Daha önce dövdüğüm, ama katananın işlerinden ötürü bekleyen dövülmüş işlerden birisi. Türkçe karşılığı nedir bilemedim o yüzden kendi bowie yazdım.
Burada sap malzemesine dikkatinizi çekerim. Kimileri Anadolu çalıları sınıfında ama kimileri de epeyce fazla gelişerek ağaç formuna geçen Anadolu daki söylenişiyle "Çıtlık" diğer bir deyişle "Sakız" ağacı. Ağaç inanılmaz boya veren ve yağ esterleri içeren bir ağaç, bu yağlar doğal olarak ağacı koruyor ve uzun yıllar mikroorganizmalar ağaca zarar vermiyor. Oldukça sert, işlenmesi çok rahat, işlem sonrası sert ve pürüzssüz bir malzemeyle ovarsanız çok parlıyor, sudan etkilenmiyor. Bence desenleri de müthiş.
Çelik 1060 yalın karbonlu çelik, ana formu döverek verdim, ardından zımpara vs. Balçak demir ( 10x20 lama) üzerindeki desenler kalemle oyulup pirinç akıtma ile yapıldı ( çok hatalı oldu ama öylece kullandım, beğenmedim

). Bıçak üzerindeki renkler menevişleme ile. Toplam uzunluk 365 mm, en kalın yeri 3.6, uçta 1mm, en 38mm, namlu 230 mm, su verme 850 derece (Ortam su), menevişleme 220 derece.