Bıçak Sanatı - Forum

Bilimsel araştırma

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Bilimsel araştırma
« Yanıtla #20 : 17 Mart 2012, 22:45:26 »
" Yahu kimin körü körüne neye inandığı belli. Maymunlar sebebini bilmeden birbirlerini dövüyolarmış, eminiz ki böyle derlermiş.. faln filan....
doğru beni ikna etmeye çalışmıyorlar, zaten ikna olanlar var. "

" hıı hııı tamam "
Bence bu uydurma bi olay. Kültürleri ve inançları yok etmeye yönelik safsata.

Bu kelimelerle  ifade edilen bir fikir  şiddet mi ,  saldırganlik mı ,  Kışkırtma mı  sizce .
Üye    fikrini samimiyetle ifade etmiş   bu  ne  tahammülsüzlük anlayamadım .

İfade özgürlüğünden ve samimiyetten ziyade, forumda görmeye alışkın olmadığım alaycı üslup, Saygısızlığa ben tahammül etmek istemiyorum, insanların inançlarının dışındaki görüşlere saygısızlık hakkı da olduğunu sanmıyorum.
One for All, All for One...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 17 Mart 2012, 23:05:54 »
Mert ..  Sen  hala  maymunlardamısın   dostum  ?.

:) başka anlam aklıma gelmedi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 17 Mart 2012, 23:06:54 »
daha konunun açılışında durumun buralara kadar geleceğinin farkındaydın ama ne yapalım gelmiş bu durum öğretilmiş çaresizlik diye adlandırılırki bunun inaçla evrime ve daha başka hiçbir şeyle alakası yoktur.
öğretilmiş çaresizlik aşılandığı andan itibaren devam eder buna inanmak dindende cıkarmaz millettende ,bilim esasdır emredilende en ileri safaya ulaşmaktır.
insan olsun veyada tek hücreli bir canlıya olsun eğerki birşeyi yapmaması için kaba kuvvet veya bunun gibi itici bir durum kullandığınız taktirde olacağı budur. bu pire deneyinde oluşan durum gibidir. pireleri kavanoza koyarsınız üzerini kapatırsınız pireler sıçrar kafasını cama vurur bir müddet sonra ancak ve ancak camın hizasına kadar sıçrarlar bunun üzerine sıçrayamazlar işte bu öğretilmiş çaresizliktir. bunun ötesine gecemezsiniz bunu kabullenmek ne dinden nede milletten cıkarmaz insanı. birdiğeride her bilimsel çalışmanın dine karşı bir hakaret olduğunu kabullenmek ve akabinde doğru olsada yanlış olsada karşı gelmektir. gerçek müslüman bu değerleri yargılar doğrusnu araştırır sonuça ulaşır. bu şekilde yaklaşımda bulunmaz.gerçek müslüman eğerki konu hakkında bilgisi varsa konuşur yoksa konuşmaz ki kendisini küçük düşürmez.
yani konu açılmış yayınlanmış konu ile alakalı maymun olayı olduğundan hemen evrim akla gelir yahu evrim diye birşey yoktur ( benim görüşüm ) ki olsaydı dünyada bukadar canlı kalmazdı hepsi değişirdi sadece canlıların kendilerini bulunduğu koşullara kendini uyarlaması vardır. bu kimilerin ce evrim kimilerince değişim olarak algılanır kuş hala kuştur at hala attır.

Bu sinir nedendir bu taşlama nedendir anlamadım gitti  ilim gavur istandaysa alacaz müslüman diyarındaysa alacaz adamların yaptıkalrına bakacaz onlar yapamıyorsa biz yapacaz. birde deneylere en iyi uyum sağlıyan maymunlar ve farelerdir,cünkü nesli tükenmez durumdadır  :D

budurumda ancak şu aklıma geliyor arkadaşlar lütfen herkez doğum tarihini adını ve mesleğini profiline yazı versin ve yazmıyanları uyaralım uyarıyı alğılamıyan arkadaşları tekrar uyaralım 3ten sonra artık modelatörlerimiz ne düşünürse o olsun
toplum olarak büyüğümüze saygı ve küçüğümüze sevgi göstermek ananelerimizdendir
 ve buna yüz yıllardır dikkat edilmektedir.burası seviyeli bir forum olduğundan bu şeklide kalmasını arzuluyorum ve böyle basit bir konuda buşekilde yazışmaların olmamasını umuyorum.

