Bıçak meraklıları nasıl üretim yapıyorlar acaba

Dövme yapıp sonra eğe ile kaba temizlik yapıp eğe izlerini bant zımparada hallediyorlar, ya da çok küçük bıçaklarla ilgileniyorlarsa, bu işi sadece hobi amacıyla yapıyorlar, çoğu işi hızlı veya yavaş yapmanın çok da önemi yoksa, boynuz veya ısıya çok duyarlı sert ahşap kullanmıyorlarsa en ucuzdan gidebilirler.
Bu işi çok ciddi düşünüyorum, ilerde işi geliştirebilirim, hatta ilerde işimi bırakıp sırf bu işi bile yapabilirim filan diyorsa bant zımparaya ne kadar para harcadığının çok da önemi yok. Ne kadar bütçesi el veriyorsa o kadar kaliteli ve geliştirilebilir bir şeye yatırım yapmalı. Geliştirilebilirlik önemli, ilerde iç bükey taşlama yapmak isteyecek, farklı ölçülerde bantlar kullanmak isteyecek, motoru daha güçlendirmek, hız kontrolünü profesyonel yapmak isteyecek, vs. Bu açıdan bakıldığında ya ciddi bir kafa yorarak ve çok araştırarak ve belki bir tornacı ustasından, makineci bir ustadan yardım alarak kendi modüler makinesini yapması, ya da 1000 lira civarı verip klavuzsan makinesi gibi bir makine alması mantıklı olur.
Bütçesi var ama bu işi çok nadiren zaman geçirmek, keyfine kendisine tanıdıklarına bişeyler yapmak istiyorsa, bence o kişi de orta ayar bir cihaz alabilir, kalan parasını başka şeylere yatırabilir - çelik, ahşap, el aletleri vs.
Bir de bu işi ciddi yapmak istiyorum ama hiç param yok diyen olabilir. Bu kişilerin ağırlıklı olarak dövme iş çalışmasını, eğe kullanımında ustalaşmasını öneririm. Ustalıkla dövülmüş bıçakta kaliteli bir eğenin ustalıkla kullanılması genelde bant zımparadan çok daha temiz ve hızlı iş çıkarabilir. Bant zımparası, diski, taş motoru vs. olmayan bir sürü dünya çapında tanınmış ustalar mevcut...