Bıçak Sanatı - Forum

Propan ocağı başladım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Propan ocağı başladım
« : 20 Mart 2012, 20:05:12 »
Arkadaşlar sonunda bende bir ocak yapmaya başlayabildim.brölörü yaptım denemedim.Önce görücüye çıkarayım hatalar varsa öğrenelim sonra denerim
3/4'' boru 250 mm
Arkasında hava kanallı parça tornalanarak yapıldı bütün malzeme konik dahil 160 mm
Kanallar 4 adet 11 mm x 70 mm
Meme:1 mm delikli gazaltı memesi
dışı 10 mm gelen boruya kılavuz çekilerek monte edildi m8
10 mm boru 300 mm boyunda bir ucuna kılavuz çekildi diyer ucuna hortum rekor tornalandı
Aratapa boy 60 mm orta delik 10 mm tornalandı
Hava ayar borudan kesildi 50 mm boyunda hava kanallarından 20 mm daha kısa yeterli gelirmi büyüteyimmi
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Propan ocağı başladım
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2012, 20:11:07 »
Mehmet Ustam, harika görünüyor. Hava yetersiz gelirse genişletirsin gerekirse, uçta konik bir açılma yapmayı düşünüyorsun değil mi?

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2012, 20:15:33 »
Mehmet Ustam, harika görünüyor. Hava yetersiz gelirse genişletirsin gerekirse, uçta konik bir açılma yapmayı düşünüyorsun değil mi?
Evet onu yapacağım tornalayarak yapmayı düşünüyorum zamanım yetmedi o yüzden yapamadım

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2012, 21:29:59 »
Mehmet usta güzel olmuş  hava kanallarını spırallemı açtın..?  bence hava kanalını örten boruyu kanalları tam kapatacak şekılde yaparsan daha ıyı olacak gıbı,  eğer tatlı sıkı geçiyorsa kontra cıvataya gerek yok ama hafıf bol ıse kayma yapabılır bır kontra cıvata eklenıese dahada ıyı olacak.

cıkışa ne koymayı planlıyorsun..?  alevın dağınık olmadan muntazam cıkması ıçın guzel bır lule tornalıyabılırsın  ;)
« Son Düzenleme: 20 Mart 2012, 21:43:15 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #4 : 20 Mart 2012, 21:40:27 »
Valla süper olmuş  :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2012, 21:48:20 »
Mehmet usta güzel olmuş  hava kanallarını spırallemı açtın..?  bence hava kanalını örten boruyu kanalları tam kapatacak şekılde yaparsan daha ıyı olacak gıbı,  eğer tatlı sıkı geçiyorsa kontra cıvataya gerek yok ama hafıf bol ıse kayma yapabılır bır kontra cıvata eklenıese dahada ıyı olacak.

cıkışa ne koymayı planlıyorsun..?  alevın dağınık olmadan muntazam cıkması ıçın guzel bır lule tornalıyabılırsın  ;)
Kanalları uçlardan 11 mm matkapla deldim araları sipralle boşalttım (frezem yok neyapalım) borunun üzerine çivatalı sabitleme yapacağım.Çıkışa lüle tornalayacağım zamanım yoktu yapamadın.Yorumlar için teşekkürler

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2012, 21:48:52 »
Valla süper olmuş  :2up
Teşekkür ederim hocam

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2012, 21:50:20 »

Kanalları uçlardan 11 mm matkapla deldim araları sipralle boşalttım (frezem yok neyapalım) borunun üzerine çivatalı sabitleme yapacağım.Çıkışa lüle tornalayacağım zamanım yoktu yapamadın.Yorumlar için teşekkürler

bende de yok ustam  :)  her seferınde  yolunuyorum   ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2012, 22:01:56 »