saygılarımla.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #23 : 17 Mart 2012, 23:08:30 »
Burada sözünü ettiğimiz karşı çıkış, düşüncelerin savunulmasına değil, karşıt düşüncelere de değil. Buradaki genel tepki ( yazının başından okunursa) bu kişinin yaklaşım tarzına. Düşüncenin ifade ediliş yöntemi, kimseyle dalga geçmeyi gerektirmez. Dalga geçmeyi farkedip uyarıldığında da "Hıı Hııı" diyerek "görürsem söylerim" edasıyla  durumla dalga geçme hakkını da kimse kendisinde görmesin....

Brishak

• *
  • 6
  • İshak
  • Meslek: Üniversite Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 17 Mart 2012, 23:28:06 »
Şuan adını hatırlamadığım bir kitapta hemen hemen şöyle diyordu:

"Hergün İstanbul'da onlarca yol çalışması, kapatılan yollar, açılan çukurlar vb. şeyler var. Bir sabah uyanıyorsunuz aracınızla çıkıyorsunuz ve her gün kullandığınız yol çalışma nedeniyle kapanmış. Fakat aldırmıyorsunuz, bir mercîye şikayet etmiyorsunuz. Geçip gidiyorsunuz. Fakat aynı durum Paris ya da Londra'da olsa insanların psikolojisi bundan etkilenir, aldırır, kafasına takar, şikayet eder, mektuplar yazar ve o yolu tekrar açtırır. Fakat biz ülkemizde bir yere başvursak da o yolun açılmayacağını bildiğimizde hiçbir şey yapmadan devam ederiz. İşte bunun adı öğrenilmiş çaresizliktir."

Yukarıdaki örneğe biraz olsun benziyor sanırım.

Selamlar.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #25 : 17 Mart 2012, 23:45:11 »

Açıkça söylüyorum forumda bu tip konuların açılmasını hiç tasvip etmiyorum. ucu açık nereye çekersen oraya giden konular bu forma hiç bir yarar sağlamadı şimdiye kadar. >:(

Ayrıca formun düzeyi belli, edep koşullarını aşan tarzda mesaj yazanların da bu forum da yeri olmadığını düşünüyorum.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #26 : 18 Mart 2012, 00:22:13 »
ivan pavlov un köpeğini anımsadım birden zil çaldığında ağzının suları akan köpecik :)
o da öğrenilmiş bir durum sonuçta mert ondan bahsetseydi bu defa da olay köpekten geldiğimize mi gidecekti :) savunduğunuz inançlarınıza gerçekten bağlı olsanız herkeze gereken saygıyla yaklaşıp hoşgörü dini olan islamın fertler üzerine olan etkisini daha iyi anlardınız lütfen bu tip konularla foruma dilimin söylemeye elimin yazmaya varmadığı yaftaları yakıştırmayın o aradığınız kargaşa buraada yok!!!
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #27 : 18 Mart 2012, 01:32:57 »
Baskı şiddet ve yönlendirmeyle kuzu gibi yapılan cahil saldırgan bir sürü psikolojini anlatmaktadır bu deney.
İnsan topluluklarında da aynı süreci görürüz.Sosyoloji ve psikolojide buna benzer ilginizi çekebilecek birçok deney ve uygulama örneklerine rastlayabilirsiniz.
Toplumbilimin amacı da zaten bu tespitleri yapabilmektir;neden acı çektirmekten zevk alırız,neden rengi bizden farklı ya da başka ülkelerde doğmuş insanların ölümünü umursamayız da ünlü şarkıcının köpeğinin ölümü bize gözyaşı döktürür vs gibi.

Başlık altındaki sorun ise içinde maymun ve uyutulmuş toplum konusu geçtiğinden kendinden farklı olanı ilk tepki dalga geçmek,1 adım ilerisi geriden saldırı ve sonrası cepheden saldırı durumlarıdır.

Bütün aklıbaşında insanlar gibi (dindar veya ateistlikle ilgisi yok) düşünce ifadesine aynı mesafedeyiz. İnsanları rahatsız eden ise dediğim gibi tek doğruyu kendilerininki sanmaları ve farklı olana yaşam hakkı tanınmaması.

Evrim konusu gereksiz yere açıldığı için söylüyorum ; dünyanın en iyi biyolog ve genetikçilerine katılıyor ve bütün türlerin ortak atalardan evrildiklerine inanıyorum.Şimdiki canlılar da şüphesiz evriliyor ancak bunu gözlerinizle görmek istiyorsanız birkaç milyon yıl yaşamanız gerekiyor.Buna girmemin sebebi de bunun da bir düşünce olduğu ve reddedilmesi yerine dediğini gibi;bilinmiyorsa fikir beyan edilmemesi gerektiğidir.Yoksa eleştirdiklerimizden farkımız kalmayacaktır.Bunun da daha önce dediğim gibi dindar olup olmamakla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.Aklın yolu birdir,yanlış hepimizi rahatsız eder kaynağı ne olursa olsun.
Genco G.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 18 Mart 2012, 10:36:32 »
Bilimsel olana karşı çok büyük bir karşı koyuş var artık. Emeğe, merağa, bilgiye ve şüpheciliğe geçmişte duyulan saygı yok, hatta tam tersi hemen aşağılanıyor, hor görülüyor. Aydınları yakanları alkışlayan ve affeden bir toplum tabii ki böyle davranır... Bu tür konuları forumda konuşmayalım diye özel gayret gösteriyorum ama kusura bakmayınız, bilgi ve bilimi aşağılamayı hoş göremem...

Kipmen Sanat web sitesi

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #29 : 18 Mart 2012, 11:12:59 »
 Henüz birbirlerinin yüzüne bakmamış, sesini duymamış, elini sıkmamış insanların, birbirlerinin farklı düşüncelerine tahammül etmeleri, hoşgörüyle yaklaşmaları neredeyse imkansızdır. Sevginin sıcaklığının bulunmadığı yerde, nefretin ateşinin yanması için bir kıvılcım yeterli olur. Oysaki sevdiğimiz insanların farklı düşünceleri bizi rahatsız etmez, aksine zenginleştirir.

Hepimizin ortak tutkusu olan, forumumuzun konusu dışına nezaman çıkılsa, bi kıvılcım çakıyor ve biyerleri tutuşturuyor. Henüz birbirimizin yüzünü bile görmemişken, öteki yüzünü görmemizin doğal sonucu bu.  Muhabbetin olmadığı yerde, tahammül, anlayış, ve saygının esamesi okunmaz.

Bu tip konularda herkesin söyleyecek bi sözü vardır muhakkak. Fakat muhatabımızın fikrini değiştiremeyeceğimizi bile bile sayfalar dolusu yazılar döşenmek fikri mastürbasyondan öte bi işe yaramaz.

not: Herhanbir üyeye cevap olarak yazmadım. konu dışı konuşmalar hakkındaki genel fikrimdir.

selamlar...
« Son Düzenleme: 18 Mart 2012, 11:32:36 Gönderen: Teoman. »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #30 : 18 Mart 2012, 12:03:46 »
Teoman, çok haklısın, forumda bu tür tartışmaların kaynağı çok bariz.
Kendi adıma gerçekten çok ciddi dikkat ediyorum, normalde dogmalar ve cehalete karşı çok daha tahammülsüzümdür...

Kipmen Sanat web sitesi

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #31 : 18 Mart 2012, 12:37:15 »
Benzer  konularda aniden seviyesi yükselip  , hepimize de  artık illallah  dedirten  sonuçsuz  ve  yaralayıcı  tartışmalar için  Teomana  tamamen katılıyorum .
Emekle  bu düzeye yükselttiğimiz  forumu  lekelememek adına  herbirimizin  tahammülsüz olduğumuz konuda  cevap yazarken  ,   fikri  kendince   bizimki kadar  kıymetli  olan  ,   tanımadığımız  ama saygılı olmamız gereken bir dostumuza (eğer  öyleyse ) hitap ettiğimizi  unutmamalıyız bence .
Bir önerim de daha önceki  benzer tartışmalara  bakarak    Emre  dostumuz ve  moderatör olanların  bu tür konularda mesaj yazmak  ya da azarlamak  için aceleci olmamaları , hatta  tartışma  aşamasına  mümkünse  katılmamaları .
 Tapusu    birilerine ait alanda  izin verildiği kadar  gezinebilmek yerine , hepimize ait ortak alanda özgürce  ama  rahatsız etmeden , edilmeden  ortak keyif alanlarını  birlikte  oluşturmak  sizlere de daha sıcak gelmiyor mu ?
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #32 : 18 Mart 2012, 13:25:42 »
Fizik veya Kimya nasıl bir bilim dalı ise psikoloji de bir bilim dalıdır.

