Makina bitmiş zaten neredeyse. Varyatör kavrama yapabilirsin aşağıya örnek ekliyorum, biraz uğraşmayla yapılmayacak bir şey değil ama teferruatı var elbette.

Benim çin malı torna makinamda vardı bu şanzımandan. Pratik bişey ama çok sağlıklı olduğunu söyleyemiyeceğim. Uydurma bir malzemeden yaptıkları için uzun ömürlü olmadı maalesef. Tornacıda aliminyumdan yaptırmak istedim ama birbirinin içine giren dişli kasnaklarını yapmak için torna makinası kadar para istediler. Bende kademeli kasnak sistemine geçtim. Hiç olmazsa bişey olduğu zaman müdahale şansım var. Gerekirse kendim bile kasnak tornalayıp takabilirim. Cvt gerçekten iyi fikir ama Özgür ustanın dediği gibi astarı yüzünden pahalı olabilir.
Bence de varyatör sistemi tuzluya çıkar, konikleri çektirmek, araya sağlam bir yay, baskı somunu için diş açılması X2 falan derken insanın duygusal yapısını bozar. Olursa kademeli, olmazsa kademesiz kasnak en pratik ve ucuzu gibi. kasnak 100 mm ise 100x3.14 x3000(dev/dak)= 942000/60 (sn)= 15700mm/sn= 15.7m/sn bant akış hızı. Bence çelik için gayet güzel bir hız ( Taner ve Özgür için değil), ama özellikle ince kum zımparalarda ahşabı yakar.