Eğeyi bağlayan pabuçların somununu kelebek somun kullanırsanız elle söküp takabilirsiniz anahtar aramaya gerek kalmaz
Aynen Öyle yaptım Mehmet Bey ben de

Bu tip bir tezgahın masaya sabitleme için bir işkence de yapmak işe yarıyor.
Tüm çerçeveyi 30 X 60 mm 'lik kalastan yaptım. Arada 40X40'lıklar var. Lambalı birleştirmeyi ilk kez deniyorum, üstünkörü yapılmaması gereken bir işlemmiş meğerse. Yine de sapasağlam oldu.

Yükseklik bir civatayı gevşetip sıkılarak ayarlanabiliyor, iki tarafta da vidaların uçlarını sivrilttim, sıkınca ahşaba batıyor, sağlam bir şekilde duruyor yerinde.

Açıyı ayarlayan mile pabucları sabitlememeyi tercih ettim, bu sayede pabuçları dışada eğeye veya biley taşına tutturup daha sonra mili sokabiliyorum.

Bir de yukardaki üçgenlerden ürettim, bunları trigonometrik cetvel yardımıyla yaptım, uzun kenarı 15 santim olan dik üçgenler. kısa kenar 2.6 cm olan 10 derece, 3.05 olan 12, 5.2 olan 20, 6.1 olan ise 24 derece. Bu dereceler en çok kullandığım açılar, tek taraflı ıskarpela taşlamalarım genelde ya 20 ya da 24 derece oluyor, çift taraflı bilemelerde de ya 10 ya da 12 derece her yanak için kullanıyorum.

Eğer bant zımparanız varsa bu tip basit bir dik açı aparatı çok işinize yarayacaktır, Ya tablanın ya da desteğin açısını değiştirerek kusursuz scandi ağzı açmak çocuk oyuncağı.
Bıçağı tutan levhanın kenarını aynı zamanda taşlama eşiği yardımcısı olarak da işe yaradığına dikkatinizi çekmek isterim...

Yeni başlayanlar için geniş çeneli ucuz bir mengene çözümü. Yapı marketlerde satılan çin malı matkap mengeneleri 100 - 120 mm çeneli olanlar 30-35 lira civarında. Bu mengeneleri tezgaha iki civata vasıtasıyla sabirlediğinizde çok güzel iş gören bir mengeneniz olacaktır. Civata deliğinin bir tanesini pivot gibi düşünerek mengenenin bir kaç farklı açıda pozisyonuna göre de farklı delikler delerek aynı mengeneyi değişik pozisyonlarda kullanabilmeniz mümkün olacaktır...