2012, 09:07:59 »
Ben yeni gördüm bıçak çok güzel güle güle kullan
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 05 Eylül 2012, 09:35:46 »
Dağmat iyi hoş da onla kurda hoşt denmez. Şu düğünlerde havaya sıkılan şeylerden gerek sana.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 05 Eylül 2012, 11:00:31 »
Dağmat iyi hoş da onla kurda hoşt denmez. Şu düğünlerde havaya sıkılan şeylerden gerek sana.

Abi elimde isterse G3 olsun kurda yine hoşt demem. Lakin iş başa düşerse, savunma gerekirse  ölüm kaçınılmaz hale gelinceye dek savunmaya çalışmak gerekir. Ama bıçakla ama başka bir şeyle.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 05 Eylül 2012, 11:21:59 »
Silah sesinden, hadi olmadı önüne edilen ateşten korkmaları işin başa düşmesinden daha iyi değil mi yav? Bak gariplerim motörlü testereden bile korkmuşlar ne güzel.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 05 Eylül 2012, 16:36:53 »
Konunun gidişatı ile alakalı değil ama Hüseyinin damadının babası yani Emre Kipmen Nerede? 21 temmuzdan bu yana online olmamış, kaçırdığım bir durum mu var?
One for All, All for One...