Bıçak Sanatı - Forum

Avuç İçi Taşlama

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Avuç İçi Taşlama
« : 28 Mart 2012, 23:34:59 »
Direndim direndim olmadı, yenildim. Ne kadar korksamda artık bir avuç içi taşlama almaya karar verdim.

Buna kesici disk taksam profil çıkarmama yarar mı

Bunu almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/avuc-taslama-makinasi-ve-spiral-cihazi-500w-007-54924558?sciid=hpifu1
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Avuç İçi Taşlama
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2012, 23:43:46 »
1.20 veya 2 mm lik taşlarla rahatlıkla olur. yanlız almışken biraz daha güçlü ve markası bilindik bir makine daha iyi ve uzun ömürlü olur kanaatindeyim. mesela: http://www.724magaza.com/BOSCH-PWS6-AVUC-TASLAMA,PR-27015.html

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2012, 23:48:47 »
Murat usta bizim buralarda geçi eti yenir hep. Biraz zor pişer sırım gibi olur ama tatlıdır der onu yeriz.. Fakat bu, koyun yahut sığır eti sevmediğimizle alakalı değil.. Tamamen duygusal ;D

Şimdilik gücümü zorlayarak ancak bunu alabiliyorum.Yani bu civarlarda...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2012, 00:12:11 »
hayırlısı olsun.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2012, 00:20:15 »
 Bu tip makinalarda bilinmeyen markalar tahmininden daha pahalıya patlayabilir. Bobinajcıları bi dolaş. Muhakkak bütçene uygun, taş gibi ikinci el bi makina bulabilirsin. dewalt, metabo, makita, bosch sırasıyla tercih ederdim. devir ayarı da olursa dadından yenmez. ;)

selamlar...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2012, 00:27:10 »
Hüseyin madem bütçene göre birşey arıyorsun

http://www.hepsiburada.com/Liste/attlas-eco-t-115n-taslama-500w-taslama-diski-hediye/productDetails.aspx?productId=hrattlasecot115&categoryId=13003107

Senin makineden çok daha iyi. Üstelik satıcı da istediğin zaman karşında.

Biraz daha bütçemi zorlayabilirim dersen 5 senedir kullandığım birkaçyüz taş bitirmiş bir alet

http://www.hepsiburada.com/Liste/blackdecker-cd115-avuc-taslama/productDetails.aspx?productId=hrblcd115&categoryId=13003107

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #7 : 29 Mart 2012, 00:32:11 »
metabo bu konuda çok iyi sanırım. matkabını kullanan bir arkadaşım var. matkabı gördüğümde küçümsedim boyutu küçük ama 2 yıldır neredeyse hergün o kadar zor işler yapmasına rağmen banamısın dememiş.

« Yanıtla #8 : 29 Mart 2012, 00:37:36 »
Metabo bir efsane Murat. Kalite olarak bence Bosch bile sonra gelir. Özellikle avuç taşlamalarda eğer mal kalitesizse çok kısa bir süre sonra ayna-konik dişliyi yer bitirir ( veya pinyon dişliyi) Dikkat etmekte yarar var. Bir yandan işin ekonomisine bakıyoruz ancak ekonomik olanla olmayan arasındaki fark, iki kat fiyat. Değer mi? bence 10 kere değer, zaman size bunu anlatacaktır. Genel önerim, özellikle motorlu küçük el aletlerinde gerekirse bekleyin, birikim yapın ama mutlak kaliteli olanı alın derim.

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #9 : 29 Mart 2012, 00:42:06 »
Metabo 9-125 quick devir ayarlı ve güvenlik yönünden iyi bir makina. İkitıkla.com da en ucuz buldum birkaçgün önce aldım. Bende crown vardı iki yıl her işte kullandım halende sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Devir ayarı yoktu.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #10 : 29 Mart 2012, 00:51:43 »
Metabo bir efsane Murat. Kalite olarak bence Bosch bile sonra gelir. Özellikle avuç taşlamalarda eğer mal kalitesizse çok kısa bir süre sonra ayna-konik dişliyi yer bitirir ( veya pinyon dişliyi) Dikkat etmekte yarar var. Bir yandan işin ekonomisine bakıyoruz ancak ekonomik olanla olmayan arasındaki fark, iki kat fiyat. Değer mi? bence 10 kere değer, zaman size bunu anlatacaktır. Genel önerim, özellikle motorlu küçük el aletlerinde gerekirse bekleyin, birikim yapın ama mutlak kaliteli olanı alın derim.
Ustam dediklerinize aynen katılıyorum.
Metabo 9-125 quick devir ayarlı ve güvenlik yönünden iyi bir makina. İkitıkla.com da en ucuz buldum birkaçgün önce aldım. Bende crown vardı iki yıl her işte kullandım halende sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Devir ayarı yoktu.
hayırlı olsun. crown marka nasıldır bilmiyorum. ama arkadaşın çalıştığı atölyede ustanın biri 1 hafta olmadan würth marka matkabın milini yamultmayı başarmıştı.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 29 Mart 2012, 00:52:52 »

