Bıçak Sanatı - Forum

Haslinger'den ilham bıçak - resimler

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Haslinger'den ilham bıçak - resimler
« : 27 Mayıs 2010, 14:39:20 »
Bir arkadaşımız için yaptığım EDC (günlük kullanım bıçağı) sayılabilecek bıçak, aslında geçen hafta bitmişti ancak detaylar ve kutusunun bitmesini bekliyordu. Kutu yapıldı sonunda. Kılıf ister ama yeni sahibi kendi yapmak istiyor kılıfı...

Turkuaz mikarta yapma denemelerim başarısız oldu, en iyi ihtimalle turkuaz kumaştan açık mavi bir mikarta elde edebildim maalesef.  :-[ :(

Çelik UHB26C (1.25 karbon çeliği), 61-62 HRC civarında, istek üzerine uzun ağız dayanımı istendiği için oldukça sert bıraktım... Kuyruk yumuşak bırakıldı, sadece namlu sertleştirildi...

Değiştirilebilir kabza ısıl işlem öncesi yapıldı bitti, sadece ısıl işlem sonrası temizlik kaldı, ısıl işlem öncesi kabza yapmak çok mantıklı görünüyor, bu sayede gerektiğinde delikler ve kabza üzerinde daha rahat oynanabiliyor...

Sırt üzerinde hem başparmak hem de işaret parmağı destekleri için çentikler yaptım, açıkçası bıçağın kullanımına baya bir güven kattığı gibi bence oldukça da hoş görüntü verdi, ne dersiniz?

Genel kullanım bıçağı olduğundan 400 kum çizikleriyle bıraktım perdahı, nasılsa bol bol çizilecek zamanla, perdah istenildiğinde rahatlıkla tazelenebilir.
İmzam bu sefer nedense çok silik çıktı, sanırım kullandığım adaptörde bir sorun var...
Esinlenilen bıçak

Aşağıda beğenize sunuyorum:
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 14:44:52 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: Haslinger'den ilham bıçak - resimler
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2010, 14:41:48 »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2010, 14:43:52 »

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2010, 14:54:42 »
Eline sağlık Emre, çok güzel olmuş. Yeni sahibi güle güle kullansın bu güzel bıçağı.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2010, 15:33:56 »
Eline sağlık, seninki esinlendiğin bıçaktan daha güzel olmuş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2010, 15:40:27 »
emre bey ellerinize sağlık harika olmuş...mikarta denemeyi artık daha çok istiyorum..:)
birde bu tip perçinleri nerden bulabilirim herhangi bir hırdavatçıda varmı...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2010, 15:55:20 »
Emre eline saglik. Cok zor bir bicak tipi secmissin benzerini yapmak icin ama cok iyi becermissin. Ben iki seyi merak ettim, biri Sinan gibi percinleri nerden buluyorsun? - corby percini denilen sey bu mu ? - , ikincisi de boyle bir ricasso yapmak cok mu zor? ricassonun hemen alti sanki icbukey basliyor sonradan duz asindirmaya donuyormus gibi , hasili kelam guzel olmus..
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 16:20:36 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2010, 16:41:17 »
Eh fena olmadı gerçekten, en azından gözüme çarpan bir sürü hatasını saymazsak  :-[. Etrafta arkadaşlara, aileme filan gösteriyorum, gördüğüm hataları onlar göremiyor, bende bir sorun var galiba  ;)  Öncelikle uca doğru ısıl işlem sırasında bir türlü düzeltemediğim çok hafif bir eğim var, düzeltip normalizasyon tekrarlayıp, tekrar sertleştirdim bana mısın demedi, yine aynı yöne büküldü. Öyle yandan sırttan filan bakılınca farkedilmiyor ama tam uçtan bakınca belli oluyor...
Bu hafif eğimden dolayı son perdahlarda taşlama eğimleri iki tarafta çok hafif farklı çıktı. Çok çok dikkat etmeden farkedilmeyecek hatalar olduğundan direkt çöp yapmadım, onun yerine hatalarımı affettirmek amaçlı %20 iskontoyla arkadaşa vereceğim normalde biçtiğim fiyata nispeten...
Emre eline saglik. Cok zor bir bicak tipi secmissin benzerini yapmak icin ama cok iyi becermissin. Ben iki seyi merak ettim, biri Sinan gibi percinleri nerden buluyorsun? - corby percini denilen sey bu mu ? - , ikincisi de boyle bir ricasso yapmak cok mu zor? ricassonun hemen alti sanki icbukey basliyor sonradan duz asindirmaya donuyormus gibi , hasili kelam guzel olmus..

