Genco ile Onur birlik olmuşlar kocaman kocaman damascuslarını gönderip deri stoğumu bitirmeye kastetmişler...
ben de inadına yaptım arkadaş..... umarım beğenirsiniz.... herzamanki gibi sorularınız olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışacağım.... 
Ne yapıyorsun da bunlar tarihin içinden çıkmış gibi duruyor...parlatma ve rutuşları paylaşırsan sevinirim...malzemeleri ve sürecide..saygılarımla..
taner, kullanılan derinin kalitesi işin kalitesiyle çok alakalı, ben çalışmam bittikten sonra gereken durumlarda derinin üzerine eskitme denilen bir çalışma yapıyorum ki eski görüntüsünü veren durum bu... eskitme nasıl oluyor diye soracaksın ; kılıfların kenarlarına siyah renk kenar boyası sürüyoruz, bu kenar boyasından bir miktarına (4/1 oranına - 4 boya 1 su )) su katıp iyice çalkalıyoruz, karışımdan bir miktar süngere emdirip derinin çalışmak istediğimiz yüzüne yediriyoruz, daha sonra hafif nemli bir bezle istediğimiz görüntüyü alana kadar hafifce siliyoruz.... ve işte eskimiş kılıfımız hazır...

not : bu eskitme çalışmasını iş bitip cilalanmış deriye uyguluyoruz, aksi takdirde deri boyayı emip istediğimiz çalışmaya fırsat vermeyecektir... ben cila olarak ayakkabı yapımında kullanılan malzemeleri satan yerlerden aldığım "son kat parlatıcı" kullanıyorum, lef lef marka kullanabileceğiniz bir üründür, başka markalar da mevcuttur ama denemedim...