Eh fena olmadı gerçekten, en azından gözüme çarpan bir sürü hatasını saymazsak

. Etrafta arkadaşlara, aileme filan gösteriyorum, gördüğüm hataları onlar göremiyor, bende bir sorun var galiba

Öncelikle uca doğru ısıl işlem sırasında bir türlü düzeltemediğim çok hafif bir eğim var, düzeltip normalizasyon tekrarlayıp, tekrar sertleştirdim bana mısın demedi, yine aynı yöne büküldü. Öyle yandan sırttan filan bakılınca farkedilmiyor ama tam uçtan bakınca belli oluyor...
Bu hafif eğimden dolayı son perdahlarda taşlama eğimleri iki tarafta çok hafif farklı çıktı. Çok çok dikkat etmeden farkedilmeyecek hatalar olduğundan direkt çöp yapmadım, onun yerine hatalarımı affettirmek amaçlı %20 iskontoyla arkadaşa vereceğim normalde biçtiğim fiyata nispeten...
Emre eline saglik. Cok zor bir bicak tipi secmissin benzerini yapmak icin ama cok iyi becermissin. Ben iki seyi merak ettim, biri Sinan gibi percinleri nerden buluyorsun? - corby percini denilen sey bu mu ? - , ikincisi de boyle bir ricasso yapmak cok mu zor? ricassonun hemen alti sanki icbukey basliyor sonradan duz asindirmaya donuyormus gibi , hasili kelam guzel olmus..
Burak / Sinan, bu perçinleri ben yaptım, aslında oldukça basit bir mantığı var. Uygun bir mil (buradaki sanırım 7 milimdi) ortadan deliyorsun (aslında dediğimden çok daha zor bir iş), sonra deliğe uygun metrik diş açıyorsun. Bu milden kesip yerleştiriyorsun kuyruktaki deliklere, kabzayı da gerektiği kadar kısaltılmış alyan tipi paslanmaz civatalarla tutturuyorsun. Bir adı var mı bu tip perçinlerin bilemiyorum, yoksa "kipmen" perçini diyebiliriz

Burak kesinlikle muhteşem zordu bu taşlama tarzı, taşlama açısının başlangıcını önce 40 derece civarı yatık açıyorsun, sonra hafif hafif dikerek açıyı yuvarlatıyorsun. Son haline elde perdah sırasında getirebiliyorsun, normal ağız açısına nazaran uygulaması yaklaşık 3 kat daha fazla zaman alıyor...