Bıçak Sanatı - Forum

Onur'un bıçaklarına kılıflar....

taner

• *
  • 42
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
Ynt: Onur'un bıçaklarına kılıflar....
« Yanıtla #40 : 23 Şubat 2012, 14:30:29 »
Öncelikle ilgine teşekkür ederim...korkunç şeyler yapıyorsun :) yetkinlik böyle bir şey olsa gerek! ..her şey bitti zımparayla temizlendi, önce son kat cila sürülüyor, ondan sonra eskitme işine başlıyoruz ( deriye göre değişiyor )...ciladan önce yaparsak bozuyor..tamam!..cila markasını verdin teşekkür ederim...peki kenar boyası bildiğimiz ayakkabı boyası mı ? boyaya 4/1 oranında su katıyoruz ve süngerle yedirip bezle parlatıyoruz..

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #41 : 23 Şubat 2012, 14:55:14 »
Öncelikle ilgine teşekkür ederim...korkunç şeyler yapıyorsun :) yetkinlik böyle bir şey olsa gerek! ..her şey bitti zımparayla temizlendi, önce son kat cila sürülüyor, ondan sonra eskitme işine başlıyoruz ( deriye göre değişiyor )...ciladan önce yaparsak bozuyor..tamam!..cila markasını verdin teşekkür ederim...peki kenar boyası bildiğimiz ayakkabı boyası mı ? boyaya 4/1 oranında su katıyoruz ve süngerle yedirip bezle parlatıyoruz..
hayır kenar boyası dediğimiz, bildiğimiz boya değil, bu derinin uygulanan yüzeyini toparlaya, sıkılaştıran ve üzerinde parlak bir film tabakası oluşturan bir kimyasal, malzemeyiciye kenar boyası dediğinizde bilir ve verirler....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

taner

• *
  • 42
« Yanıtla #42 : 23 Şubat 2012, 15:00:31 »
Cila aldığım yerde bu kimyasalı bulabilir miyim ?...özel bir yeri var mı ? çok soru sordum kusura bakma! tekrar ilgine teşekkürler..saygılarımla..

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #43 : 23 Şubat 2012, 15:02:06 »
Cila aldığım yerde bu kimyasalı bulabilir miyim ?...özel bir yeri var mı ? çok soru sordum kusura bakma! tekrar ilgine teşekkürler..saygılarımla..
bulursun mesajda telf numaramı bıraktım, istediğinde sorabilirsin.... ;)  başarılar....

taner

• *
  • 42
« Yanıtla #44 : 23 Şubat 2012, 15:06:57 »
Murat bey, ilginize çok teşekkür ederim..zamanınızı aldım...saygılarımla,

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #45 : 23 Şubat 2012, 15:11:21 »
Murat bey, ilginize çok teşekkür ederim..zamanınızı aldım...saygılarımla,
ben de zamanında gördüklerimi uyguluyorum, ben de ustalarımı çok soru yağmuruna tuttum, halen de soruyorum.... bilgiyi paylaşmak sahip olmaktan daha güzel..... :2up

taner

• *
  • 42
« Yanıtla #46 : 23 Şubat 2012, 15:21:48 »
Ben eniştemin kalma bıçağım vardı, ona kılıf yapalım dedik bütün kamp malzemelerini giydirmeye başladım.. orak, balta,bıçak,testere.. deride sıcak ve zengin bir malzeme olduğundan gözüme ne ilişirse giydiriyorum...çok hoş duruyor...en son rakı bardaklarını giydirdim :)  virüs bulaştı..

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #47 : 23 Şubat 2012, 15:39:53 »
Ben eniştemin kalma bıçağım vardı, ona kılıf yapalım dedik bütün kamp malzemelerini giydirmeye başladım.. orak, balta,bıçak,testere.. deride sıcak ve zengin bir malzeme olduğundan gözüme ne ilişirse giydiriyorum...çok hoş duruyor...en son rakı bardaklarını giydirdim :)  virüs bulaştı..
eveet, virüs bulaşmış, ama dikkat edin, bardaktan da deriyle ilgili virüsler bulaşmasın, gerçi alkol temizler bardağı değil mi.... :D :D :D
not : derinin kenarlarını mutlaka zımparalayın ve kenarları yuvarlaklaştırın, derinin durumuna göre 90 veya 150 ile başlayıp 1000 kumlara kadar veya 1200 çıkabilirsiniz....
derilerinizi nerden alıyorsunuz....

taner

• *
  • 42
« Yanıtla #48 : 23 Şubat 2012, 17:42:12 »
Benimde meselem o.. köşeler, makasla kestiğim yerler gözümü tırmalıyor..ayrıca içinden bardağa deri tozları dökülüyor..forumun başka bir yerinde sordum, cevap olarak içerideki dökülmeler için baden yağı ve cila dediler..sizin cevabınızı da merak ediyorum...ayrıca bu tür malzemelere deri giydirmek  hijyenik midir..

taner

• *
  • 42
« Yanıtla #49 : 23 Şubat 2012, 17:51:02 »
Deriyi Gedik Paşa dan aldım, kiloyla satıyorlar...3 kiloya 25 verdim...verdiğiniz değerler nedir ( 600-1000 vb..) ne tür bir işlem bu..benim deriler ince...bıçak, orak ve balta için kalın deri almıştım, onları kalınla yaptım..

i_batar27

• **
  • 64
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: hatay
« Yanıtla #50 : 03 Mayıs 2012, 22:12:05 »
hocam boya olarak ne kullanıyorsunuz.......

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #51 : 04 Mayıs 2012, 08:46:49 »
hocam boya olarak ne kullanıyorsunuz.......
genelde kullandığım deriler kendinden boyalı, ama eskitme işlerini , kenar boyası dediğimiz siyah boyayı sulandırarak ve deriye uyguladıktan sonra silerek yapıyorum...

tian92

« Yanıtla #52 : 04 Mayıs 2012, 10:41:53 »
Yine kılıflara hayranlıkla baktım. Çok güzeller.  :2up

i_batar27

• **
  • 64
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: hatay
« Yanıtla #53 : 04 Mayıs 2012, 14:23:39 »
ellerinize sağlık............

tian92

« Yanıtla #54 : 04 Mayıs 2012, 15:08:22 »
Ustam eğer meslek sırrı değilse , senden bol görselli detaylı bir anlatım istesek olurmu ?

Murat bey ben telefonla aradığımda sağolsun uzun uzun anlattı. Bildiğini paylaşan ve deri bıçak kılıfında bu sitede kendisini örnek aldığım kişidir. Ben daha emekleme aşamasındayım. Bıçak yapamazsam belki kılıf yaparım dedim şimdi her ikisinide yapmaya çalışıyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #55 : 04 Mayıs 2012, 16:38:10 »
Bunlar ne güzellik. Ellerinize sağlık.