Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Başladım Bilgi Yardımı?

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
Yeni Başladım Bilgi Yardımı?
« : 26 Mayıs 2010, 04:45:57 »
Ben izmirden serkan, ufak yaştan beri bıçaklara ilgim var bıçak taşımayı sevmem 5cm lik cep çakım dışındada hayatımda hiç taşımadım ama hobi olarak biriktirmeyi seviyorum. neyse. ben bıçak yapmaya çalışmıştım aylar önce yaptım bi şekilde bi kenarda duruyoldu aylardır. bu siteyi gördüm belki bilgilerle bitiririm diye düşündüm tekrar heves ettim. çelik dövmeden yada nasıl kestiğinizden malzeme tedarikinden haberim yok tabi bende 2.5mm lik sürmene bıçağı alıp sapını çıkartıp üzerine istediğim şekli çizip dönen bileme taşında yedire yedire sonrada eğeliyerek bu hale getirdim tabi biarada polisajcıya gidip ayna gibi parlattırmıştım sanırım parlatmayıda siz kendiniz yapıyosunuz. bıçağı uzun makas gibi bir hale getirdim aşağıda resmini koydum.

Uploaded with ImageShack.us

Şimdi benim sorum şimdi bu altta remini koyduğum resimdeki işaretlediğim yeri nasıl yapıcam yani bıçağa istavtoz(haç) şeklini veren maksadının duelloda eli korumak olduğunu düşündüğüm yeri nasıl yapıcam? onu sözebilirsem ahşap işçiliğim var sapını yaptım hazır bile. yardımlarınızı bekliyorum.

Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

S.G.

• **
  • 262
Ynt: Yeni Başladım Bilgi Yardımı?
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2010, 21:11:27 »
çok zor bişeymi sordum?

« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2010, 22:54:57 »
Soru zor değil, sadece siz biraz acelecisiniz. Forumu biraz araştırsaydınız büyük olasıkla benzer bir bilgiyi bulacaktınız ve şu an daha ayrıntılı sorular ve yorumlarla uğraşıyor olacaktık. Size yararı olacak bilgi http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/nakiri/ burada var. Umarım işinize yarar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2010, 00:56:43 »
"bıçak anatomisi"ni googlelarsanız yada forumda "balçak" diye aratırsanız kendinize yardımcı olabilirsiniz.

Sizin bıçakta balçağı destekleyecek tek bir nokta var. Bunun karşısında da balçağı destekleyecek bir nokta oluşturacak şekilde sapı o uygun şekilde daraltmanızı öneririm.

Bkz.: http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-%28adim-adim%29/nasil-yapilir-istek-bolumu/
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 01:01:31 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2010, 02:55:29 »
yardımlarınız için teşekkürler. ukalalık etmek istemem ama ona konu açma buna konu açma gerksiz gibi bakarsak bu site ekürilerin kendi aralarında takıldığı bir site olarak kalır. google da vardır illaki ama ingilizcem yok türkçe bilgide yok varsa bile bulamadım. verdiğiniz lingleri inceledim tahtadan yapılmış o kolay benim için. ben metalden yapmak istiyorum. yada yanlış sordum ben. yani asıl sorum metal tabakayı nerden buluyosunuz ve nasıl şekillendiriyosunuz yada kesiyosunuz. ben döner taş+eğe kullanıyorum çok zaman alıyo zaman mühim değil ama dataya gelmiyo geometrisi kaçıyo en ufak kaçırmada.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2010, 03:30:38 »
Serkan, cevap vermedim çünkü sorduğun soru fazlasıyla cevaplandı aslında, ayrıca tarzın ve tutumun dışlayıcı, sanırım bu sitedeki çoğu insan bundan dolayı cevap vermekte zorluk çekiyorlar, en temel konularda bilgi eksikliğin hemen göze çarpıyor, aynı zamanda bu bilgilerin çoğu bu sitenin içinde etraflıca işleniyor. Tavsiyem sorunu sormadan önce elinden geldiğince okuma yap, ondan sonra soracağın sorular da bizce daha kolay cevaplandırılabilir olacaktır....

