Bıçak Sanatı - Forum

BANT ZIMPARA MAKİNASININ VİDEOLARINI EKLEDİM

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
BANT ZIMPARA MAKİNASININ VİDEOLARINI EKLEDİM
« : 25 Ocak 2012, 03:02:53 »
Selamlar değerli dostlar yapmış olduğum bant zımpara makinasının videolarının linklerini ekledim eksiklerini ve görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun olurum,bütün dostlara kolay gelsin :)

http://www.youtube.com/watch?v=zza0Qgd7rLg

http://www.youtube.com/watch?v=vccVDTJt1vk

http://www.youtube.com/watch?v=rbaPuRvf37o

http://www.youtube.com/watch?v=mUcrUsHtxfM

http://www.youtube.com/watch?v=9xYMrru1_aA

« Son Düzenleme: 25 Ocak 2012, 03:10:16 Gönderen: ibrahim6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: BANT ZIMPARA MAKİNASININ VİDEOLARINI EKLEDİM
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2012, 09:47:55 »
gerçekten çok kullanışlı ve stabil çalışan bir makine olmuş ellerinize sağlık.

« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2012, 10:28:41 »
İbrahim bey, bu iş bu kadar yapılır deyip noktayı koymuşsunuz. Çok çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Acaba diyorum buna bir de yüzey taşlama aparatı yapacakmısınız  ::)

Mustafa Emrah Kalay

• 86
  • Mustafa Emrah KALAY
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Adana
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2012, 10:46:25 »
çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Devir ayarını yapan cihazı ve öndeki 20 lik tekerleği nerden aldığınızı ve maliyetini yazmanız mümkün mü? saygılar

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2012, 11:40:15 »
Elinize sağlık muhteşem bir alet olmuş, darısı başımıza inşallah :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2012, 21:47:23 »
gerçekten çok kullanışlı ve stabil çalışan bir makine olmuş ellerinize sağlık.
Murat bey teşekkür ederim

İbrahim bey, bu iş bu kadar yapılır deyip noktayı koymuşsunuz. Çok çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Acaba diyorum buna bir de yüzey taşlama aparatı yapacakmısınız  ::)

Teşekkürler Sefa usta ,dediğiniz gibi yüzey taşlamayıda inşallah yapacağım :)

çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Devir ayarını yapan cihazı ve öndeki 20 lik tekerleği nerden aldığınızı ve maliyetini yazmanız mümkün mü? saygılar

Teşekkür ederim,devir ayarını yapan cihazı bulunduğum yerden yani bayrampaşadan bu tür cihazlar satan bir yerden temin ettim,20'lik tekerleği kendim 7000 serisi aleminyumdan tornada işledim,dışındaki lastik kaplamayıda yine bizim burada lastik kaplama işini yapan bir yere yaptırdım.Toplamda aleminyum ve kaplama işi 280 tl verdim,fakat bir tane de 300 lük teker yapmak istedim bu dahada pahalıya mal oluyordu ,yapıp yapmamakla ilgili karasızlık yaşarken,yakınımızda bir yerde zımpara satışı yapan bir iş yerinde hazır olarak 225 tl ye buldum ve hemen aldım şimdi onun göbek kısmını işliyorum bugün yarın o da hazır olur sanırım.

Elinize sağlık muhteşem bir alet olmuş, darısı başımıza inşallah :)

teşekkürler Serdar bey inşallah en kısa zamanda siz de bir makine yaparsınız,yapmaya karar verirseniz bendeniz de size teknik açıdan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2012, 21:54:11 »
ibrahim bey elinize sağlık  gayet güzel bir makine olmuş toplam maliyet nedir ?

eh artık bıcakları görmeye başlarız sanırım :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mustafa Emrah Kalay

• 86
  • Mustafa Emrah KALAY
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Adana
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2012, 21:57:05 »
cevap için teşekkür ederim. Kazasız belasız kullanmanız dileği ile....

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2012, 21:59:13 »
Ne desem az gelecek. O kadar güzel olmuş. Ellerinize emeklerinize sağlık

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2012, 22:02:35 »

Teşekkürler Özgür bey,inşallah yakında yaptığım çalışmaların fotoğraflarını  buraya yükleyeceğim,şimdilik deneme çalışmalar yapıyorum bayağı bir demirden kesilmiş deneme lamalar harcadım ,en çok ağız açma işi beni zorluyor hala düzgün bir ilk ağız açamıyorum fakat yılmak yok denemeye devam ;) Herhalde şu anda yapmakta olduğum ağız açma aparatı bitince bu eziyet de bitecek sanırım,tabi en güzeli aparatsız açabilmek fakat şu anda mümkün görünmüyor,belki ilerde tecrübe arttıkça aparatsız da ağız açabilirim.Maliyete gelince biraz tuzluya patladı galiba fakat bir tek makine ile bitmiyor malumunuz,makina, aparatları, tekerleri,sehpası,videoda gözükmeyen ağız açma aparatı bunların hepsi yaklaşık 2000 tl ye mal oldu diyebiliriz.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2012, 22:10:10 Gönderen: ibrahim6360 »

