Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

tarpoon

• 4739
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #200 : 01 Eylül 2011, 01:36:26 »
teşekkür ederim Sefa usta  :)  bu hale getırene kadar canıma okudu..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #201 : 25 Mayıs 2012, 21:31:55 »
sonunda yeni makina  tam olarak bıtti  :)   test etmek için oldukça zorladım yuksek hızlarda.      takrıbı 3 saat boyunca  en yuksek devırde çalıştı motorda ve makaralarda makul derecede ısınma oldu.  benım dığer makınama göre buz gıbı dıyebılırım.  ayrıca orta ve düşük devırlerde özellıkle düşük devırde ses düzeyı mınımum . bunda japon malı bılyaların buyuk payı var bence.
butun parçalarını olması gerektığı gıbı kalıtelı olanlardan yaptım.     ve  bu yaptığım zımpara  işlevsellık  açısından ve bırşeylerı hakkıyla yapabılmıs olmanın  verdığı haz olarak benı oldukça tatmın ettı..  ve son sıgaralarımdan bır tanesını yakarak yıne karsısına geçıp seyrettım..

ve şu anda izmir yolunda umarım sahıbıde beğenır..  bu arada makınenın yapımı oldukça uzun surdu çıkan aksılıkler , evlılık telaşesi    araya gırınce   zaman uzadıkça uzadı  bunları hoşgörü ıle karşılayan Nebil ustamıza teşekkür ederim  ;)

bu arada gazı fena aldım daha detaylı yenı bır makıneye başlıyacağım yakında  , bakalım ortaya ne çıkacak..?

bır  ıkı resim ve bırde vıdeo çektım..

http://www.youtube.com/watch?v=bDxHECVNDCw&feature=youtu.be

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #202 : 25 Mayıs 2012, 21:34:08 »
 kontra somunlar harıç   cıvata ve tum aksamlar loctıte kullanarak sıkılmıstır gevsemeye karşı.  bılyalar molıbdenlı gres ıle yağlanmıstır..  :)

ve bu ufaklık tam 105 kg gelıyor  :)
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2012, 21:42:51 Gönderen: Taner Salar »

« Yanıtla #203 : 25 Mayıs 2012, 23:00:19 »
 ^-^ ^-^ tam senin titizliğini yansıtan bir iş oldu  :2up :2up insanın canı çekiyor valla.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #204 : 25 Mayıs 2012, 23:08:25 »
teşekkür edrim Sefa usta . istersen bır tane senın için başlıyalım ne dersin..?    :)

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #205 : 25 Mayıs 2012, 23:48:46 »
kontra somunlar harıç   cıvata ve tum aksamlar loctıte kullanarak sıkılmıstır gevsemeye karşı.  bılyalar molıbdenlı gres ıle yağlanmıstır..  :)

Makina harika olmuş
loctite profosyonel ve titiz ustaların vazgecemedigi bir üründür bazılarını sökmek için ısıtmak gerekebilir
kolaygelsin ;)
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #206 : 26 Mayıs 2012, 00:02:01 »
yahu arkadaş kıskandım şimdi olmadı yahu bizde okadar uğraştık değilmi  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #207 : 26 Mayıs 2012, 00:42:21 »

Makina harika olmuş
loctite profosyonel ve titiz ustaların vazgecemedigi bir üründür bazılarını sökmek için ısıtmak gerekebilir
kolaygelsin ;)

;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #208 : 26 Mayıs 2012, 00:43:05 »
yahu arkadaş kıskandım şimdi olmadı yahu bizde okadar uğraştık değilmi  >:D

çok daha ıyısını yapabılırsın  ;)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #209 : 26 Mayıs 2012, 01:24:06 »
Taner ustam ellerine sağlık gerçekten çok temiz bir makine olmuş. kasnaklarıda sanırım kendiniz yaptınız. fevkalade görünüyor. ben de ileride sağlam bir makine yapmayı düşünüyorum. kayış kasnak gibi parçalara girmeden direk olarak hız kontrollü bir makine var aklımda. kafadan 7 adet parçayı elemiş olucam. bunların maliyetiylede zaten hız kontrol alınır. bu sayede hem ince ayarlardan uzak olurum hem de daha sessiz bir makinem olmuş olur hayırlısıyla.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #210 : 26 Mayıs 2012, 09:02:16 »
^-^ ^-^ tam senin titizliğini yansıtan bir iş oldu  :2up :2up insanın canı çekiyor valla.
Sefa ustama katılıyorum. benim canım çekti şimdi ne olacak  :(

« Yanıtla #211 : 26 Mayıs 2012, 09:40:35 »
teşekkür edrim Sefa usta . istersen bır tane senın için başlıyalım ne dersin..?    :)
Sağol ustam sağol  ^-^ daha zaman var bana.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #212 : 26 Mayıs 2012, 10:53:29 »
Taner ustam ellerine sağlık gerçekten çok temiz bir makine olmuş. kasnaklarıda sanırım kendiniz yaptınız. fevkalade görünüyor. ben de ileride sağlam bir makine yapmayı düşünüyorum. kayış kasnak gibi parçalara girmeden direk olarak hız kontrollü bir makine var aklımda. kafadan 7 adet parçayı elemiş olucam. bunların maliyetiylede zaten hız kontrol alınır. bu sayede hem ince ayarlardan uzak olurum hem de daha sessiz bir makinem olmuş olur hayırlısıyla.

sürücü kulanacaksan ikinci bir secenegin daha var esasen disk zımparaların 3 fazlıları birazdaha ucuz onlardan birtane alırsın bir pako şalter araya istediğin zaman zımparayı istediğin zamanda disk zımparayı kulanırsın  ;) ikiside devir kontrolü olur meretlerin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #213 : 02 Haziran 2012, 01:25:57 »
VALLA ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMANIZI NASİP ETSİN İNŞALLAH
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #214 : 03 Haziran 2012, 17:45:53 »

sürücü kulanacaksan ikinci bir secenegin daha var esasen disk zımparaların 3 fazlıları birazdaha ucuz onlardan birtane alırsın bir pako şalter araya istediğin zaman zımparayı istediğin zamanda disk zımparayı kulanırsın  ;) ikiside devir kontrolü olur meretlerin
güzel fikir. bir de disk zımparam olsa daha başka ne isterim. ;D merak ettimde bu sürücülere birden fazla motor bağlayabiliyor muyuz?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #215 : 11 Mayıs 2013, 22:16:08 »
sonunda mutlu son  ^-^  35 cm çaplı kontak diski monte ettım  . sıfır balansla çalışıyor   şimdi sırada inverter var .  bu arada Doğukan arkadaşımıza yaptığım  makınayada aynı dısk  takılacak inverter ıle bırlıkte.  tel mumarasını eskı telefonun azızlığıne uğrayarak kaybettım. numarasını bılen yada şahsen görüşen varsa bana ulaşmasını söyleyebılırmı.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #216 : 11 Mayıs 2013, 22:20:29 »
Taner ustam dehşet güzel görünüyor. İçim gitmedi desem yalan söylerim  :'(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #217 : 11 Mayıs 2013, 22:38:57 »
Taner ustam dehşet güzel görünüyor. İçim gitmedi desem yalan söylerim  :'(

yapalım bırtane sanada  ;)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #218 : 11 Mayıs 2013, 22:45:06 »
Benimde için gidiyor....

« Yanıtla #219 : 11 Mayıs 2013, 23:01:28 »
Budur  :2up :2up