Eveet, küçük, soba borusundan olan ocak için brülör tamam.
Bu brülör 0,6 mm'lik meme deliğiyle küçük tüp kullanarak çalışmaya uygun. Kovan olarak yaklaşık 14 mm iç çapı olan paslanmaz boru kullandım. Hava girişi bu kovan üzerine açılan iki delikten ibaret. Bu delik testere ve eğe ile açıldı.
Brülör toplam üç parçadan oluşuyor. Birincisi, pirinç gaz borusu. İkincisi, ortadaki diğer iki tarafa geçme olan ve memeyi içeren tornalanmış pirinç parça. Sonuncusu ise üzerinde hava giriş deliğini de bulunduran kovan.
Orta parça ile gaz borusu bir sonraki adım olarak birbirine lehimlenecek. Çalışma sırasında bu noktanın sıcaklığı yükselmediğinden dolayı bu lehim problem çıkarmayacak.
Kovanın ağzı biraz genişliyor ama bu genişlik diğer brülörlerdeki gibi açık havada kararlı çalışmaya yetecek bir açıklık değil. Ocak içindeyken buna gerek yok nasıl olsa.
Brülörün fotoğrafları:

Yaptığım denemede demir çubuğu sarı renge kadar ısıttım. Bolca da tufal oluştu. Sarı renge ulaşınca gazı kapattım. Tufalin çokluğuna da bakarak daha hala keşfetmediğim potansiyeli de var gibi duruyor.
Fırının işleyişinin bir videosu:
http://youtu.be/naLgiwdRWB0Sırada ocağın içini hycast ile kaplamak var. Ondan sonra da brülörü tutacak parçaları üretip yerine takacağım. Ocağın ayakları ise tamam. Çok çirkin oldu ama en azından işlevsel...