Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Başladım Bilgi Yardımı?

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Yeni Başladım Bilgi Yardımı?
« Yanıtla #20 : 28 Mayıs 2010, 01:25:28 »
Enteresan. Bilgim az olduğu için konuya dahil olamayışıma sevinsem mi üzülsem mi karar veremedim. Usta olmakta zor valla, yardım etsen bir türlü yol göstersen bir türlü. Allah yardım etsin.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #21 : 28 Mayıs 2010, 02:01:25 »
Ben foruma tutucu diyorum çünkü ben 2perçin atıcam diye hukuk fakültesine hazırlanır gibi 20sayfa şey okursam hevesim kaçar, pratik olun ya rahat olun biraz, tamam yardımcı olmak istemiyen sussun biri çıkar yardımcı olur amaç ne neyi savunuyosunuz? bu konu yermi kaplıyo yani burda ben mantık bulamadım. Tamam ben bişey bilmiyorum size yolda biri adres sorduğu zaman kardeşim git şurdan harita al pusula al heryeri yazmış göstermiş adamlarmı diyosunuz? insanlık namına şurda 2soru sordum. Madem öyle burası niye forum sitesi? düz bi net sitesi açıp oraya bilgi yazabilirsiniz sadece. Burda ben çırağım dedim diye kimse kendini hattori hanzo sanmasın lütfen ;) bu tutumunuz bunu sanat için değilde kendinizi kanıtlamak için yaptığınız izlenimini verdi bana.

Uploaded with ImageShack.us
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

« Yanıtla #22 : 28 Mayıs 2010, 02:04:11 »
26 Mayıs 2010, 04:09:19 da üye olmuşsunuz, 26 Mayıs 2010, 04:45:57 da forumdaki ilk sorunuzu sormuşsunuz, 26 Mayıs 2010, 21:11:27 de de yanıt alamayışınızın üzerine "çok zor bişeymi sordum?" diye kendinizce serzenişte bulunmuşsunuz. Size verilen ilk yanıtla üye olma başlangıcınız arasında  bir gün bile geçmemiş. Oturup burada size yazılanları algılayıp düşünmek yerine hala ısrarla "özel ders" istiyorsunuz. Yazdıklarınızın hepsi çelişkilerle dolu hem  "Benim amacım burda kimsenin bilgisini sömürmek değil " diyorsunuz hem de "coca cola nın gizli formulünüde sormuyorum" diyorsunuz üstelik farkında olarak yada büyük olasılıkla farkında olmadan verilecek bilgiyi de küçümsüyorsunuz. Buradaki insanlara "tutucu" diyerek saygısızlık etmeyin, forumda paylaşımda bulunan herkes nezaketli, ölçülü, paylaşımcı, özverili, öğrenmeye ve öğretmeye açıktır. Forum içerisinde paylaşılan konuları okusaydınız bunu hemen görebilirdiniz ama sizin için bunların bir önemi yok " abi ne okuyacağım yaa, sorduğumu söyleyecekseniz söyleyin yoksa bana laga luga yapmayın, hiiiiç gelemem" modundasınız. Üstelik bilgiye ve emeğe saygınız da yok, ve bunda da direniyorsunuz. Oysa yaklaşımınız farklı olsaydı şu anda bunları değil çok daha verimli şeyleri konuşuyor olurduk ama heyhat..Moderatörlerden biriyim ama konuyu kilitleme noktasında ne yazık ki size yardımcı olamayacağım bence konu kalsın, kalsın ki sizden sonra gelecek olanlara da örnek olsun.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2010, 02:06:12 Gönderen: sefa çabuk »

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #23 : 28 Mayıs 2010, 02:20:40 »
Ben burda zorbalık yapmıyorum sordum illa söylüyeceksiniz diye bişey demedim. ama burda ben biliyorum ama söylemem diye konuya yaklaşan insanlar var. Burda sana evet aliminyum perçin pirinçte kullanan var demek yerine çeyrek sayfa karşıdakini oturtma çabası içinde yazı yazanlar var. E ben ne diyeyim yani. Tamam istemeden saygısızlık ettiysem kusura bakmayında dedim ama hala aynı tutum şurda deserteagle nickli arkadaşla 2kelime edebildik yine girdi araya biri e ben ne diyeyim. Yani siz kuralları baştan koymuşunuz tutucusunuz benim fikrim. Burda bir forum sitesinin mantığına ters derecede bencillik var.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 28 Mayıs 2010, 02:26:14 »
Haklısın   O0

