Bıçak Sanatı - Forum

Eğleniyorum

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Eğleniyorum
« Yanıtla #20 : 07 Haziran 2010, 00:55:49 »
Hepsi mükemmel görünüyor eline sağlık  :2up özellikle avcı bıçağına bayıldım, esaslı  bir tasarım olmuş. denge noktası olarak nereyi alıyorsun, biraz önde biraz arkada olması kullanıcıyı rahatsız eder mi?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 07 Haziran 2010, 01:19:50 »
Bu tip küçük bıçaklarda (11-12 santim namlu) denge noktası genelde düz tutuşta işaret parmağının orada olmalı. Bu sayede hem çok hafif hissedilir hem de kullanımda kontrolü ciddi oranda arttırır...

Daha büyük kamp bıçağı tarzı bıçaklarda denge noktasının ideal noktası balçaktan 2-3 santim ilerisi, daha büyük maşet benzerlerinde 5 santim kadar önde olur ki sallama sırasında güç ön tarafa güzelce aktarılsın. Kılıçlarda kılıcın tipine göre balçağın 4-5 santim ilerisinden daşlayıp çok daha ileri kayabilir. Kullanım tarzına göre tasarlanır. Açıkası çok basit bir mantığı var, denge noktası arkaya gittikçe bıçağın ağırlığı az imiş gibi hissedilir, hassas işlerde kontrol artar. Öne gittikçe hissedilen ağırlık artar ama vurma gücü de o oranda artar. Hassas işlerde kontrol düşer ancak kılıç gibi kolun bir uzantısı olma hissini verir.
Denge noktası adı üstünde denge işidir, bıçağın tipi ve işlevine göre tasarlanır. Örneğin kuluçlarda görülen geniş yivler ( yanlış tabiriyle kan oluğu)kılıcın denge noktası konusunda ustanın ince ayarlarıdır. Bu yivin genişliği ve sayısını değiştirerek kılıcı yaparken denge noktasını istediğiniz kadar arkaya çekebilirsiniz...

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #22 : 07 Haziran 2010, 01:33:20 »
teşekkürler ayrıntılı açıklama için  :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #23 : 07 Haziran 2010, 08:42:38 »
e eğlen bakalım emre bizde yakında eğlenecez az kaldı.. :'(

şaka bir yana kama da, av bıçağı da, usturada güzel görünüyor emre,
diğer bıçaklarda güzeldi ama insanın gözü böyle bıçaklar görmeyi dahamı çok istiyor ne, ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #24 : 07 Haziran 2010, 11:09:32 »
e eğlen bakalım emre bizde yakında eğlenecez az kaldı.. :'(

şaka bir yana kama da, av bıçağı da, usturada güzel görünüyor emre,
diğer bıçaklarda güzeldi ama insanın gözü böyle bıçaklar görmeyi dahamı çok istiyor ne, ;)

Aman tam iyileş de hep beraber eğlenelim Gökhan kardeşim. Nasıl gidiyor tedavin?
Yaa ben de aynı şeyi düşünüyordum, bakınca içi açılıyor insanın canım. Lazımmış böyle oğlan çocuğu oyuncakları yapmak  ;) :D

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #25 : 07 Haziran 2010, 11:19:49 »
Eline sağlık Emre gerçekten hepsi çok güzel... :2up.Hele av bıçağına bayıldım, kullanıcısı şanlıymış doğrusu; hem fiziksel olarak çok güzel bir bıçağa sahip olarak, hem de senin gibi bir bıçak sanatcısının farklı bir tarzda üretime geçmesi konusunda ilk ürüne sahip olmanın getireceği manevi bir hazzı da yaşayacak. O:-) Yerinde olmak isterdim doğrusu :) Şimdi bu arkadaş; ilk seri olacak olan bu üretime bunun ilk olduğunu belli edecek herhangi bir yerine  (bir nokta bile olsa) bir emare isterse ne yaparsın acaba?? ;) Neyse istersen şimdi söyleme bitince sürpriz olsun arkadaşa...:) Tekrar eline sağlık sahipleri kadar bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz çalışmalırının sonuçlarını..... Hoşçakal... :))
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 07 Haziran 2010, 12:09:48 »
Eline sağlık Emre gerçekten hepsi çok güzel... :2up.Hele av bıçağına bayıldım, kullanıcısı şanlıymış doğrusu; hem fiziksel olarak çok güzel bir bıçağa sahip olarak, hem de senin gibi bir bıçak sanatcısının farklı bir tarzda üretime geçmesi konusunda ilk ürüne sahip olmanın getireceği manevi bir hazzı da yaşayacak. O:-) Yerinde olmak isterdim doğrusu :) Şimdi bu arkadaş; ilk seri olacak olan bu üretime bunun ilk olduğunu belli edecek herhangi bir yerine  (bir nokta bile olsa) bir emare isterse ne yaparsın acaba?? ;) Neyse istersen şimdi söyleme bitince sürpriz olsun arkadaşa...:) Tekrar eline sağlık sahipleri kadar bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz çalışmalırının sonuçlarını..... Hoşçakal... :))
O zaman bu arkadaşımız bir iki hafta beklerse, birlikte çalıştığım tanıtım ajansıyla üstünde çalıştığımız yeni logomun son haline gelmesini bekleyebilir. Bunun yanına da mesela şöyle bir kanji karakter işlenebilir :
(başlangıç, ilk) anlamında... Haklısın ilk olanı belirtmek bir şekilde önemli :)

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #27 : 07 Haziran 2010, 12:48:56 »
Valla sevgili Emre böyle bir şey için ben olsam beklerdim, sanırım arkadaşımızda bekler... :2up Sanırım o da benim gibi acele ya da sıradan olandansa emeği bol ve de sıradan olmayanları seviyor herhalde.... ;)

