Emre birşey soracağım, bıçağa taşlama açısı vereceğimiz zaman, eğe ile bir miktar abanmak gerekiyor/gerekbiliyor. bu sebeple bıçağın boşlukta olmaması daha sağlıklı diye biliyorum. fakat senin şu anda bıçağın altına koyduğun parçayı kullanarak eğe ile taşlama açısı vermek mümkün değil. bu sistemde taşlama açısı, altında destek bırakmadan yapılabilir mi yoksa bıçağın genişliğinden az biraz daha ince bir başka tahta blok mu koyacaksın alt kısma? (gerçi sen şerit zımpara kullanrak açıyorsundur muhtemelen taşlama açısını, ama ben yine de sorayım dedim:)
Emin kusura bakma, mesaj kalabalığından görememişim sorunu önceden...
Sorun mantıklı ama geçersiz

Bıçağın taşlamasıyla uğraştım bu mengeneyle, hem ustura hem de av bıçağında son zamanlarda üstünde çalıştığım.. Yaptığım tek şey bıçağın ağzı kenara denk gelecek şekilde bıçağı tam ortadan değil, biraz kenardan sıkıştırmak. Eğer uzun bir bıçaksa bir çelik levha bıçağın altına koyarsın...
Bu arada bugün mengene ile çalışırken tasarımda bir eksiklik farkettim

Keşke ana profili de kendi etrafında döner yapsaymışım. Neyse ki mengene kısmıyla masaya sabitlenen tabla ve profil birbirinden ayrılabilir şeyler. İlerde profil yerine daha geniş bir borunun içindeki bir boru şeklinde modifiye edeceğim kare profili. Çelik L ile bıçak mengenesi kalacak, onlardan memnunum...