ceviz yağı ahşaba faydadan çok zarar getirir,cevizin yağı aşitli olduğundan gürgen dahil tüm ağaçları deler ve şekil bozukluğuna neden olur, benim tavsiyem ahşap kın yaparken hiçbir şekşilde açılmaması için iki parçalı yaptığın kınları birleştiriken deniz tutkalı kullanman ve kını biraz uzun ve geniş yaparak bu fazla yaptığın kısımlardan sarı yada bakır pimlerle deniz tutkalıda kullanarak birleştirmen olacak,kılıfının şeklini değiştirmen mümkün değilse deniz tutkalı ile yapıştırıp mengenede sıkarak kurumasını beklemelisin,bir diğer çare ise, ahşap kılıfın dış bölümünden bildiğin bakır telle sararak üzerine lehim kapladığındada bu kılıf çok güzel görünecek hemde hançer yada kama gibi ağırlık kazanacaktır,üzerinede yine dekoratif maksatlı süslemeler yapmak mümkün, ben yaptım ,bir diğer yol ise ahşabı deniz tutkalı ile yapıştırıp 24 saat beklettikten sonra deniz tutkalının kılıf içindeki taşmalarını eski ince demir testeresini kullanarak temizleyip bıçağın oturmasını sağladıktan sonra ahşap kılıfı üzerini örtecek şekilde zeytinyağı dolu bir kaba koyarak 24 saat beklettikten sonra ,silerek bir kenara koyup gölgede kurumasını sağlamanız olacaktırki bu sayede ahşap birdaha kolay kolay bir kuvvet uygulanmadıkça açılarak zarar görmeyecektir,çünkü ahşap yağı içerisine çektiğinden genleşme yarılma gibi durumlar ortadan kalkacaktır.zeytinyağı sadece sofrada değil bu işlerdede kulllanılmakta,ayrıca ahşap kesim hattalarıda yarılmaması için yeytinyağında 3 gün bekletilmektedir, buda bilgi mahiyetinde olsun bakarsınız lazım olur.sevgyle kalın .bayrak