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #10 : 25 Ocak 2012, 22:04:25 »
Maşallah, fevkalade, kusursuz. gıpta ettim. güle güle kullanın. elleriniz dert görmesin. Tebrikler  :2up :2up

selamlar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 25 Ocak 2012, 22:12:33 »

Teşekkürler Özgür bey,inşallah yakında yaptığım çalışmaların fotoğraflarını  buraya yükleyeceğim,şimdilik deneme çalışmalar yapıyorum bayağı bir demirden kesilmiş deneme lamalar harcadım ,en çok ağız açma işi beni zorluyor hala düzgün bir ilk ağız açamıyorum fakat yılmak yok denemeye devam ;) Herhalde şu anda yapmakta olduğum ağız açma aparatı bitince bu eziyet de bitecek sanırım,tabi en güzeli aparatsız açabilmek fakat şu anda mümkün görünmüyor,belki ilerde tecrübe arttıkça aparatsız da ağız açabilirim.Maliyete gelince biraz tuzluya patladı galiba fakat bir tek makine ile bitmiyor malumunuz,makina, aparatları, tekerleri,sehpası,videoda gözükmeyen ağız açma aparatı bunların hepsi yaklaşık 2000 tl ye mal oldu diyebiliriz.

kesenize bereket diyelim ozaman sanırım torna ve freze işçiliği size ait oldu

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #12 : 25 Ocak 2012, 22:28:29 »

kesenize bereket diyelim ozaman sanırım torna ve freze işçiliği size ait oldu

evet ben onları tamamen unuttum bir de o maliyet var dediğiniz gibi.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 25 Ocak 2012, 23:09:33 »
stabıl çalışan çok güzel bır makıne olmuş güle güle kullanın :)  sanırım 2500 tl cıvarına geldı malıyeti..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #14 : 25 Ocak 2012, 23:56:29 »
Ağız açma işini bir de böyle çözenler var http://www.youtube.com/watch?v=0GVB0qkRF1c

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2012, 02:29:19 »
stabıl çalışan çok güzel bır makıne olmuş güle güle kullanın :)  sanırım 2500 tl cıvarına geldı malıyeti..

Teşekkür ederim Taner bey ,maliyet dediğiniz gibi bu paraları buldu sanırım fakat herhalde biraz daha harcayacağım taşlama aparatı ilave olacak onuda düzgün işe yarar bir şey yapmak istiyorum,bunun için bazı malzemeler buldum karaköy perşembe pazarında fakat maliyet epey yüksek daha ucuz bir çözüm bulamazsam mecbur onu uygulayacağım bakalım şimdilik araştımam devam ediyor neticelenince sizler ile paylaşacağım.

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #16 : 26 Ocak 2012, 02:38:25 »
Ağız açma işini bir de böyle çözenler var http://www.youtube.com/watch?v=0GVB0qkRF1c
Evet Sefa usta bu güzel bir yöntem fakat bendeniz şu sistemi  (http://www.youtube.com/watch?v=NUdPe3N4Vis) kendim için daha uygun buldum şu anda imalatını yapmaktayım bitince sizin ile paylaşacağım

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 26 Ocak 2012, 08:09:08 »

Teşekkür ederim Taner bey ,maliyet dediğiniz gibi bu paraları buldu sanırım fakat herhalde biraz daha harcayacağım taşlama aparatı ilave olacak onuda düzgün işe yarar bir şey yapmak istiyorum,bunun için bazı malzemeler buldum karaköy perşembe pazarında fakat maliyet epey yüksek daha ucuz bir çözüm bulamazsam mecbur onu uygulayacağım bakalım şimdilik araştımam devam ediyor neticelenince sizler ile paylaşacağım.

taşlama aparatı için 1040 veya 1050 malzeme alınır iki date 
bu malzemelere bir birine gececek şekilde kırlangıç yatak acılı ve birbirine gecirilir bunun aksi istikametinede aynısı fakat daha kısa birtane daha monte edilir
aparat hazırdır. esasen basit ve maliyetsiz eğerki bir frezeniz varsa.
ikinci yol ise hasas olmayan yol  ki bu daha maliyetli kayar rulmanlar ve yatakları var onlardan aparat yapılabilir ama metre işi yataklar satılıyorki el değmiyor:)
rulmanlarıda bir okadar pahallı

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2012, 10:43:03 »
Valla İbrahim bey sizin makinanızı gördükten sonra bende iyice gaza geldim , dün gidip toz emme sistemi için fan aldım, Şimdi motor ve hız kontrol ünitesi arayışındayım. En kısa zamanda lazerde gövdeyi kestireceğim ama elimde cat çizimleri yok, bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2012, 12:06:07 »
Bence fiyat-performans acisindan cok iyi bir invertor secenegi ( Ozgur sagolsun )  1,5 kw ligi 340 tl , bir haftadir kullaniyorum. Cok memnunum. Hic birseyi ayarlamadim , taktim kullaniyorum.  http://www.enda.com.tr/TR/Urunler/Urunler.aspx?UrunID=220
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy