Usta, aslında bu büyük tüpün performansı. Ama biterkenki... Geçici olarak küçük tüpü bile denemeyi düşünüyorum. Ne de olsa küçük tüp ful dolu.
Dediğinde yerden göğe kadar haklısın. Açıklığın fazlasını kapatmak gerek. Soba kovası ile yapacağım asıl sobanın önünün kademeli olarak kapatılır olmasını sağlayacağım. Bu boru için ise kapatmaktan ziyade borunun boyunu uzatmak daha kârlı olabilir. Hem o da ısının tutulmasına katkı sağlar, hem de daha uzun bir fırına dönüşür.
Bu borudan yapma ocağın, darlığından dolayı gazın akışına yeteri kadar direndiğini düşünüyorum. Çıkışları daha fazla örtmek belki beslenmesini güçleştirebilir.
Brülör kovanı ağzının silindirik olmasının ocak içinde çalıştırılacaksa çok zaman yeteceğini düşünmeye başladım.
Bundan sonraki aşama olarak kendim bir lüle tornalamayı düşünüyorum. Aksi halde bir sürü bağlantı elemanı ile ve bunların sızdırmazlıkları ile uğraşmak gerekecek. Tabi en çok sıkıntı vereceğini düşündüğüm adım, lüle memesinin delinmesi. Planım lüleyi kovana sıkı geçmeli yapmak. Hava girişlerini de boruyu keserek yapacağım. Böylece emiş hunisinden de kurtulacağım.