Bilim de önce ortaya teoriyi sunarsan sonra o teoriyi kanıtlayacak deneyi yaparsın. Deney teoriyle uyuşuyorsa bilimsel makalesini yayımlar. O artık bilimsel kanun olur. Aynı yer çekimi kanunu ya da Newton'un hareket kanunu gibi.

Tabii ki bilim adamları içinde de sabit fikirliler ya da art niyetliler olabilir. Bu tip bilim adamları teorilerinin kanıtlamak için deney verileriyle oynayabilirler. O zaman da devreye diğer bilim adamları girer, teoriyi test eder, deneyi tekrarlar. Deney yanlışsa onlar da kendi bilimsel makalelerini yazıp teoriyi çürütür.

Bizim olayımıza dönecek olursak. mksubscorp1905 nikli üyemiz diyor ki:
'Bence bu uydurma bi olay. Kültürleri ve inançları yok etmeye yönelik safsata'
Bu ifadede hiç bir saygısızlık yok, kendi fikrini belirtmiş. Böyle bir deney yok diyor.

Bunun üzerine de Emre konu ile ilgili bilimsel makaleyi bulup kanıt olarak sunuyor.

Burada mksubscorp1905 nikli üyemizin yapması gereken şu idi:
Eğer bu bilimsel çalışmanın doğru olmadığına inanıyorsa o da bu teoriyi çürüten diğer bilimsel çalışmayı bulup kanıt olarak sunabilirdi. Ama bunun yerine elinde herhangi bir kanıt olmadan bilim adamlarını yalancılıkla ve bu bilimsel çalışmaya inananları körü körüne inanmışlıkla suçladı. Bununla da kalmadı kendini uyaran Sefa Hoca'ya da 'hı hıı tamam' diyerek saygısızlık etti.

Olay fikirlere saygı meselesi değildir.
Yani biz bu arkadaşımıza bizimle aynı fikirde değil diye uyarmıyoruz, saygısızlık ettiği için uyarıyoruz.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2012, 13:27:45 Gönderen: Ertarda »
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #33 : 18 Mart 2012, 13:28:17 »

Bir önerim de daha önceki  benzer tartışmalara  bakarak    Emre  dostumuz ve  moderatör olanların  bu tür konularda mesaj yazmak  ya da azarlamak  için aceleci olmamaları , hatta  tartışma  aşamasına  mümkünse  katılmamaları .

azarlamak mı ?
forumdaki tartışmaya katılmamak mı ?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 18 Mart 2012, 13:32:11 »
Bekir Bey,
İsmimi vererek benim tartışmaya katılmamamı, tahammülsüz davranıp azarladığımı söylediğiniz için kusura bakmayın ama cevap hakkım doğdu, bunun için yazmamamın telkin edilmesine rağmen inadına yazacağım.
Bekir Bey, öncelikle ilk Mert arkadaşımızın verdiği karikatürü baz almadığımı farketmelisiniz. Benim ayıp olarak bulduğum ve gerçekten çok ama çok insani olan bişey yaptığımı anlamanız gereken şey, yıllarca üstünde araştırma yapan ve bu konuda tamamen hayatlarını adayan, sizin maymun diye aşağıladığınız muhteşem hayvanlarla yıllarca uğraşan bilim adamlarının emeklerinin daha hiç okunma bile zahmetine girişilmeden kabaca hiç sayılması, aşağılanması, yalan ilan edilmesidir. Furkan Bey'in hiç linke bile tıklamadan, okumadan, incelemeden hemen yalan olarak karaladığı çalışmanın raporuna bir daha bakınız isterseniz. Orjinal çalışmanın linkini verdiğim andan hemen sonra aktivitelere baktığımda daha ilk dakika içinde yanıt yazmaya girişmiştir Furkan Bey, kesinlikle linke tıklama bile zahmetine girişmemiştir. Bu yobazlığı kusura bakmayın kabul edemem, bence kendine biraz saygısı olan kimsenin de kabul etmemesi lazımdır. Bu konuda iki kelam edilince hemen afaroz edilmem de toplumun ne kadar yozlaştığının bir belirtisidir. Yazık bize...
Eğer gerçekten sadece Atatürk Türkiyesinde bize miras bırakılmış "Bilimsel düşünce" yolunda durduğum için, inançlar sarsılıyor, incelemeden, araştırmadan, şüphe etmeden mutlu olan bakış açıları rahatsız oluyorsa, seve seve forumdan çekilir, sadece arada bir bıçaklarımın resimlerini paylaşır, tek bir kelime de etmem.

