Dün çoban bir arkadaşın babası dağda arı görmüş. Yani doğal ortamda yaşayan bir koloni.. Haber bana saat 15:00 civarı geldi. Mesai bitimine kadar içim içimi yedi. 18:30 da bir koşu motorsikleti kapıp 10 km ilerideki köyüme, oradan istihbaratı veren arkadaşla birlikte 6 km uzaktaki öbür köye, o köyden 5 km uzakta ki bölgeye adeta ışınlandım. Yolda çok hızlı gittiğimi bu gün söyleyenlerden öğrendim... Normalde 100km/s üzerine çıkmam.

Birimizin sırtında kovan diğerinin sırtında motorlu testere kendimizi dağa vurduk. 45 Dakikalık bir yürüyüşten sonra meşelerin ve ladinlerin sık olduğu bölgede 20 dakika kadar söz konusu ağacı aradık. Havaya karanlık çöktü.
Arkadaş hemen ağaca tırmanıp arıları kontrol ediyor. Ama ağaçta eşşek arısından başka bir arı görünmüyor... Umutlarımız yıkılmış bir vaziyetteyken ağaçtan bir uğultu kopuyor. Yüzler güldü. Ama bir tane bile bal arısı yok piyasada... Ne yapalım ne edelim diye düşünmektense diye zaten kuru olan ağacın motorlu testere ile bir dalını kestik. Allahtan göz gözü görmüyordu.. O daldan bir eşşek arısı çıktı ki sanki ağacın tamamı arıdan oluşmuş.. Tabi yerde uyuşuk uyuşuk gezenlerden bir kaç tanesi paçadan vızılattı bu arada...
Moral bitti. Bi cigara yaktım doğayı dinliyorum. Elimizde dandik bir fener ormanın içinde tütün çekiyoruz. Derken ilk defa bu kadar yakınımdan ' canavar' (kurt) sesi duydum. Tırstım aga.. Yanımızda ne silah ne ışık. Domuz yataklarının arasındayız zaten. Cepte sadece Hakan( damascus)dan aldığım Cezmi Usta çakısı var. Motorlu testereyi çalıştırdım sesler kesildi...Onunda dibinde azcık bir benzin varmış oda bitiverdi.
O dağda cesedimizi bulmaları en az 2 gün sürerdi... Kovana emin bir yer bulup bir ağacın göbeğine sakladık. Belki deli bozuk bir arı girer seneye balımız olur. İniş aşağı inmesini sevmiyorumya, yolumuzda nerden baksan 60 derecelik eğimli taşın kayanın içi.. Tek ışık kaynağı var... Vakit gece olmuş.
Çok şükür o dağdan sağ salim indik.
Kurtlara karşı bıçakla bir şansım olmadığını biliyorum ama yinede en azından mızrak tarzı bir şeyle savunma şansım olabilir diye düşünüyorum. Bunu da yapacak tek bıçağım DAĞMATtır.
Çıplak dağmat gezdiremiyoruz. Murat usta elini hızlı tutarsan ömrüme ömür katarsın bilesin...