Kipmen Sanat web sitesi

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2010, 03:39:53 »
Evet bilgi eksikliğim var hatta bu konuda bişey bilmiyorum. siteyi araştırdım öyle çok evde yapılıcak bişey değilmiş bu yani atolyesi olan ya tanıdık olucak ya kendin bisürü para bağlayıp nereye koyacağını bilemediğin makinalar alıcaksın hobi için 5bıçak yapıcam diye. yani kısaca beni aşıyo bu iş sanırım. ben kendi yöntemlerimle devam edeyim. teşekkürler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2010, 10:06:18 »
Serkan, bence asıl bilmediğin şey bizim burada ekran karşısında 24 saat oturup maaşlı memurmuşçasına her ne soru gelirse gelsin, kaç defa gelirse gelsin yanıtlayacak durumda olmayıp, forumu da yinelemeler çorbası haline getirmeyi istemediğimizdir. Senin yanıt alamadığından dolayı serzenişte bulunduğun sıralarda bir çoğumuz halen işteydi ve yukarıda bahsettiğim durumdaydı.

Kendi yöntemlerinle de devam etmemeni öneriyorum. Benim dediğim metni google'da gerçekten arasaydın bu forumda ve özellikle Cebehane'de hem açıklamalar hem de üzerinde her parçanın adının gösterildiği şekiller bulacaktın.

Bkz.:
http://www.google.com.tr/images?q=b%FD%E7ak+anatomisi
http://www.google.com.tr/search?q=b%FD%E7ak+anatomisi&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2010, 10:22:34 »
Evet bilgi eksikliğim var hatta bu konuda bişey bilmiyorum. siteyi araştırdım öyle çok evde yapılıcak bişey değilmiş bu yani atolyesi olan ya tanıdık olucak ya kendin bisürü para bağlayıp nereye koyacağını bilemediğin makinalar alıcaksın hobi için 5bıçak yapıcam diye. yani kısaca beni aşıyo bu iş sanırım. ben kendi yöntemlerimle devam edeyim. teşekkürler.

Elbette evde filan yapabilirsin, minimum alet edevatla bile. Lütfen şu forum konusunu baştan sona bir oku: http://cebehane.com/forum/index.php?PHPSESSID=410r468u480ejk0j1drhq2goe7&topic=73.0

Kipmen Sanat web sitesi

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2010, 15:40:24 »
istemeden saygısızlık ettiysem kusura bakmayın her nekadar çok anlamasamda bu işi sanat olarak gördüğümden hepinize saygım var. dün corel de kafamdaki bişeyi çıkartmaya çalıştım altta resmini koyduğum siyah parça gıri olan yeri bıçağın çelik gövdesi farzedersek siyah parça 3mm çelikten cnc de yapılıcak üzerindeki beyaz 2delik perçin için aynısından bıçağın çeliğinede deldiricem tabi kırmadan çeliği delebilmek mümkünse sonrada perçin atılıcak sap kısmıda meşe ağacından kesicem. buarada çizdiğim parça 2adet olucak önlü arkalı bıçağın çelik kısmını tost gibi ortaya alıcak şekilde birleşicek. Sitenizde perçin çakan arkadaşın videosunu izledim perçini nerde bulucam? bulamazsam tornada yaptırıcam onuda malzemesi aliminyummu oluyo? kaç milimetrelik perçin kullanmalı sağlıklı olması için?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2010, 16:14:04 »
Ooo, güzel çizmişsin.

Peki, düşündüğün bu mu?

Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2010, 16:22:47 »
Bu arada meşe demişsiniz ancak İzmir'de daha farklı ahşap bulma imkanınız var. Kemer altındaki ahşap ürünler satan bazı mekanlarda zeytinden ürünler de var, bildiğim kadarıyla ürünleri kendileri yapıyorlar. Küçük bir parça zeytin sizin işinizi görür, çok da güzel olur. (Kızlarağası hanı yanındaki hisar camisinin yakınlarındaydı galiba...)

Perçin çapını biraz da balçağın boyutları ve bıçağın eni belirler, çünkü ince balçaktaki ve ince bıçaktaki kalın delikler iki parçayı da riske atar.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 16:25:10 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2010, 17:25:32 »
Teşekkürler, eskiden dükkan işletirken ek iş olarak kartvizit tasarımı yapıyodum pc de çizim programlarını az çok kullanıyorum. Evet tam olarak düşündüğüm bu. Daha doğrusu benim yapabileceğim en kolay ve güzel model. Meşe ağacı sert dayanıklı olduğu içintercihim siyaha boyucam iş bitince sapını. Aslında en güzeli boynuz sap fakat boynuzu nerden bulurum ve işlemesini bilmiyorum kıl testere kesermi zımpara nekadar etkili olur nasıl polisajı olur yada perçin çakarken çatlama yaparmı. ilk bıçağım olucağından meşe düşündüm. ama dediğiniz yere bakıcam abanoz varsa eğer renginden ve sertliğinden ötürü daha güzel olabilir. benim elimdeki bıçak sap kısmı hariç 19cm boyunda 2.5mm kalınlığında. 3mm lik perçin uygun olurmu? Buarada cnc lerde 2-3 parça yapmıyolar en az 200 parçadan başlıyolar genelde. bir iki parçalık işiniz olursa istanbulda tanıdığım var. pc çizim programı kullanmıyosanız bile tarifle o size istediğinizi hemen çizip gösteriyo msn üzerinden.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs 2010, 22:47:37 »
serkan arkadaşım. bizler  gökten zembille inmedik. yıllardır o veya bu şekilde eşelenip durmakta, bu sanatı geliştirmeye çalışmaktayız. aramızda meslek lisesinde konunun ögretmeni olan da var, geçimini bundan saglayanda, ilgisiz alakasız mesleklerde olup ocak başında şam çeliği yapmaya çalışanda. kendi bıçagımıız kendimiz yapabilecekken neden bunca zahmeti çekip bu forumu oluşturdugumuzu düşünmeni isterim. iyi şeyler yapmak kolay olsaydı bunca degeri olurmuydu.   hazır bilgi-tablet- arıyorsan burada yok. en azından kendim adıma bunu soylerim.
   sitenin formatı budur ilgini çekmiyorsa keyfine kalmış.  keşke ilk once biraz daha sakın bir tavırla kişisel eksikler uzeerinde dursaydın.  ne diyeyim. 

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #14 : 27 Mayıs 2010, 23:02:18 »
serkan arkadaşım. bizler  gökten zembille inmedik. yıllardır o veya bu şekilde eşelenip durmakta, bu sanatı geliştirmeye çalışmaktayız. aramızda meslek lisesinde konunun ögretmeni olan da var, geçimini bundan saglayanda, ilgisiz alakasız mesleklerde olup ocak başında şam çeliği yapmaya çalışanda. kendi bıçagımıız kendimiz yapabilecekken neden bunca zahmeti çekip bu forumu oluşturdugumuzu düşünmeni isterim. iyi şeyler yapmak kolay olsaydı bunca degeri olurmuydu.   hazır bilgi-tablet- arıyorsan burada yok. en azından kendim adıma bunu soylerim.
   sitenin formatı budur ilgini çekmiyorsa keyfine kalmış.  keşke ilk once biraz daha sakın bir tavırla kişisel eksikler uzeerinde dursaydın.  ne diyeyim.
Benim mesajlarımı tersindenmi okuyosunuz anlamadım ama yazdığımda bişey yok malzeme bulamadım sürmene bıçağını bu hale getirdim tamamlamak istiyorum. Herkes oraya bak buraya bak dedi tamam baktım yapmak istediğim şeyide kendim tasarladım. Yani bukadar tutucuysanız bu forumda kapatın üye alımını 15-20 üye takılın. Benim zaten bir iddam yok bilmediğimi baştan beri söylüyorum. Konuşmayımı sevmiyosunuz yani sorun ne? Burda sadece çakılan perçini kaç mm kullanmam gerekir diye sordum bide malzemesi nedir onu sordum. Bukadar yazıcağına bence biliyosan onu yazsaydın konu kapanırdı. Ben burda insanların bilgisi vardır diye üye oldum bişeyler öğrenmeye çalıştım memnun değilseniz üyeliğimi silin. ukala mesajlara cevap vermeye harcanan zaman benim için kayıptır..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 27 Mayıs 2010, 23:35:46 »
Gerılım kırılmalara yol acar arkadaslar  ;)  serkan arkadasım senınde yapman gereken benım yaptığımın aynısı.. çokça  hatta defalarca forumdakı konuları okumak hatta ılgını cekmeyenlerı dahı.
emın ol ordada senın ıçın faydalı bılgıler bulacaksın . bu arada malzeme bulamıyorsan sana bır bıçaklık ck 67 karbon celığı ve kabze ıçın ahşap yollayabılırım. bunların uzerınde calış bence.. ınan dah tatmın edıcı , hıç olmazsa hangı kalıte malzeme ıle uğrastığını bılırsın. ıstersen profılını cıkarıp yollayabılırım ..
ama forumu çokça oku  takıldığın yerlerde sorunu sor ve bekle , emın ol yardımcı olunacağına ınanıyorum.
bırde yazımlarımızdakı uslubumuz karsımızdakını ya çeker yada iter ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 28 Mayıs 2010, 00:17:49 »
Gerilim kırılmalara yol açar, doğru Taner, kesin olarak kırdığım bıçaklardan bilirim  :D

