Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası (cvt) kasnak

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
Ynt: Bant Zımpara Makinası (cvt) kasnak
« Yanıtla #20 : 27 Mart 2012, 23:11:57 »
G10 tavsiye etmem arkaya, biraz daha ısı iltkenliği olan ve deformasyona ve aşınmaya daha dayanıklı bir malzeme, örneğin seramik, granit, temperli cam vs. gibi...

Graniti nasıl montaj edebiliriz acaba?
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 27 Mart 2012, 23:18:26 »
granit malzeme arka tablaya göre isteğe göre kestirilir ve aracların camlarının yapıştırıldığı siyah silikon ile yapıştırılır ve ertesi gün kulanıma hazırdır.
 ;)

not :) ve tavsiyedirki iki makara rasındaki tablanın yaklaşık 28 cm olması en iyi secenektir isteğe göre 35cm kadar cıkarılabilir profile taşlama yaparken sıkıntı cıkmasın  ;)
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 23:35:07 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #22 : 27 Mart 2012, 23:38:19 »
tavsiyedirki iki makara rasındaki tablanın yaklaşık 28 cm olması en iyi secenektir isteğe göre 35cm kadar cıkarılabilir profile taşlama yaparken sıkıntı cıkmasın  ;)
Sırf merakımdan soruyorum, neden ?  ::) Bana şöyle 1 metrelik olsa bu aralar tadından yenmezdi doğrusu.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2012, 23:39:40 »
olur ustam neden olmasında senin derdin kılıç  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet DOĞAN

• 337
« Yanıtla #24 : 28 Mart 2012, 01:07:06 »
granit malzeme arka tablaya göre isteğe göre kestirilir ve aracların camlarının yapıştırıldığı siyah silikon ile yapıştırılır ve ertesi gün kulanıma hazırdır.
 ;)

not :) ve tavsiyedirki iki makara rasındaki tablanın yaklaşık 28 cm olması en iyi secenektir isteğe göre 35cm kadar cıkarılabilir profile taşlama yaparken sıkıntı cıkmasın  ;)
Bilgi için teşekkür ederim ayrıca tavsiyenizi aklımda tutacagım çünki önceki parça büyük olur diye küçültmüştüm belki yeniden yapmam gerekecek.
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 28 Mart 2012, 03:39:18 »
Alan büyüdükçe kuvvet azalacak, uzun tablalarda seramik bantlar boyuna taşlamada performanssız kalıyorlar. Tablayı 16 santim civarında kullanmayı seviyorum. Eski tablam 25 santimdi ve boyuna düzleme zımparasında baskı yetersiz kalıyordu. Benim gücüm yetersiz kalıyordur belki de  :)

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet DOĞAN

• 337
« Yanıtla #26 : 29 Mart 2012, 20:44:05 »
benim şimdiki tabla 18cm degiştirmesemmi acaba :-\

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 30 Ağustos 2013, 15:20:29 »
Herkese merhabalar;

Öncelikle umarım doğru yerde soruyorumdur, forumda aradım fakat bant zımparaların çeliklerimiz üzerine etkileri hakkında bir bilgi bulamadım. Benim merak ettiğim husus, bant zımpara da taş gibi çeliğin ısınmasına ve dolayısı ile özelliğinde bir değişime sebep olur mu?

« Yanıtla #28 : 30 Ağustos 2013, 16:07:30 »
Herkese merhabalar;

Öncelikle umarım doğru yerde soruyorumdur, forumda aradım fakat bant zımparaların çeliklerimiz üzerine etkileri hakkında bir bilgi bulamadım. Benim merak ettiğim husus, bant zımpara da taş gibi çeliğin ısınmasına ve dolayısı ile özelliğinde bir değişime sebep olur mu?
Merhabalar, öncelikle kendinizi http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=21.0 bölümünde tanıtırsanız daha içten iletişim kurabiliriz. Sorunuza yanıt vermek gerekirse, bant zımparada da fazla baskı ve aşırı ısınma durumunda özellikle su verilmiş ( sertleştirilmiş) çeliklerde olumsuz etki yapar ve ağız sertliğini bozabilir.

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 31 Ağustos 2013, 15:09:52 »
İlginize teşekkür ediyorum, bahsettiğiniz bölümde kendimi tanıtacağım. Saygılar.