+1    ;)     üç dört gün önce makıtayı yaktım  trıfaze ıle 8)   aynı gun matkap son nefesını verdı   şimdi metaboya bakıyorum fıyatlar yuksek ama  kalıtelı olduğunu bılıyorum. altarnatif olarak hitaci derim kıramazsın..    bu arada bosch,un fıyatı güzel..  ancak kendıne güvenemıyorsan bunun yerıne ufak bır sutun matkap al ve profıllerı bununla cıkarıp testere ıle kes derim.
bu gıbı yüksek devirli makineler hata kaldırmaz. 1,2 mm taşla kesmeye kalkarsan profılı sakatlık çıkarabılırsın..  sutun matkabı duşun derim  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2012, 01:00:20 »
bu arada acele etme bobınajcı bır arkadaş var sana ıyı markalardan bır tane ıkıncı el bakayım . bulamazsak alırsın bırtane yeni  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2012, 01:26:51 »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 29 Mart 2012, 02:35:41 »
fiyatı fena değil ama bosch derım ben ;)  aralarında fıyat farkı çok azdı..

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 29 Mart 2012, 03:12:20 »
Hüseyin kardeşim geçen sene sandalın boyasını silmek için bu makinayı aldım.http://www.hepsiburada.com/Liste/blackdecker-cd115-avuc-taslama/productDetails.aspx?productId=hrblcd115&categoryId=13003107#Gorseller
Geçen hafta sonu gene bi sandal daha sildim. Makina hiç durmadı sayılır. 2 saat çalışmıştır.
 bu makinanın taş çapı 115mm  ben buna bazen 180mm zımpara bile takıyorum. fiyatına göre makina güzel yanında 5 tane taşıda var.
Bu makinayı sadece profil çıkarmak için düşünme.  Ben bu makinayı her yönüyle kullanıyorum.
profil çıkar, kabaca ağzını aç, zımpara tak profili temizle,  testere tak ahşap kes. vs.
İlk zamanlar makinayı kullanırken inceden korkuyordum. ama şimdi alıştım. bant zımpara gibi iç bükey düzgün ağız bile açabiliyorum bununla . şuan benim sağ kolum diyebilirim. ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 29 Mart 2012, 09:48:27 »
testere tak ahşap kes. vs     ???   yapabıleceğiniz en tehlıkeli şey o makınaya testere takmaktır..   yanımda çalışan arakadaşım bu işlemı yaptığı için ayağını diz altından kopardı ....

kesti demiyorum  ;)    nemlı yada yoğunluğu çok olan ahşapta testere kapma yapar ,tabıkı o kuvvetı zapt edemezsınız..   dönüş yönüne dıkkat edın , direkt size doğru dönecektır..

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 29 Mart 2012, 10:12:09 »
testere tak ahşap kes. vs     ???   yapabıleceğiniz en tehlıkeli şey o makınaya testere takmaktır..   yanımda çalışan arakadaşım bu işlemı yaptığı için ayağını diz altından kopardı ....

??? ???

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #18 : 29 Mart 2012, 10:47:43 »
Amanın, bu avuçiçi taşlama ile yapılacak iş değil bunlar. Akıllı olan adam yapmaz...

Benim deneyimim sadece Black&Decker ve Bosch ile. B&D'i aldığımın ikinci ayı yakmayı başardım, şimdi çöpte. Bosch aldım sonrasında, Bosch'un en düşük versiyonu, 4 yıldır haldır huldur kullanırım, bana mısın demez.

Bunun dışında bir de birkaç küçük alet Skil, bence bu markayı da göz ardı etmeyin derim, çok kaliteli yapıyorlar, matkabından ve dekupajından memnunum, tahminim aynı fiyat aralığında avuç içi taşlaması da kaliteli çıkacaktır. 70 küsur liraya 600 watt'lık aletlerinin kaliteli olacağını sanıyorum, ama bilemiyorum tabii, benimki tahmin.
Hüseyin, hiç gözün korkmasın, eğer kuralına göre kullanırsan nerdeyse hiç tehlikesi yok. Göz koruması, solunum korumasını kullan, siperliğini çıkarma, kestiğin profile abanma, garip açılardan ve kavislerden uzak durup olabildiğince düzgün kesikler cek, kestiğin malzemeyi sağlam sabitle, saçma sapan diskler takma, kaliteli taş kullan: Bunları yaptığın sürece bişey olmaz. Ancak bir kalemi bile es geçme...

Kipmen Sanat web sitesi

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #19 : 29 Mart 2012, 11:54:12 »

??? ???

Bu makinaya takılan testerenin neden yasaklanmadığını anlamış değilim. Bu testere ile bi yerini kesmiş birini tanımıyorsanız, cerrahpaşanın aciline gidip iki saat takılın. Bikaçıyla kesin tanışırsınız.