Serkan Bey, sanırım yanlış anladınız, kimse size veya başkasına ukalalık yapmıyor gördüğüm kadarıyla. Kendi kişisel fikrim Durukan'ın fikrine yakın. Ben uzun zamandır öncelikle varolan kaynakları incelememiş kişilerden gelen zaten forumda yazan bilgilere dair sorulara cevap vermeyi bıraktım, öncelikle bir sorunun ardından diğeri gelir, sonuçta o kişi artık usta bir bıçak sanatçısı oluncaya kadar bütün bilgileri, deneyimimizi hazırlop önüne sermemizi bekler hale gelir. Hiç haksızlık yaptığımızı söylemeyin, çünkü bu tarz çok fazla insanla karşılaşıyorum kendi adıma ve benim kişisel hislerim ve fikirlerim budur. Basit bir soru sordunuz, ama metali nasıl kestiğimiz - deldiğimiz - işlediğimiz türlü yerlerde, bir sürü kez işlenmiş - yazılmış olsa da siz yine de plakayı nasıl kestiğimizi - işlediğimiz sordunuz. Ben sırf bu sorunuzdan dolayı bile forumda yazan nerdeyse hiçbir bilgiyi okumadığınızı farkettim. Kusura bakmayın, okumaya, araştırmaya zaman ayırmayan meraklı insanlara hazır cevap vermek için çok hevesli değilim. Ancak biraz zamanınızı ayırıp önceden yazılmış yazıları okusaydınız seçeneklerinizi görecek ve bu seçeneklerle ilgili bir soru soracaktınız; örneğin demir testeresi kullanımı veya spiral kullanımı konusunda teknik bir destek isteyecektiniz ki bu artık temel bilgiden farklı olarak kişisel uygulama öncesi teknik danışma olacaktır, bu durumda ben değil konu hakkında biraz fikri olan  tüm üyelerimiz bir cevap verebilmek için sıraya girerdik.
Sizi soğuttuğumuz - kızdırdığımız için üzgünüm ama burada herkes kendi özgür iradesiyle davranıyor, bir örgüt filan değiliz, Eylem Bey size bilgi sunmayı tercih etmişken benim gibi bazı üyeler de sizin temel bilgilerin hazırlop önünüze konulmasını beklemenizden rahatsız oldu. Bu durumda forumu tutuculukla suçlamak yerine kişileri suçlayınız, forum sadece bir araya geldiğimiz bir ortam o kadar. Eğer hepimiz bir kulübede toplansaydık, siz bize kızdığınız için kulübeyi mi suçlayacaktınız...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #17 : 28 Mayıs 2010, 00:31:13 »
derin derin nefes alıp ona kadar sayalım...

bazı itilaflar olduysa bile karşılıklı birbirimizi anlama noktasına gelmekteyken mutedil davranalım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #18 : 28 Mayıs 2010, 00:44:14 »
Benim amacım burda kimsenin bilgisini sömürmek değil coca cola nın gizli formulünüde sormuyorum. Hee.. Ben yıllarımı verdim buı işe sana burda tiyo veremem daha dün geldin bugün bıçak yapma bilgimizle diyosan ayrı konu. Neyse forumunuza konu açtığım için üzgünüm. kimse kusura bakmasın. Moderatör arkadaş kimse yada site sorumlusu bu konuyu kitlerse sevinirim. Yardımcı olanlara teşekkürler. Herkese iyiçalışmalar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #19 : 28 Mayıs 2010, 00:46:29 »
 ???
Benim amacım burda kimsenin bilgisini sömürmek değil coca cola nın gizli formulünüde sormuyorum. Hee.. Ben yıllarımı verdim buı işe sana burda tiyo veremem daha dün geldin bugün bıçak yapma bilgimizle diyosan ayrı konu. Neyse forumunuza konu açtığım için üzgünüm. kimse kusura bakmasın. Moderatör arkadaş kimse yada site sorumlusu bu konuyu kitlerse sevinirim. Yardımcı olanlara teşekkürler. Herkese iyiçalışmalar.
  ???

Kipmen Sanat web sitesi