« Son Düzenleme: 07 Haziran 2010, 12:52:29 Gönderen: muraterkut »
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #28 : 07 Haziran 2010, 15:39:07 »
Diğerlerinin tüm işlemleri bitti, ısıl işleme hazırlar. Onlara normalizasyon uygulayacağım yarın. Bu arada Hançerin simetrisini toparlamak gerek. Bunun için bir kağıda olmasını istediğim hançerin ortadan yarısını çizdim, sonra bu yarıyı katlayıp makasla kestim, bu sayede birbirinin tıpatıp aynısı iki yarı elde ettim, bu tam simetrik kağıt parçasını hançere yapıştırdım, kalan boşlukları eğe ile yok ediyorum. Eğe kağıda değdiği anda duruyorum. Bu sayede sonuunda elimde kusursuz simetriye sahip bir hançer profili olacak...

Kipmen Sanat web sitesi

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #29 : 07 Haziran 2010, 15:53:53 »
Diğerlerinin tüm işlemleri bitti, ısıl işleme hazırlar. Onlara normalizasyon uygulayacağım yarın. Bu arada Hançerin simetrisini toparlamak gerek. Bunun için bir kağıda olmasını istediğim hançerin ortadan yarısını çizdim, sonra bu yarıyı katlayıp makasla kestim, bu sayede birbirinin tıpatıp aynısı iki yarı elde ettim, bu tam simetrik kağıt parçasını hançere yapıştırdım, kalan boşlukları eğe ile yok ediyorum. Eğe kağıda değdiği anda duruyorum. Bu sayede sonuunda elimde kusursuz simetriye sahip bir hançer profili olacak...

Emeğe saygı..

« Yanıtla #30 : 08 Haziran 2010, 17:18:33 »
Ustam hergün bakıyorum bitti mi diye, eğlen tamam ama hadi artık bitir de bakalım. Merakımdan öldüm

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #31 : 08 Haziran 2010, 17:22:06 »
Bugün biraz tatil yaptım kendime, haftada bir dinlenmek lazım. Sadece simetri konusunu hallettim. Yarın devam :)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #32 : 09 Haziran 2010, 13:13:46 »
Ah keşke bazılarınız gibi çizim yeteneğim olsa  :'(. Neyse en azından bakıp anlayabiliyorum ne düşündüğümü...

Dün akşamdan beri kafayı bozmuş bir şekilde hançerin tasarımı üzerinde çalışıyorum. Şunlar kesinleşti:
-Ricasso'da iç bükey taşlamanın sınırları oyulacak,
-Ricasso oylumlu bir şekil ihtiva edecek (ne olacağı konusunda hala tam karar veremedim)
-Ön-Arka Balçaklar ricassodaki oylumlara uygun bir şekilde şekillendirilecek
-Tüm tema kabzada devam ettirilecek...

Buraya kadar tamam ama temanın ne olacağına kesin karar veremedim. İki konu öne çıkıyor sanki: Ricasso'da taşlama arkasındaki oyuklar yükselerek bir "kupa" şekli oluşturuyor, ya da son çizimlerdeki gibi soyut kalıyor...
Kabzada Yaprak şekilleri ağır basabilir belki, ya da kupa olursa diğer iskambil şekilleri temayı tamamlayabilir. Ancak sanki yaprak daha hoş olacakmış gibi geliyor... Siz ne dersiniz?

daha büyük versiyon: http://i46.tinypic.com/2d8kkzl.jpg

« Son Düzenleme: 09 Haziran 2010, 13:19:19 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #33 : 09 Haziran 2010, 13:15:28 »
Bu arada picassa çalışmıyo mu? Bu google ile AKP hükümeti arasındaki kavgadan olmasın?

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 09 Haziran 2010, 13:40:01 »
Sanırım daha hoşuma giden bir tasarım çıktı. Uğur böceği (çizmeyi beceremedim gerçi  :) ) ve yapraklar...
http://i47.tinypic.com/2edw7xg.jpg

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #35 : 09 Haziran 2010, 13:54:30 »
bu çizimleri nasıl yapacaksın? ve neyin üzerine? bir de sapta kullanmayı düşündüğün malzemenin ağırlıklı renk tonu nedir?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #36 : 09 Haziran 2010, 14:02:07 »
Koyu renkli ahşap olacak sanırım - belki ceviz.

Şekiller oyma olacak, yani Fuegen ustanın yaptıkları gibi, becerebilirsem:

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #37 : 09 Haziran 2010, 14:46:58 »
http://www.istockphoto.com/file_search.php?action=Browse&Cache=bca513c83b6ac23c9351f65d6d7eb478&page=4

bu adreste çok fazla desen ve doku örneği bulabilirsin. ama daha spesifik bir desen arayışındaysan ben de biraz daha detaylı araştırayım arşivimi(40 gb civarında bir desen ve imaj arşivi).

genel olarak dallar iskambil kartlarından daha iyi fikir...  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #38 : 09 Haziran 2010, 17:03:01 »
biraz acele oldu, scanerda arpaladı pek güzel çıkmadı ama  fikir vermesi bakımından bir bak bakalım emre.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #39 : 09 Haziran 2010, 17:24:18 »
biraz beyin fırtınası yapalım bu konuda , konu ilerledikçe çok değişik şeyler de çıkacak eminim.. >:( :-\ >:D

Ahh Emre bey bana fikrinizi tam bir anlatabilseniz  :) yapraklar şöyle birşey mi (foto)
sap dairesel mi 2 yüzey olacak. her yüzeyde yapraklar bi ters bi düz mü yer alacak...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''