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #35 : 18 Mart 2012, 15:04:29 »
Fizik veya Kimya nasıl bir bilim dalı ise psikoloji de bir bilim dalıdır.

Bilim de önce ortaya teoriyi sunarsan sonra o teoriyi kanıtlayacak deneyi yaparsın. Deney teoriyle uyuşuyorsa bilimsel makalesini yayımlar. O artık bilimsel kanun olur. Aynı yer çekimi kanunu ya da Newton'un hareket kanunu gibi.

Tabii ki bilim adamları içinde de sabit fikirliler ya da art niyetliler olabilir. Bu tip bilim adamları teorilerinin kanıtlamak için deney verileriyle oynayabilirler. O zaman da devreye diğer bilim adamları girer, teoriyi test eder, deneyi tekrarlar. Deney yanlışsa onlar da kendi bilimsel makalelerini yazıp teoriyi çürütür.

Bizim olayımıza dönecek olursak. mksubscorp1905 nikli üyemiz diyor ki:
'Bence bu uydurma bi olay. Kültürleri ve inançları yok etmeye yönelik safsata'
Bu ifadede hiç bir saygısızlık yok, kendi fikrini belirtmiş. Böyle bir deney yok diyor.

Bunun üzerine de Emre konu ile ilgili bilimsel makaleyi bulup kanıt olarak sunuyor.

Burada mksubscorp1905 nikli üyemizin yapması gereken şu idi:
Eğer bu bilimsel çalışmanın doğru olmadığına inanıyorsa o da bu teoriyi çürüten diğer bilimsel çalışmayı bulup kanıt olarak sunabilirdi. Ama bunun yerine elinde herhangi bir kanıt olmadan bilim adamlarını yalancılıkla ve bu bilimsel çalışmaya inananları körü körüne inanmışlıkla suçladı. Bununla da kalmadı kendini uyaran Sefa Hoca'ya da 'hı hıı tamam' diyerek saygısızlık etti.

Olay fikirlere saygı meselesi değildir.
Yani biz bu arkadaşımıza bizimle aynı fikirde değil diye uyarmıyoruz, saygısızlık ettiği için uyarıyoruz.
Ertuğrul bu vurgu için özellikle teşekkür ederim.
Bu forum kurulduğundan beri kimsenin sesini kısmaya çalışmadı. Ne kadar aptalca yaklaşımlar olursa olsun herşeye TAHAMMÜL gösterdik. Hiç kimse çıkıpta "burada farklı görüşlere tahammül edemiyorsunuz" diyemez, bu doğru bir yakıştırma olmaz. Bu platform bilimsel tabanlı bir platformdur, metalurji bir bilimdir ve konuşma ve paylaşımlarımız genelde hep bu eksende olmaktadır. Birisi çıkar da, gayet uygarca yapılan bir tartışmada, saygısızlığa meylederse buna yönelik yapılması gereken ne varsa ( uyarı, kısıtlama atma) yapılır. Forumu yönetenler de buradaki her birey kadar "birey" dir ve düşünme konuşma hakları herkes kadar vardır. Beklenti nedir bilemem ama biz burada her an hazırda bekleyen "Noter" değiliz. Elbette tartışmayada katılırız, karşıda çıkabiliriz, destekte olabiliriz bunda ne tür bir sakınca var. Lütfen olayları bulunduğu noktadan farklı noktalara çekmeye çalışmasın kimse, hepimizin az çok kafası çalışıyor, olayın başlangıçtan nerelere geldiği çok bariz görünmekteyken kaşınmayana yerleri kaşıyarak yara oluşturmanın bir anlamı yok....