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #25 : 28 Mayıs 2010, 03:08:39 »
Yaklaşık dört aydır bu foruma üyeyim. Tecrübe ve bilgisini paylaşmaya, yardım etmeye bu kadar hevesli bir toplulukla daha önce karşılaşmadım. Bu bilginin elde edilmesi için harcanan emek ve bu bilginin önemi düşünüldüğünde bu çok büyük bir özveri. İnsanlar bu deneyimleri bedel ödeyerek kazanıyorlar. Paylaşmak istemeyeni görmedim bu forumda fakat eğer paylaşmasalardı da onları tutuculuk veya bencillikle itham edemezdim. Bu haksızlık olur.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #26 : 28 Mayıs 2010, 03:52:49 »
Yaklaşık dört aydır bu foruma üyeyim. Tecrübe ve bilgisini paylaşmaya, yardım etmeye bu kadar hevesli bir toplulukla daha önce karşılaşmadım. Bu bilginin elde edilmesi için harcanan emek ve bu bilginin önemi düşünüldüğünde bu çok büyük bir özveri. İnsanlar bu deneyimleri bedel ödeyerek kazanıyorlar. Paylaşmak istemeyeni görmedim bu forumda fakat eğer paylaşmasalardı da onları tutuculuk veya bencillikle itham edemezdim. Bu haksızlık olur.
Siz yanlış anladınız benim olayım paylaşmıyanları suçlamak değil. Paylaşmayıp ben biliyorum ama söylemem git oku öğren diyenler. Tamam paylaşmıyabilir ama burda konuyu bozmasa belki paylaşmak istiyen biri yazabilir onun yerine konu sapmadan. Sen izmire gelip bana bir adres sorsan arkadaşım ben yıllarımı verdim bu şehirede öğrendim buraları amma hazırcısın git harita al bitane oku öğren demem mesela anlatabildimmi. Oda sosyal bir konu buda sosyal bir konu forum sitesi ve üyeliğe açık olduğundan. Yani yanlış anlamayın insanlıkla alakalı biraz.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #27 : 28 Mayıs 2010, 03:55:04 »
Pardon düzelteyim insanlık kelimesi yanlış oldu bu kişi sonuçta emek verip videolar çekip koymuş siteye. Davranış tarzı diyelim.

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #28 : 28 Mayıs 2010, 08:59:44 »
Bazen konuyu inceldiği yerden kestirip atmak en iyi çözüm oluyor. Emeğe saygı, ustalığa saygı, bilgiye saygı ve asgari nezaket olmayınca ne yaparsan yap olmuyor.

Okuduğum bu konu hiçte olumlu değil ve insana da negatif hissettiriyor. Bu forum ve müdavimi olan insanlarda bunu haketmiyor.
Ustalık temkindir.

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #29 : 28 Mayıs 2010, 09:07:53 »
Bazen konuyu inceldiği yerden kestirip atmak en iyi çözüm oluyor. Emeğe saygı, ustalığa saygı, bilgiye saygı ve asgari nezaket olmayınca ne yaparsan yap olmuyor.

Okuduğum bu konu hiçte olumlu değil ve insana da negatif hissettiriyor. Bu forum ve müdavimi olan insanlarda bunu haketmiyor.
haklısın, daha ne denilebilirki

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #30 : 28 Mayıs 2010, 09:10:26 »
konuya cevap vermemek için kendimi zor tuttum ama burada paylaşımda bulanan hiç kimse kendi egosunu tatmin etmek için uğraşmıyor. bir dünya emek harcayıp size bilgi sunmak için uğraşıyor buradaki insanlar. ben 12 yaşından beri bu işe gönül vermişim düşündüğünde 20 yıllık bir birikimdir bu, diğer tarafta diğer arkadaşlarında uzun yılların birikimi ile burada bilgi paylaştığını düşününce için sızladı, ego tatmini gibi birşey olsa  " buyur ben yaptım ama kimseye söylemem, usta sırrı " derdik, ama bildiğimiz herşeyi açık gönüllülükle paylaşıyoruz.

haklısın sorduğun soru çok zor bir soru değil? hatta hiç zor değil. belkide bu kadar kolay bir soruyu hiç araştırma yapmadan sormuş olman yüzünden kimse sana cevap verme gereği duymadı,.

buradaki herkes yılların araştırması ve deneyimi ile bu bilgilere ulaşmış insanlar, eminim sende 1 yada 2 saatini ayırıp araştırsaydın tüm bu bilgilere ulaşabilirdin, o yüzden paylaşım yapılmıyor, tutucu falan demeden önce zaten paylaşılmış olan bilgilere bir bak çünkü tutucu dediğin bu insanlar bu bilgileri zaten daha önce açık gönüllükle burada yazmışlar.

« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2010, 09:12:05 Gönderen: gökhan bakla »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 28 Mayıs 2010, 11:34:38 »
Ben UNIX öğrenmeye başlayalı onbeş yıl falan oldu. Bu sadece bilgi kazanmaktan ibaret olmayan belli bir edep gerektiren birşey. Edep kelimesi utanılacak bir şekilde anlamı bile adam gibi öğretilmeyen bir kelime. Esasen kurallılık, düzen, disiplin anlamında...

Bu sırada ilk edindiğim edep, bilmediğini sorma üzerineydi. "Sorduğunu kılavuz sayfalarında aradın mı?" diye sorulurdu. Evet, ama bulamadım derseniz sonra "Sıkça Sorulan Sorulara baktın mı?" diye sorulurdu. Evet, yine bulamadım derseniz  "Haber guruplarında (bugünün forumlarının atası) araştırdın mı?" diye sorarlar, yanıt verme zahmetine katlanılacak kadar bilgiyi hak eden durumda olduğunuzu görünce yanıt gelirdi.

Eğitim sistemi insanlara yukarıdaki edebi vermiyor. Ancak, bu da benim böyle bir edebin eksikliğine katlanmamı gerektirmiyor. Yıllar içinde taşıma suyla değirmenin dönmediğini gördüm.

Siz zaten var olan şeyleri bizden bir daha yazmamızı istemiştiniz. Bir şey belki on kere söylenir ama doğru şekilde bir defa yazılır. Iğranıver de doğrul dedik, doğruyu eğrilt dediniz!

Çırak filan diyorsunuz da çıraklar ustaya çocuğun velisi tarafından "Eti senin, kemiği benim." diyerek verilir ve ustaya diklenmeden, söz dinleyerek çalışılır. İlk zamanlarda değil ustaya işini öğretmek, atölyenin en angarya işleri ile başlanır çalışmaya. Çıraklık yapmış olan bilir. Nefes istemeyip bir çuval buğdayı alıp gitmek değil çıraklık.

Paylaşmamak falan demişsiniz. Daha ne paylaşalım?

Tutuculuk sözünüze de kısaca yuh diyorum. Aldığım nefesi aksini ispatle israf etmeyeyim.

O halde yazmaya niye uğraştın demeyin. Arifler için yazdım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #32 : 28 Mayıs 2010, 12:06:39 »
bu yaşanan problem, kişinin bilgiyi edinme "kültürü" ile ilgili en çok. google amca hayatımıza girdiğinden beri, kitap okumaktan, sözlük karıştırmaktan ve bilgi için çaba göstermekten koptuk. hatta o derece ki, google amcaya sorup, listelenen cevapları incelemeye bile üşenir olduk.

Emre Hocamın yazdığı iki temel yazı okuyarak cesaretlendim ben bıçak yapma işine. o iki yazı toplamda 15-20 sayfa kadardır ve bol fotoğraflı yazılar. ki direk kendisine sorulmuş bir soru değildi, bu derece detaylı bilgi istenmiş bir soru değildi. gerekli araştırmayı yapmış olsaydınız, bu soruları sormazdınız. tahminimce bu forumdaki en acemice soruları en çok soran kişi olarak şunu söyleyebilirim ki, bu forumdaki her usta, öğrenmek isteyene istediğinden de fazlasını veriyor. ve bunu o kadar güzel ve nazik ve sıradan bir hadiseymiş gibi mütevazilikle yapıyorlar ki, işte bu bir öğretici kimliğinin göstergesidir. hatta ve hatta, özel mesaj yoluyla bir kaç soru sorduğum "usta"lar, "neden forumda sormuyorsun, o zaman herkes öğrenmiş olur bu konuyu" şeklinde beni uyardılar.

lütfen ama lütfen, haddi aşmayalım...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #33 : 28 Mayıs 2010, 13:37:49 »
Bu konuda insanların sürtüşmesi olmasaydı bende bukadar ilgi çekmezdi oyüzden bence artık uzatmıyalım çünkü zaman kaybı herkes için bu konu artık. Tamam bıçaktır sanattır yapmak değerlidir ama hiçbişey bir insandan önemli değildir. Kimse kimseyi kırmasın bende buraya huzur kaçırma maksatlı değil bilgi öğrenmek amaçlı geldim ama sizi ve forumun tarzını bilmediğimden tutumum yanlış anlaşıldı ama herhangi bir kötü niyetim yok. Oyüzden kapatalım konuyu. Hata bendedir tamam. Herkese iyi çalışmalar. Hayırlı günler.