Burak / Sinan, bu perçinleri ben yaptım, aslında oldukça basit bir mantığı var. Uygun bir mil (buradaki sanırım 7 milimdi) ortadan deliyorsun (aslında dediğimden çok daha zor bir iş), sonra deliğe uygun metrik diş açıyorsun. Bu milden kesip yerleştiriyorsun kuyruktaki deliklere, kabzayı da gerektiği kadar kısaltılmış alyan tipi paslanmaz civatalarla tutturuyorsun. Bir adı var mı bu tip perçinlerin bilemiyorum, yoksa "kipmen" perçini diyebiliriz  :))

Burak kesinlikle muhteşem zordu bu taşlama tarzı, taşlama açısının başlangıcını önce 40 derece civarı yatık açıyorsun, sonra hafif hafif dikerek açıyı yuvarlatıyorsun. Son haline elde perdah sırasında getirebiliyorsun, normal ağız açısına nazaran uygulaması yaklaşık 3 kat daha fazla zaman alıyor...
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 16:43:40 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2010, 18:27:21 »
 :2up eline sağlık ustam, esin kaynağından daha güzel olduğu kesin.  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2010, 19:50:01 »
Eline sağlık Emre  gayet hoş olmuş :2up .  sanırım bu senın son sipariş aldığın bıçak olacak , yenı projeler uzerınde yoğunlaşıyordun sanırım.  şayet bu son sipariş alınan  bıçak ıse değeri kat kat fazla olacaktır  ;)
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 20:27:17 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2010, 20:52:26 »
Eline sağlık Emre  gayet hoş olmuş :2up .  sanırım bu senın son sipariş aldığın bıçak olacak , yenı projeler uzerınde yoğunlaşıyordun sanırım.  şayet bu son sipariş alınan  bıçak ıse değeri kat kat fazla olacaktır  ;)
;)

Kipmen Sanat web sitesi

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2010, 21:58:18 »
Emre bey, çok hoş bir bıçak olmuş. Bu arada parakordu özellikle mi öyle bıraktınız. Parakordun ucuna bir monkey güzel giderdi diye düşünüyorum.
Selamlar...
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2010, 13:42:20 »
Emre bey, çok hoş bir bıçak olmuş. Bu arada parakordu özellikle mi öyle bıraktınız. Parakordun ucuna bir monkey güzel giderdi diye düşünüyorum.
Selamlar...

Ahmet Bey, parakordu son anda ekleyiverdim, haklısınız, nasıl sonlandıracağımı bilemedim önce yaktım uçları çok kötü göründü ben de öyle kesik bıraktım  :-\. Genelde bu ip eklentileri müşterilerimin zevkine ve keyfine bırakırım, aslına bakarsanız düğümler ve iplerle uğraşmayı da pek beceremediğimden olabilir  ::)  :D Aslında bu konuda da kendimi geliştirmem gerek sanırım, ama ne zaman olmadı ve de öncelik o kısımda değil...

Kipmen Sanat web sitesi

skull25

« Yanıtla #13 : 29 Mayıs 2010, 17:06:48 »
Emre abi henüz bıçaklardan anlamasamda senin kaliteden ödün vermiyeceğini bilerek söylüyorum kaliteside en az dış görünüşü kadar iyidir. Ayıptır sorması kaça gitti bu arkadaş.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #14 : 29 Mayıs 2010, 17:32:18 »
Emre abi henüz bıçaklardan anlamasamda senin kaliteden ödün vermiyeceğini bilerek söylüyorum kaliteside en az dış görünüşü kadar iyidir. Ayıptır sorması kaça gitti bu arkadaş.
Ayıp değil de o da alanla aramızda kalsın, şimdi söylesem Eylem'le Sefa'yı çok kızdırırım  :)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #15 : 29 Mayıs 2010, 20:33:50 »
Demek ki yine kızacak bir fiyat >:( Bu arada geçen söyleyecektim unuttum, vidayla birleştirdiğin saplarda deliğe diş açtığın kısmı yapmayı çok kolaylaştıracak bir alet var piyasada perçin somun ve makinası, fiyatını bilmiyorum şu an ama bir çok işe yarayacaktır, bir bak istersen http://www.percin.net/default_insert.htm ayrıca burayada bir bak hoşuna gidecektir ;)http://www.emekpercin.com/ozelpercinler.html
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2010, 20:41:09 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 30 Mayıs 2010, 01:04:25 »
Sefa, sağolasın bağlantı için, belki ilerde düşünürüm. Şu anda güzel bir haber: Taner (Salar) arkadaşımızın bir tanıdığı CNC tezgah filan sahibi, işleri de pek yokmuş. Ben kullanabileceğimiz  değişik perçin tiplerinden yolladım Taner'e, arkadaşına soracak, eğer kabul ederse bunlardan bol miktarlarda üreteceğiz. Mesela şöyle 100 - 200 tane Corby perçin düşünüyorum almayı eğer kabul ederse, değişik boyut ve hammaddeden. Ya da şikago perçinleri denilen Kydex perçinleri, sonra benim "kipmen" perçinleri filan. Bir bilgi gelirse size de haber veririz, elimizin altında bize gereken özel perçinleri istediğimiz malzemeden yaptırabileceğiz bolca sanırım. Düşünsene bir bıçağın bittikten sonra acaba elimdeki bronz corbylerden 6 milimlik mi kullansam yoksa 8'lik mi, yok yok en iyisi paslanmazlardan bir 5'lik koyayım filan deme lüksümüz olsa tadından yenmezdi hani ...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #17 : 30 Mayıs 2010, 01:25:42 »
Güzel haber :2up

Carmentality

• *
  • 49
  • Şeref Yılmaz ARSLAN
  • Meslek: IT Uzmanı
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #18 : 30 Mayıs 2010, 14:15:12 »
Hoca , güzel çalışma olmuş, eline bileğine sağlık..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 30 Mayıs 2010, 21:58:46 »
Ayıp değil de o da alanla aramızda kalsın, şimdi söylesem Eylem'le Sefa'yı çok kızdırırım  :)

Sen dur hele... Şöyle çift ağızlı bir Conan baltası yapıp kovalayyım seni...

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben