Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

tarpoon

• 4739
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #180 : 28 Haziran 2011, 16:29:05 »
anlamam öyle kuru kuruya stabil çalışıyordan.  birşeyler izlesek fena olmaz hani  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #181 : 28 Haziran 2011, 16:40:10 »
anlamam öyle kuru kuruya stabil çalışıyordan.  birşeyler izlesek fena olmaz hani  ;)
gelsin zımparalar cekerim video yu :)  önce tablayı yapmam lazım :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #182 : 28 Haziran 2011, 22:37:12 »
herkesin kandili mubarek olsun
bu akşam dayanamadım gittim zımparacıdan zımpara aldım yumşak bezli olanların patır patır patladı :) 2 zürkonyum 1 alox
makinaya tabla yaptım ki tablanın kendi yamukmuş yani tam düz olması gerekiyor demekki taşlamacıya gidip düzelttirecez malzemeyi
birde öğrendimki denge makarasını neden düz yapmadımda oval yaptım hala anlamış değilim bir türlü zımparayı ayarlıyamıyorum onuda hallettik hemen yenisi ile değişim :)
ama ana tahrikin 150 lik olaması lazım benim için birde motora güzel bir ayak yapmak gerekiyor 3 saat kadar motoru adam akıllı çalıştırdım baktım ki ısınıyor :( ama devam alışmak için 4 tane profile taşlama yaptım ama oldumu bence lmadı yola devam elimiz bir gün alışacaktır en üsteki profili dalgınlıkla solak olan için yapmışım :) agızı tek taraflı açtım birşeyler yapmaya çalıştım ama haydi hayırlısı bu profillerin toplam aşındırma süresi 40 kum alox zımpara ile 30 dk yı almadı  :9 saygılar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #183 : 29 Haziran 2011, 08:47:11 »
olmuş olmuş  ;)  bu işlemden sonra takoz zımparayla duzelttınmı canavar gıbı olucak..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #184 : 29 Haziran 2011, 08:48:55 »
olmuş olmuş  ;)  bu işlemden sonra takoz zımparayla duzelttınmı canavar gıbı olucak..

usta senin tabladan lazım banada veya uzunlamasına 10mm düz bir sac bakayım nasıl olacak

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #185 : 29 Haziran 2011, 11:15:50 »
Özgür hayırlı olsun yeni makinen,güle güle kullan, :)darısı olmayanların başına  :2up :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #186 : 29 Haziran 2011, 11:21:56 »
Özgür hayırlı olsun yeni makinen,güle güle kullan, :)darısı olmayanların başına  :2up :2up

teşekkürler sanada yaparız birtane

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #187 : 29 Haziran 2011, 14:21:22 »

teşekkürler sanada yaparız birtane
Bu gidişle işin ucu o tarafa doğru gidiyor,yapıp işyerine koysammı diye düşünüyorum bazen.yada bir atölye kiralasam,aman ne diyorum ben ??? daha zamanı var önce biraz bıçak yapayım öğrenelim işi sonra bakarız artık? ;D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #188 : 29 Haziran 2011, 15:22:35 »
hayırlısı ile inşallah ben birini yaptım görsel olarak iç açıcı oplmadı gece kondu gibi oldu
sonra bunu yaptım  olmadı bunun ikincisini direkt motor akuple olanı yapacağım devir kontrollü olarak :)

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #189 : 29 Haziran 2011, 15:38:14 »
hayırlısı ile inşallah ben birini yaptım görsel olarak iç açıcı oplmadı gece kondu gibi oldu
sonra bunu yaptım  olmadı bunun ikincisini direkt motor akuple olanı yapacağım devir kontrollü olarak :)
bunda devir kontrolu yok değilmi? maliyet aşağı yukarı ne çıkıyor,bu yaptığın makinede

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #190 : 29 Haziran 2011, 15:57:56 »
bunda devir kontrolu yok değilmi? maliyet aşağı yukarı ne çıkıyor,bu yaptığın makinede

devir kontolü derken üç aşamalı olarak kasnak var ama ilerliyen dönemlerde sürücülü yapmayı planlıyorum 3 fazlı  olarak
maliyet hesabı açık çası yapmadım ama ileride yapa yayınlarım

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #191 : 29 Haziran 2011, 16:29:08 »
neyseki bugün tablayıda aldım motor gergi rayıda siparişettim hayırlısı ile gayet iyi olacak tablayı biraz abartmışım 10x60x600 olarak montaj yapacam.
burdan makinayacak arkadaşlara önerim benim gibi kasnaklı yapacaklarsa bütün milleri 4140 veya 4340 dan yapmalarıdır. üreticilerin tavsiyesi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #192 : 29 Haziran 2011, 16:48:02 »
Mil yapmak ne demek? Tahrik milinde hazır mil kullanmadın da tornalattın mı? Yoksa benim diğer kasnaklarda kullandığım gibi özel bir şeylerden mi bahsediyorsun?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #193 : 29 Haziran 2011, 16:53:01 »
Mil yapmak ne demek? Tahrik milinde hazır mil kullanmadın da tornalattın mı? Yoksa benim diğer kasnaklarda kullandığım gibi özel bir şeylerden mi bahsediyorsun?
bende öyle anladım milleri yaptırmış demekki

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #194 : 29 Haziran 2011, 17:17:38 »
milleri normalde transmisyon çeliği ile yaptım  sonra bant zımpara yapan bir arkadaşla görüşmemde makaraların olduğu milin zamanla deforme olduğunu öğrendim bu nedenle  30 luk altı köşe 4340 kalite çelik alıp tekradan milyaptırdım takarkende kolaylı oluyor altı köşe olmasından dolyı mil kalınlığınıda 20mm çıkardım  sonrasında ısıl işlem yapılacak hali hazırda yeddekte duracaklar.
benim miller rin hepsi tornada işlendi. bir ara çoşmuşum bayağı bir mil yaptırmışım arkadaşlara eminin makinayı modifiye ederken mil yaptıracaktık baktımki fazla bendekileri taktım :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #195 : 30 Haziran 2011, 22:24:03 »
bugun gergi rayı ve zımparalarım geldi gergi yayının montajını yaptım kayış gerdirmek ve devir degiştirmek için ideal bir alet seramik zımparaları denedim gayet güzel çelışıyor fakat hızı yetersiz sanırım tahrik makarasını 160mm e cıkarmak gerekebilir.

arkadaşlar maliyeti sormuşlardı maliyet 1200 tl dir alt tabla beleş olduğundan fiyat belli değildir. eğerki 3 fazlı motor kulanacaksanız devir kontrollü 1500 tl civarına cıkar

sanıyorum piyasada hız kontrolsüzü1850 tl di :)
biraz zor bitti ama temiz bitti

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #196 : 31 Ağustos 2011, 22:18:12 »
http://www.dailymotion.com/video/xkt52v_bant-zympara-makinesi-1_creation

http://www.dailymotion.com/video/xkt5eo_bant-zympara-makinesi-2_creation

bant zımpara makınemın şimdiki halı . kafamda 20cm,lık bır tahrık tekerleği var onuda takıp  neler yapacağını gördükten sonra kaplamaya gıdecek.  ;)

son hızda stabıl bır şekilde kullanabılıyorum 59,6m/sn 

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2011, 22:25:13 Gönderen: Taner Salar »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #197 : 31 Ağustos 2011, 22:51:08 »
http://www.dailymotion.com/video/xkt52v_bant-zympara-makinesi-1_creation

http://www.dailymotion.com/video/xkt5eo_bant-zympara-makinesi-2_creation

bant zımpara makınemın şimdiki halı . kafamda 20cm,lık bır tahrık tekerleği var onuda takıp  neler yapacağını gördükten sonra kaplamaya gıdecek.  ;)

son hızda stabıl bır şekilde kullanabılıyorum 59,6m/sn 

Süper görünüyor  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #198 : 31 Ağustos 2011, 23:03:22 »
Tşekkür ederim Emre  usta  :)

« Yanıtla #199 : 01 Eylül 2011, 01:31:09 »
Görüntülere bakılırsa çok stabil çalışıyor Taner ustam. Ellerine sağlık.