Değerli ustalar affınıza sığınarak bende görüşlerimi dile getireyim.Lütfen ukalalık olarak alıgılanmasın. bu dağ bayır bıçaklarında bende balçak olan modelleri seviyorum el korumasının yanında denge içinde bir nebze olsun fark yaratacağı kanısındayım malum bu bıçağı dal keserken yada daha büyük ağaçları, bir barınak yapmak gerektiğinde namlu sırtına daşla vurarak

kullanmak mümkün.hiç bir zaman bir bıçağa böyle davranmak istemem fakat hayatta kalacağız önce iyi bir mekanımız olsun ilerde kurtulduğumuzda turistik gezi turları filan pirim yapar.
diğer yandan bu bıçak ile tuzak kurmak için gerekli dal-saz-kamış-bambu gibi hadi bambudan vazgeçelim kaybolmak için güzel ülkem yeter rahatlıkla kesebilmeli toprağı kazabilmeli bununla korunma amaçlı bir mızrak yada yay ve ok yapabilmeliyiz bir mızrak ucuna bağlayabilmeli.
birde bu bıçaklar fazla büyük olmuyor kullanım açısından daha rahat kullanılabilmesi için fakat şöylede bir düşüncem var yabani bir hayvan ile bize zarar verebilecek cinsten her ne kadar insan kadar vahşi olmasada bu saldırıyı bertaraf edecek kadarda kallavi olmalı kanısındayım şimdi bu sabah sabah nereden çıktı diyeceksiniz valla neler yazdım sonra tekrar sildim kendimi kaptırdım benim dağa bayıra çıkma zamanım çoktan gelmiş geçiyor madde bağımlıları gibi benimde dağ krizim tuttu sabah işe diye evden çıkacam çıkış o çıkış sıkılana kadar dağdan inmiyeceğim