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #36 : 18 Mart 2012, 16:50:31 »
 Kendi adıma söylemeyi amaçladığım ile  algılananlar   taban tabana zıt .  Bu  konuda  fazla kelamda  anlamsız .
Teşekkür ederim dostlar  fikirlerinizden faydalanmamı sağladığınız için
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #37 : 18 Mart 2012, 17:49:42 »
Bekir bey, lafın arkasına saklanmayı pek beceremem.

Daha önce de forum üyelerinden bazıları ile yaşadığınız sorunlar yüzünden, fikir beyanları ne olursa olsun muhalif olmak gibi bir yaklaşım sergilemiyorsunuzdur umarım.

Çünkü ben bu konu içinde ne bir kısıtlama nede azar içeren bir cümle göremedim.

Emre nezdinde tüm yöneticilere söylediğiniz sözlerin algısında bir problem yok bence. ne yazdıysanız biz onu okuyoruz.

« Son Düzenleme: 18 Mart 2012, 17:51:29 Gönderen: gökhan bakla »

« Yanıtla #38 : 18 Mart 2012, 17:50:39 »
Bekir Usta, böyle hassas bir noktaya doğru giden konularda, söylem neyi amaçlıyorsa doğrudan onu söylemek insanların söyleneni doğrudan anlaması açısından önemlidir. Taban tabana zıt olan durum her ne ise, bu zıtlığı şimdi ortaya koymak anlaşılmayı kolaylaştırır. Bu nedenle fazla kelam anlamsız değil tam tersine anlamlı olurdu ya neyse...
Ayrıca son yazdığın "Teşekkür ederim dostlar  fikirlerinizden faydalanmamı sağladığınız için " kelamı da sanki bir kinaye taşıyor gibi, umarım yine taban tabana zıt anlamamışımdır.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #39 : 18 Mart 2012, 19:46:21 »
Konu nerelere gelmiş yine. Benim burada gördüğüm bilimsel bir çalışma var. Maymunlar üzerinde yapılan bir deney. Davranış şekilleri, yaşayışları, tepkileri vs insana benzediğinden ve bilimsel tez oluşturmada daha kolay anlaşılır davranışlar gösterdiğinden maymunlar seçilmiş. Olayın dinle evrimle hiçbir ilgisi yok ki. Kaldı ki evrimi hala gömlekten sivrisinek, peynirden fare oluşuyor gibi bir tez sananlarla,yani evrimi harun yahya namı diğer meşhuuuuuur Adnan Oktar dan öğrenenlerle neyi tartışabilirsiniz.

Ancak tepki gösteren arkadaş ta deneyin en büyük ispatı olmuş kanımca. Ülkemizde türlerin kökeni bilimi ile doğrudan ilgilenmeyen herkes medyanın arayıp tarayıp bulduğu/uydurduğu sözde bilim özde magazinsel/provake savsataları  izleye izleye bilimi de tamamen savsata sanmaya başlamış, rastladığı türlerin kökeni ile ilgili tüm bilimsel makaleleri daha ne olduğunu bilmeden karşı çıkarak; öğretilmiş/öğrenilmiş çaresizliğe  çok güzel örnek olmuş. CERN deneyinde sırf Tanrı Parçacığı ismi geçiyor diye yarısının "Neyini ispatlayacaklar, Allah zaten var" diyen bir milletten fazla bilimsel yorumlar beklememek lazım.

Eğer bilimi bir kenara bırakacaksak At sidiğinden daha iyi soğutma sıvısı, damascustan daha üstün çelik yok demektir dünyada. Yalnız üzüldüğüm bir durum var çomağı sokandan çok çomak soktuğunu görmeden savunmak isteyenlere oluyor hep. Bekir usta herkesin ağzı dili var, bırak adam "Hı hı" dediğini düzeltsin önce. Önce saygı kazanmayı bilsin.