Bıçak Sanatı - Forum

propan ocak - deserteagle

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: propan ocak - deserteagle
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2012, 22:53:37 »
Eveet, küçük, soba borusundan olan ocak için brülör tamam.

Bu brülör 0,6 mm'lik meme deliğiyle küçük tüp kullanarak çalışmaya uygun. Kovan olarak yaklaşık 14 mm iç çapı olan paslanmaz boru kullandım. Hava girişi bu kovan üzerine açılan iki delikten ibaret. Bu delik testere ve eğe ile açıldı.

Brülör toplam üç parçadan oluşuyor. Birincisi, pirinç gaz borusu. İkincisi, ortadaki diğer iki tarafa geçme olan ve memeyi içeren tornalanmış pirinç parça. Sonuncusu ise üzerinde hava giriş deliğini de bulunduran kovan.

Orta parça ile gaz borusu bir sonraki adım olarak birbirine lehimlenecek. Çalışma sırasında bu noktanın sıcaklığı yükselmediğinden dolayı bu lehim problem çıkarmayacak.

Kovanın ağzı biraz genişliyor ama bu genişlik diğer brülörlerdeki gibi açık havada kararlı çalışmaya yetecek bir açıklık değil. Ocak içindeyken buna gerek yok nasıl olsa.

Brülörün fotoğrafları:

Yaptığım denemede demir çubuğu sarı renge kadar ısıttım. Bolca da tufal oluştu. Sarı renge ulaşınca gazı kapattım. Tufalin çokluğuna da bakarak daha hala keşfetmediğim potansiyeli de var gibi duruyor.

Fırının işleyişinin bir videosu:

http://youtu.be/naLgiwdRWB0

Sırada ocağın içini hycast ile kaplamak var. Ondan sonra da brülörü tutacak parçaları üretip yerine takacağım. Ocağın ayakları ise tamam. Çok çirkin oldu ama en azından işlevsel...
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2017, 16:25:56 Gönderen: Eylem Cengiz »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #21 : 22 Mart 2012, 22:59:15 »
Fotoğraflarda iki paslanmaz boru var. Bunu açıklamayı unutmuşum. Yapım esnasında hangi çapta boruyla daha verimli bir kovan yapılacağını bilmediğimden orta parçayı iki farklı boruyla da bağlanabilecek gibi tornaladım.

Büyük çaplı boruyla çalışırken alevin geri düşmesi çok oluyor diye dar olan boruyu kullanıp memnun kaldım. Yola büyükle küçükle devam ettim.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2012, 23:17:38 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #22 : 22 Mart 2012, 23:37:46 »
Küçük çap boru deneyen olmamıştı sanırım, görünüş gayet tatminkar, işçiliğe saygı duydum. Eline sağlık. Bende ev için yapsam mı diye heveslendim valla.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #23 : 23 Mart 2012, 00:10:39 »
ustadım saygı duyuyorum ve daha fazla vakit beraber fikir alışverişi yapmadığımızdan dolayı kendime kızıyorum
ve eline sağlık diyorum,
bir gün inşallah benimde bir frezem ve tornam olmasını diliyorum (ama bir karadenizli olarak frezem ve tornam olması beni başka işlere sevk edeceğinden korkarım . )

gercek ten yaptığınız cok güzel fakat sıcaklık olarak kaç dereceye kadar cıkabildiniz?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #24 : 23 Mart 2012, 00:48:56 »
Ustam eline sağlık  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 23 Mart 2012, 03:02:04 »
Eylem, brülör işçiliği 1. sınıf  :2up Yanışı da süper. Ocakta bir iki iş kalmış, refrakter kaplama ve brülör girişini kapatmak. Ocağa kapı düşünmüyorsun galiba...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 23 Mart 2012, 08:28:03 »
insanın tornası olunca işler değişiyor  :) eline sağlık usta..   yenı yaptığım brülörlerde diğer yaptıklarımın yarı kalınlığında boru kullandım ve ıyı verım aldım.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #27 : 23 Mart 2012, 09:23:13 »
eline sağlık eylem brülör çok güzel çalışıyor ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 23 Mart 2012, 09:56:53 »
Kapıdansa iki ucun içine bir iki parça tuğla koyarak deliği daraltacağım. Daha tembel işi...
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 10:29:37 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #29 : 23 Mart 2012, 20:27:36 »
ustadım saygı duyuyorum ve daha fazla vakit beraber fikir alışverişi yapmadığımızdan dolayı kendime kızıyorum
ve eline sağlık diyorum,
bir gün inşallah benimde bir frezem ve tornam olmasını diliyorum (ama bir karadenizli olarak frezem ve tornam olması beni başka işlere sevk edeceğinden korkarım . )

gercek ten yaptığınız cok güzel fakat sıcaklık olarak kaç dereceye kadar cıkabildiniz?
Özgür bey seni gayet iyi anlıyorum en iyisi o makineleri almamak
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #30 : 23 Mart 2012, 23:27:10 »
ve eline sağlık diyorum,

Özgür bey seni gayet iyi anlıyorum en iyisi o makineleri almamak

yarın frezenin fiyatı gelecek  :)     >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #31 : 05 Ekim 2014, 00:47:41 »
Arkadaşlar konuyu hortlattım ama bu tip bir brülör yaparken namlunun uç kısmına pürmüzlerde olduğu gibi resimdeki gibi delinmiş pul koymak gereklimidir değilmidir?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 06 Ekim 2014, 00:48:24 »
Ben koymadım, oldu.

Pürmüzler, alevi açık ortama üfler. Ocağın içine üfleyen bir brülörün yanışı dışarıda denediğinizden farklı olur. Açığa üflerken aşırı akıştan sönen brülör, ocak içine basarken bende düzgün çalışıyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben