Oncelikle Taner'e muazzam konukseverligi ve hamon bilgisini paylastigi icin , Ozgur'e , karli havada 300 kusur km araba kullandigi icin , Yasar usta , Ali ve arkadasina da sicak dostluklari icin tesekkur ederim. Ozgur , zaten birkac kez gorusmemize ragmen , bana cok ama cok yardimci olmustu. Onlar daha once bu tip toplantilar yapmislar ama ben yabanciydim. Ama cok eglendim. Bir suru de is yapildi. Bazen sevindik , bazen uzulduk. Sulamadan cikan islerin hepsi cok guzel , Ali'nin kukrisinde cok guzel bir hamon oldu. Sahane bir hamonu da catlattik.
Tabii beni ilgilendiren kismi tantolar idi. Taner yine sihirbazlik yapti. Iki tantonun birine korkudan yagda su verdik. Oldukca guzel hamonlar cikti. Bicaklardaki kili temizleyip asite sokarken Taner'in halini gorunce , bu iste nasil bu kadar iyi oldugunu da anladim.
Bununla beraber , bu bicaklar , sulamaya 80 kumla ve agizlari yaklasik 1,5- 2 mm kalinlikta girdiler. Emre gibi sonradan disbukey hale getiririm demistim ama , bugun , yaklasik 4 saatte hem de bant ile ancak birini bitirebildim. Diger bicagin ayni sekilde 120 kum ile geometrisinin duzeltilmesi , ve duzgun bir disbukey agiz acilmasi yarina kaldi. Bu arada bu isin taslarla yapilmasi tam mesai ile gunler surebilir. Bu arada hamonlar hizlica bir asit uygulamasi ile gozukuyor ama resimlerini cekmek oldukca zor.
Ayrica 120 kumdan sonraki isleri tamamen taslarla yapmayi dusunuyorum bakalim nasil bir fark olacak.
not> Taner sana bahsettigim site su , unutmusum kusura bakma
http://www.aoi-art.com/ , tekrar tesekkur ederim