Bıçak Sanatı - Forum

sakarya buluşması..

tarpoon

• 4739
sakarya buluşması..
« : 29 Ocak 2012, 22:18:35 »
bugün Özgür ve Burak usta geldi atölyeme ardından Ali ve arkadaşı hemen peşinden Yaşar abide damladı . :)   gayet keyıfli ve yogun olarak çalışma yaptığımız  bır gün oldu.
tantolar hakkında genel olarak  Burak ustadan   bıgı aldım , şimdi gözümde bır tantonun nasıl olması gerektığı daha ıyı canlanıyor. bilgi alışverişi  ,muhabbetı ve ısıl ışlemı bol bir gün yaşadık .
Yaşar abı ve Ali kardeşimiz  benim  kömür ocağından bozma mangalın başına geçtiler ve menümüzdekı sucuklar ıle köftelerı pişirdiler  yemekte  dahı  bıçaklar konuşuldu  . bır ara Yaşar abının tepesi attı içeride  yemek masası hazır   bız Burak usta ıle dışarıda yaptığımız tantolardakı hamon üzerıne  konuşuyoruz yemeğe geç kalınca  Yaşar abı homurdanmaya başladı ;D

günün sonunda           tantolar + kukri +440c  +D2 +52100 +1095+ W1   santoku    ve şaşkalar olmak üzere  13 profilin ısıl işlemı yapıldı    . zayıat iki adet ;)

çok güzel çok keyifli bir gündü benim için, gelen herkese teşekkür ediyorum..      yemek resimleri benden tanto ve  kukrı şaşka resimlerini  beklıyorum.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: sakarya buluşması..
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2012, 22:29:53 »
Ben de diyordum bugün forumda bir sessizlik var. Meğer herkez senin ordaymış.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2012, 22:32:42 »
 :D

bendaha yeni geldim eve burak ustamızı kavacığa bıraktım 
getti getti dag gibi iki bıcak cat cat getti kendi yaptığıma hiç acımadımda taner ustanınkine içimde gitmemiş değildi hani.hamonu bir harikaydı kırılanların.
ama asıl hamonlar artık yarın burak ustadımı tarafından sergilenir sanırım

bu arada sucuğun tadı hala damağımda  :2up
saygılar.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2012, 23:03:15 »
oh sucuklar köfteler bıcaklar tamam tamam agzımızın suyu aktıda  >:( şimdi ordakıler kımler nası yanı sagdan sola bı isimleri alsak ;D :D :D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2012, 23:05:56 »
oturan benim  :D bayağı acıkmışım
ayaktakiler fotoğrafa bakarken soldan Yaşar bey, Burak bey ,Alinin arkadaşı ve ali fotoyu cekende Taner

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 29 Ocak 2012, 23:41:03 »
yakında yenısı olacak kımler gelecekse tarıh ve gelecek olanların lıstesını yapalım derım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #6 : 30 Ocak 2012, 12:35:35 »
çok güzel bir buluşma olmuş kızıyorum bazen kendime çivi çaktık dükkana hiç bir yere çıkamıyorum  >:( bıçakları sabırsızlıkla bekliyorum ama şaşka'yı çok daha fazla merakla bekllyorum ustam...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 30 Ocak 2012, 12:39:26 »
çok güzel bir buluşma olmuş kızıyorum bazen kendime çivi çaktık dükkana hiç bir yere çıkamıyorum  >:( bıçakları sabırsızlıkla bekliyorum ama şaşka'yı çok daha fazla merakla bekllyorum ustam...

buluşmada olmama rağmen bende merakla resimleri bekliyorum
çatlatığımız bıcakların resimleride olsa fena olmaz catlak matlar hamonu öyle bir cıktıkı  son resimleri muhakkak yayınlanmalı  8)

« Yanıtla #8 : 30 Ocak 2012, 12:47:23 »
Hadi bekliyoruz..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 30 Ocak 2012, 12:56:02 »
Hadi bekliyoruz..

taner usta ve burak beyden bekliyoz artık

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2012, 13:56:11 »
evet evet taner abiyle burak abiden bekliyoruz fotoğrafları :) ben malum yine açı tutturamadım eğri büğrü bişiler çıktı yaptığım şeyin de düz bi yanı yok ki :D artık komple bittiğinde yayınlarım :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #11 : 30 Ocak 2012, 14:02:26 »
  :'( :'(

Ne güzel valla toplanıp bıçak yapıyorsunuz.  :) 

Ben az önce bodruma indim kukri kesecektim bir köşesini kestim çok ses çıkardığı için bıraktım  :'(  Balkonda yapıyım dedim acayip toz oldu offf offf

Saygılar...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2012, 17:23:40 »
Oncelikle Taner'e muazzam konukseverligi ve hamon bilgisini paylastigi icin , Ozgur'e  , karli havada 300 kusur km araba kullandigi icin , Yasar usta , Ali ve arkadasina da sicak dostluklari icin tesekkur ederim. Ozgur , zaten birkac kez gorusmemize ragmen , bana  cok ama cok yardimci olmustu.  Onlar daha once bu tip toplantilar yapmislar ama ben yabanciydim. Ama cok eglendim. Bir suru de is yapildi. Bazen sevindik , bazen uzulduk.  Sulamadan cikan islerin hepsi cok guzel , Ali'nin kukrisinde cok guzel bir hamon oldu. Sahane bir hamonu da catlattik.

Tabii beni ilgilendiren kismi tantolar idi. Taner yine sihirbazlik yapti. Iki tantonun birine korkudan yagda su verdik. Oldukca guzel hamonlar cikti.  Bicaklardaki kili temizleyip asite sokarken Taner'in halini gorunce , bu iste nasil bu kadar iyi oldugunu da anladim.

Bununla beraber , bu bicaklar , sulamaya 80 kumla ve agizlari yaklasik 1,5- 2 mm kalinlikta girdiler. Emre gibi sonradan disbukey hale getiririm demistim ama , bugun , yaklasik 4 saatte hem de bant ile ancak birini bitirebildim. Diger bicagin ayni sekilde 120 kum ile geometrisinin duzeltilmesi , ve duzgun bir disbukey agiz acilmasi yarina kaldi. Bu arada bu isin taslarla yapilmasi tam mesai ile gunler surebilir. Bu arada hamonlar hizlica bir asit uygulamasi ile gozukuyor ama resimlerini cekmek oldukca zor.

Ayrica 120 kumdan sonraki isleri tamamen taslarla yapmayi dusunuyorum bakalim nasil bir fark olacak.

not>  Taner sana bahsettigim site su , unutmusum kusura bakma http://www.aoi-art.com/  , tekrar tesekkur ederim
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 17:25:19 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2012, 17:43:34 »
keyıflı bır gündü. ısıl işlemleri yaparken helekı suda yaptığımızda   bayağı endişelendim çatlatıcaz dıye .  ama normalızasyonun faydasını bır kez daha gördük ;)

ağızların taşla düzeltılmesınden sonrakı halını merakla beklıyorum.  hamonu yapıyoruz ama cılalamaya gelınce çuvallıyoruz artık deneye deneye onuda bulacağımızı umuyorum..

akşama çatlayan benımkınıde yayınlarım..

site için teşekkür ederim çok işime yarıyacak.. ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 30 Ocak 2012, 20:16:32 »
buda benım şanssız :)   ama hatamı bılıyorum , aceleci davranarak normalıze yapmadım .. :(   

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2012, 20:19:23 »
bır ıkı kere asıte gırdı bırazda  alımınyum oksıtle uğraştım  bu kadar kontrast oluştu   çatlamasaydı ıyı olacaktı :(   tek tesellım tantoları sağ salim çıkardık :)

« Yanıtla #16 : 30 Ocak 2012, 20:24:28 »
Az kalsın güzel bir santoku görecekmişiz  :( Neyse, herkesin eline sağlık, sağlam etkinlik olmuş.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 30 Ocak 2012, 20:27:38 »
yenisinin profilini bugun öğlen paydosunda çıkardım.  yarın yenı kıl ve karışım için sipariş verdiğim malzemelerim  gelıyor bu sefer umarım çatlatmam :)

« Yanıtla #18 : 30 Ocak 2012, 21:43:50 »
Taner usta merak ettiğim bir şey var. Bu bıçağın ağız formu ve taşlaması su verme işleminden önce böylemiydi, gözüme çok çok ince geldi.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #19 : 30 Ocak 2012, 21:47:18 »
yenisinin profilini bugun öğlen paydosunda çıkardım.  yarın yenı kıl ve karışım için sipariş verdiğim malzemelerim  gelıyor bu sefer umarım çatlatmam :)

herhalde benimkinide cıkarıyorsun değilmi?

sefa ustam agız formu cok ince değil malzeme zaten 4mm W-1 agızda en az 1mm civarında bırakılmıştı ama catladı ne hikmmetse nırmalizasyon şartmış ben sevmezdim bu işleri ama ufak ufak alıştık sanırım