Ben onu tornadada açardım ama benim kullandığım torna ufak o yüzden zor aynaya parmak freze arabanın üzerine kalemliğe olabilir tezgah mengenesini dik bağlayıp işi oraya bağlayarak açılabilir zamanında millere bu şekilde kama kanalı açıyordum.Frezeciye para vermek zor geldi bu yolu denedim.uygun fiyata iş yapmıyorlar oyüzden

bende de yok ustam  :)  her seferınde  yolunuyorum   ;D

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2012, 10:42:21 »
çok güzel olmuş. bu arada yarın büyük ihtimalle ocak içi malzemeleri geliyor.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2012, 15:43:26 »
Teşekkür ederim murat gelince haberleşelim

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2012, 19:49:08 »
Teşekkür ederim murat gelince haberleşelim
tamamdır.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #12 : 15 Nisan 2012, 01:09:40 »
Arkadaşlar geçte olsa vidyoyu yükleyebildim.brölör çalıştı
http://www.dailymotion.com/video/xq4uqy_burolor_tech

« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2012, 01:16:02 »
Valla güzel yanıyor, ama teli alevin uygun yerine tutmamışsın bence, sıcaklık orada çok yüksek değildir, mavi kısmın bittiği yere tutsan daha çabuk erirdi. Ellerine sağlık, hadi bir eksik daha tamamlandı  :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #14 : 15 Nisan 2012, 01:23:01 »
Teşekkür ederim hocam teli arkadaş tutuyor ben kamerayı kullandım doğru söylüyorsunuz dün murat güleç gelmişti çok beğendi 6 kasemeli akış kontrol dedektörü aldım 2. kademede yanarken çektim.çok daha şiddetli yanıyor

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #15 : 15 Nisan 2012, 10:53:34 »
ellerine sağlık. kendilerini yakından gördüm. dedantörün kademesi 2 de iken içeride durulmuyordu. 3 - 4 kademelere getirdiğinizde bu alevin neredeyse 2 katı oluyor ve termelemeye başlıyorsunuz. o alevi gördüğümde şaşırmadım değil. çok iyi bir yanışı var. 

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #16 : 15 Nisan 2012, 11:04:01 »

Videoyu izleyemedim benim bilgisayar dailymotionu açmıyor fakat eminim harika olmuştur, güle güle kullan ustam  :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #17 : 17 Nisan 2012, 02:29:00 »
ellerine sağlık. kendilerini yakından gördüm. dedantörün kademesi 2 de iken içeride durulmuyordu. 3 - 4 kademelere getirdiğinizde bu alevin neredeyse 2 katı oluyor ve termelemeye başlıyorsunuz. o alevi gördüğümde şaşırmadım değil. çok iyi bir yanışı var.
Murat teşekkür ederim.4 değil 6 kademe var sadece 2 kademe vidyodaki

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #18 : 17 Nisan 2012, 02:29:34 »

Videoyu izleyemedim benim bilgisayar dailymotionu açmıyor fakat eminim harika olmuştur, güle güle kullan ustam  :2up
Teşekkür ederim

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #19 : 02 Temmuz 2012, 19:35:37 »
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra bugün ocağı topladım.Ama bürölör dışarda yandığı gibi içerde rahat yakmakta sıkıntı çektim hava ayarını ve memenin yerini biraz ileri geri oynayarak biraz ayarladım ama korktum arada yanma kesilecek gibi oldu birde ağzına tuğla kapatıyorum ama tam kapatınca iyi yanmadı 2 cm açık bıraktım 2 adet D2 bıçağımı 1035 derece ısıtıp dışarda ahada soğuttum aliminyum plakalarım yok şuan 200 derecede ev fırınında bekliyor birer saat iki defa tamperleme yapacağım ama 1035 dereceye çıkmam uzun sürdü sizden öğrenmek istediğim iyi yanma için brölör ağzının içeriye nekadar girmesi veya girmemesi gerektiği ve ağızın tam kapatılması gerektiğini düşünüyorum ama yanma akışı nasıl oalacak birazda korktum açıkcası.vidyo çekemedim kamera yoktu yanımda nasipse yarın çekerim