Dostum,
Bir tane at nalı gibi makas buldum, en az 6mm. Eleman diyor ki 3-4 milim en fazla:)) Ver dedim Allah ın cezası ver, kes bakalım 3-4 parça 25-30cm...Önce düzelt balyozla:

Profillerin birini eğeledikten sonra çatlak olduğunu farkettim namluda ve o kadar güzeldi ki gözümde elimle kırabildim, gönderdim atığa...Bunda varsa ötekinde de vardır, berikinde de...Bakıyorum yok. Güzel:

Yaptım ben profilleri, bir canavar aldım bu arada İspanyol malı...Taşlamalar falan bir baktım pırıl,pırıl. Bir daha baktım, bir çatlak daha...Nerede, Namussuz o kadar güzel yerde konuşlanmış ki inanamazsın, tam kabzanın ortasında, kuyruk tamdan gizliye dönecek, döndüreceğim ama olmuyor, yeri bir türlü uyduramıyorum, çok ince kalacak, serde inatçılık da var ya, döndürdüm o kuyruğu gizliye. Bu arada gizlinin nasıl yapılması gerektiğini öğrendim...Attım profili kenara. Ötekini aldım, yavrum biraz canavar ile pırıl pırıl bu da...Bir baktım nurtopu gibi bir çatlak da bu profilde var...

Hemde Namluda...Hem de tam ortada...O kadar profil yürütmüştüm internetten, kısmet değilmiş:

Namluyu değiştirdim çatlağı dışında bırakarak. Bana göre dünyanın en iyi profilinden sonra gelen ikinci en iyi profil...
Verdim suyunu ondan sonra. Biri tamam, kabza biraz kalın ama tam istediğim gibi. Kesiyor...İkinciye suyunu iyi verdim, nereden bildim? Teneke su alırken zıplıyordu yerinde:)) Bu arada ısı kontrolü fena değil, mangalda saç kurutma makinesini keşfettim:

Süper bir alet. Bol odun lazım yanında:)Buna bir de sap takalım dedik, taktık iki gün sonra kendime bir küfrediyorum, kendimi döveceğim...Profil zaten kısıtlarından dolayı tarafımdan doğranmış, adam edilmiş ama gel gör ki yamuk yapıştırmışım...Yamuğu nasıl düzeltirim derken yeni bir sanat eseri !!!ortaya çıkardım, kendimle gurur duyuyorum...Üzerinde tüm delikleriyle duruyor. ben onları yok etmek istemedim, el yapımı bu, makina gibi dümdüzde çıkarırdım ama tembelim:))Beceriksizim. Velhasıl;
Profil ne kadar olumsuz olsa da vazgeçmek yok, iyi sanatın olumsuzluklardan ortaya çıktığına inanıyorum artık, sonucunda deneyim denilen şey ortaya çıkıyor ki tadından yenilmeyecek zaman bu olacak bizim için...Biraz sabır..
Bu arada, evin bir odasını marangoz atölyesi, aynı odayı demirci atölyesi yaptım. Ayrıca lojistik merkezim, 2,5 yaşındaki kızım profesyonel destek veriyor aletlerim üzerinde çeşitli uygulamalarıyla. Durum senden farklı değil:)))