Bıçak Sanatı - Forum

Çekiçler

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Çekiçler
« Yanıtla #40 : 10 Ocak 2013, 15:39:37 »
sonunada catlak devam etmesin diye 3 mm matkapla karsadan karsiya bir delik acmak gerekli

mükemmel tavsiye teşekkürler   ;)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #41 : 10 Ocak 2013, 22:50:59 »
Keser, balta, kazma, çapa gibi sapın tek taraftan çakıldığı el aletleri ve takımlarda ağaç kama olabilir.

Ben de yazdığım takımlarda ağaç kamayı uyguluyor ve yandan çivile sabitliyorum.

Ama Balyoz, çekiç gibi sapı her iki taraftan çakılan ve savrularak kullanılan aletlerde metal kama olması o işin tekniğine uygun olduğunu gösterir.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #42 : 10 Ocak 2013, 23:08:57 »
Eyvallah sayın hocam, sizin gibi yıllarını bu işe vermiş emekli bir teknik öğretmenin tecrübelerine saygı duymak lazım. Hele benim gibi ilk defa bir çekiç(dövme için) gören bir insan için. Teşekkür eder saygılar sunarım.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #43 : 11 Ocak 2013, 01:08:35 »
Sayin Hocam yanlis anlasilmasin keser ve kazma demissiniz ama zaten dediginiz aletlerin cikma ihtimli yok sadece dönmesini engellemek icin kama cakilabilir sahsen ben keser balta gibi aletlerde deligin icini kursun kalemle karalayip
kirik cam veya raspa ile tahtaya bulasmis yerleri kaziyorum.cepecevre iz cikmaya basladiginda ise artik olmus demektir ve yerine cakip sabitliyorum konik yerlesme oldugu icin artik dönme kimildama olmamasi umulur.dahada önemlisi sapi yerlestirecegimiz deligin icini ege ve zimparayla tesfiye etmek cekiclerle ilgili aazcik birseyler ögrenebilmek icin sol el isaret parmagi eklemimi tuzla buz ettim tabii cekiclerimi sabitleme noktasindaki titizligimi anlayabilirsiniz
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #44 : 11 Ocak 2013, 21:58:53 »
Sayin Hocam yanlis anlasilmasin keser ve kazma demissiniz ama zaten dediginiz aletlerin cikma ihtimli yok sadece dönmesini engellemek icin kama cakilabilir sahsen ben keser balta gibi aletlerde deligin icini kursun kalemle karalayip
kirik cam veya raspa ile tahtaya bulasmis yerleri kaziyorum.cepecevre iz cikmaya basladiginda ise artik olmus demektir ve yerine cakip sabitliyorum konik yerlesme oldugu icin artik dönme kimildama olmamasi umulur.dahada önemlisi sapi yerlestirecegimiz deligin icini ege ve zimparayla tesfiye etmek cekiclerle ilgili aazcik birseyler ögrenebilmek icin sol el isaret parmagi eklemimi tuzla buz ettim tabii cekiclerimi sabitleme noktasindaki titizligimi anlayabilirsiniz

Ustam çekiçlerin çok  şık, güle güle kullan  :2up

Kaya

• 2867
« Yanıtla #45 : 11 Ocak 2013, 22:01:42 »
Tesekkür ederim Soytürk daha iyileri senin olur insallah

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #46 : 12 Ocak 2013, 19:42:24 »
Bundan aldım, amaç faklılık ve gıcıklıksa >:D,İngiliz çekici her yerde var, gazoz açacaklı çekiç ise? >:D :2up

« Son Düzenleme: 12 Ocak 2013, 19:44:24 Gönderen: yuceldeniz »
YUCELMORE

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #47 : 12 Ocak 2013, 21:05:38 »
Bende bunu dün buldum aldım hurdacıdan.
Biraz temizliğe ihtiyacı müsait bir zamanda halledeceğiz.
Sap kılcık ama tam olarak takmadım. Emeaneten takılı duruyor.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #48 : 12 Ocak 2013, 21:15:25 »
Muharrem Bey aldiginiz cekic cok harika bir cekic gule gule kullanin ne kadar iyi bir cekic oldugunu sonradan anlayacaksiniz

Yücel Bey sizin cekiciniz de cok hos almanlarin favori cekiclerinden biri konu bira acmaksa ekstrada bes kiloda tasirlar şikâyet etmeden güle güle kullanin

« Yanıtla #49 : 12 Ocak 2013, 21:34:52 »
Tam İngiliz Çekici  :2up

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #50 : 12 Ocak 2013, 21:45:14 »
Pin çakmak için bana biraz ağır geldi ama satan arkadaş yüzde yüz müşteri menuniyeti garantisi verdi  :2up :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #51 : 12 Ocak 2013, 22:52:01 »
Pin çakmak için bana biraz ağır geldi ama satan arkadaş yüzde yüz müşteri menuniyeti garantisi verdi  :2up :2up

Hayrılı olsun, on numra bir çekiç bulmuşsunuz. Yahu arkadaş bana neden denk gelmez böyle şeyler, cık cık cık, deli olacağım resmen  >:D >:D

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #52 : 12 Ocak 2013, 23:06:29 »
Satan vatandaşın elinde sanırım iki adet daha var. İsterseniz irtibata geçmenizi sağlaya bilirim. Ama sanırım (yenisini fiyatını bilmediğim için) tuzlu. Kızılcık sap dahil 50 tl verdim ben. İsterseniz vatandaşın numarasını bulabilirim.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #53 : 13 Ocak 2013, 11:14:47 »
Muharrem bey, Ankara Suluhan da alt zemindeki demircide 50 tl ye aynı çekiçler satılıyor. 50-60 adet vardı ve Orjinal olduğunu söylediler. Sapları yok.
Selamlar.
YUCELMORE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #54 : 13 Ocak 2013, 18:16:45 »
Satan vatandaşın elinde sanırım iki adet daha var. İsterseniz irtibata geçmenizi sağlaya bilirim. Ama sanırım (yenisini fiyatını bilmediğim için) tuzlu. Kızılcık sap dahil 50 tl verdim ben. İsterseniz vatandaşın numarasını bulabilirim.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum, fakat 50 tl bir çekiç için bana pahalı geldi .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #55 : 13 Ocak 2013, 23:42:50 »
Katar'a gidersem çekiç mi getireyim ne? Orda sanki yuvarlak başlı çekiç gördüm mü ne? Belki ucuza düşürürüm.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben