Bıçak Sanatı - Forum

ikiz çinekoplar

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
ikiz çinekoplar
« : 15 Ocak 2012, 13:14:31 »
kara kalemle çizdiğim iki model den 2 si bitti esinlendiğim bir çok bıçak modelinden belki zihnim mikserlemiştir ama kalıbı olduğu gibi almadım gelişine çizdim sadece,sonra profilleri çıkarttım  işledim,profiller sutun matkapla çürütülüp spiralle ayırıldı.yer yer eğe ile temizlendi taş motorunda hafif kabasını aldım çoğunluk elde eğe ile yapıldı, malzeme ck 67 4mm karbon çelik,
boy 197mm namlu en 32mm
işlem profesyönel ısıl işlem firmasında 57 hrc olarak suyu verildi gazlı sistemde.kabza malzemesi ceviz ve gül ağacı
boy 197mm
 namlu en 32 mm
 namlu boy 85 mm
kabza boyu 102 mm
kabza en geniş yer 29 mm
işaret parmak oyuğu 19mm
pinler pirinç 4mm
delik  5 mm pirinç
kabze deniz tutkalı ile yapıştırıldı pinler şirilmedi.3 tane daha benzerleri olan kabze takılmayı bekleyen profil var 2 kisi bir arkadaşım ve abisine kabzeleri onlar takacak ikisi bu bitenler bir tane daha kabzesi takılmayı bekleyen var,

Uploaded with ImageShack.us

buda başka açıdan

Ynt: ikiz çinekoplar
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2012, 13:43:44 »
Fatih çok başarılı olmuş, işçilikte formlarda çok çok güzel. Ellerin kolların dert görmesin.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2012, 13:44:27 »
Fatih çok başarılı olmuş, işçilikte formlarda çok çok güzel. Ellerin kolların dert görmesin.
+1 Ayrıca isim de çok yakışmış. Ellerinize sağlık.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2012, 13:51:36 »
ikiside harika olmuş koyu renk kabzalı olan daha bi güzel olmuş sanki ellerine sağlık.
Si vis pacem, para bellum.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2012, 14:27:25 »
Eline emeğine sağlık fatih abi gayet güzel olmuş. :)

Saygılar...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2012, 17:57:06 »
El marifeti ile yapildigi dusunulurse iscilik super.  Formlari da cok guzel olmus , ellerine saglik.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2012, 18:58:50 »
ikiside güzel olmuş :)   ama kabzesi gül ağacı olan bana daha güzel geldi.. elıne koluna sağlık.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2012, 19:03:10 »
Aynen, çok başarılı çalışma Fatih, hele sadece elde yapılmış olması ayrı değer kazandırıyor  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2012, 19:59:09 »
Tam tipim bunlar. Elinize sağlık.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2012, 20:03:22 »
fatih cim ellerine sağlık gayet güzel olmuş darısı bizim başımıza artık  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2012, 21:23:11 »
ben de çok beğendim. ikiside çok güzel ve temiz işçilikle yapılmış. diğer bıçaklarına oranla sanki eski Fatih gitmiş yeni Fatih gelmiş. çok fark gördüm. ellerine sağlık.  :2up

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2012, 21:52:47 »
teprik ederim güzel iş çıkarmışsın  çinekop ta güzel dir hani   yakışmış   saygılar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2012, 22:04:55 »
İkiside çok güzel eline sağlık,iyi işçilik çıkartmışsın
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2012, 23:16:05 »
Elinize saglik cok emek vermissiniz ikiside guzel.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #14 : 16 Ocak 2012, 09:31:19 »
sağol hocam teşekkür ederim.
+1 Ayrıca isim de çok yakışmış. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler isim parlaması ve boyutları itibariyle çinekopa benzettim kendisi en sevdiğim balıklardan olur,malum boğazın incisi lüfer  efendinin mahdumları olur.
ikiside harika olmuş koyu renk kabzalı olan daha bi güzel olmuş sanki ellerine sağlık.
sağolasın,koyu renk olanda emek daha fazla ondandır birde pimlerin çifterli oluşu onu daha zengin göstermiş gibi.
Eline emeğine sağlık fatih abi gayet güzel olmuş. :)

Saygılar...
teşekkürler uğurcan aslında ben bunlarla biraz daha uğraşacaktım,pek bir yoğunum bu aralar biraz daha temizlik istiyor ince kumlarla boş vakitte bir ayar daha çekeceğim.
El marifeti ile yapildigi dusunulurse iscilik super.  Formlari da cok guzel olmus , ellerine saglik.
Burak bey beğenmenize sevindim,isteyen olursa formların çizilmiş hali var kara kalemlari grafiker arkadaş üzerinden geçip jpg olarak kaydetmişti.buraya koyabilirim.
ikiside güzel olmuş :)   ama kabzesi gül ağacı olan bana daha güzel geldi.. elıne koluna sağlık.
aslında bende koyu renk kabzaları daha çok beğeniyorum,sağol Taner sizin gibi değerli ustaların beğenmesine sevindim doğrusu.
Aynen, çok başarılı çalışma Fatih, hele sadece elde yapılmış olması ayrı değer kazandırıyor  :2up
Emre teşekkürler bu forumdan faydalandık öğrendik ne öğrendiysek burada paylaşım yapan herbir arkadaşın emeği var bizlerde bilgilerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler
Tam tipim bunlar. Elinize sağlık.  :2up
teşekkürler.Evet Eylem küçük bıçakları sevdiğini biliyorum,bende artık küçük bıçak yapmaya çalışacağım hem uğraşması daha kolay hemde kullanışlı oluyorlar.teşekkürler
fatih cim ellerine sağlık gayet güzel olmuş darısı bizim başımıza artık  :2up
sağol Özgür, iyide sen zaten döktürüyorsun,tek eksik olan daha yavaş ve daha az üretim bence yaptıkların gayet güzel bıçaklar. :)
ben de çok beğendim. ikiside çok güzel ve temiz işçilikle yapılmış. diğer bıçaklarına oranla sanki eski Fatih gitmiş yeni Fatih gelmiş. çok fark gördüm. ellerine sağlık.  :2up
sağol murat, o eskiler ilklerdi zaman geçtikçe ilk yaptığındaki hataları yapmıyor insan,yinede hatalarım mevcut bana kalırsa,sonrakilerde bu hatalarda olmayacaktır.
teprik ederim güzel iş çıkarmışsın  çinekop ta güzel dir hani   yakışmış   saygılar
teşekkürler Ercan hocam saygılar bendende
İkiside çok güzel eline sağlık,iyi işçilik çıkartmışsın
sağolun ustam teşekkür ederim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 16 Ocak 2012, 09:55:53 »
Pek ala, hep övgü hep övgü olmaz, güzel bıçaklar ama iki kusur bariz olarak gözüme çarptı.

İlki kırmızı yuvarlakta görülen hata (aslında iki kabzada da var aynı sorun): kabzaları takmadan önce unutmadan kabzanın ön tarafını son haline getirin öyle yapıştırın. Mesela kabzayı 600 kum bitirecekseniz 600 kuma kadar temizleyip parlatınız en ön tarafı. Yapıştırıcınız donmadan önce de, selülozik tiner veya aseton ile taşan epoksiyi iyice silin. Ben de arada bir unuturum bu işi, sonra kabzayı sökmek durumunda kalmak çok sıkıcı oluyor  ::)

İkincisi mavi yuvarlaktaki kabza ile çelik arasındaki aralık. Bu aralığın nedeni genelde sadece namluda zımpara yapıp kuyruğa hiç dokunmamaktan ileri gelir, genelde başarılı bir ısıl işlem sonrası çok hafif bile olsa kuyruk ve namlu arasındaki ensiz bölge etrafında dönme olur, kuyruğun ucu ile bıçağın ucu aynı veya farklı yerlere doğru çok hafif hareket edebilirler. Aynı yere hareket ettiğinde kabzalardan birinde böyle açıklık görülür eğer düzleme yapılmamışsa. Bir de kabza malzemesi güzel düzlenmemiş olabilir. Bunun için en güzel yöntem düz bir yüzeye 60-80 kum zımpara yapıştırıp kabza ve kuyruğu burada düzlemek. Kabza yarısını kuyruğa yerleştirip yapıştırmadan önce güçlü bir ışık kaynağına doğru aradan bakınız, ışık sızdırmıyor olması lazım...
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2012, 09:58:35 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2012, 10:47:46 »
İşte budur, bunlar olacak ki gelişme olsun. Bakmak var bakmak var. (kendim için söylüyorum) ellerine sağlık Fatih, senin de diline sağlık Emre.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #17 : 16 Ocak 2012, 16:41:45 »
Pek ala, hep övgü hep övgü olmaz, güzel bıçaklar ama iki kusur bariz olarak gözüme çarptı.

İlki kırmızı yuvarlakta görülen hata (aslında iki kabzada da var aynı sorun): kabzaları takmadan önce unutmadan kabzanın ön tarafını son haline getirin öyle yapıştırın. Mesela kabzayı 600 kum bitirecekseniz 600 kuma kadar temizleyip parlatınız en ön tarafı. Yapıştırıcınız donmadan önce de, selülozik tiner veya aseton ile taşan epoksiyi iyice silin. Ben de arada bir unuturum bu işi, sonra kabzayı sökmek durumunda kalmak çok sıkıcı oluyor  ::)

İkincisi mavi yuvarlaktaki kabza ile çelik arasındaki aralık. Bu aralığın nedeni genelde sadece namluda zımpara yapıp kuyruğa hiç dokunmamaktan ileri gelir, genelde başarılı bir ısıl işlem sonrası çok hafif bile olsa kuyruk ve namlu arasındaki ensiz bölge etrafında dönme olur, kuyruğun ucu ile bıçağın ucu aynı veya farklı yerlere doğru çok hafif hareket edebilirler. Aynı yere hareket ettiğinde kabzalardan birinde böyle açıklık görülür eğer düzleme yapılmamışsa. Bir de kabza malzemesi güzel düzlenmemiş olabilir. Bunun için en güzel yöntem düz bir yüzeye 60-80 kum zımpara yapıştırıp kabza ve kuyruğu burada düzlemek. Kabza yarısını kuyruğa yerleştirip yapıştırmadan önce güçlü bir ışık kaynağına doğru aradan bakınız, ışık sızdırmıyor olması lazım...
Valla bekliyordum bu aralığı kim görecek :D diye ama resmi çektikten sonra yüklerken gördüm o ön taraftaki açıklığın icabına baktım pimleri hafif şişirerek tam oturmasını sağladım,birde yapıştıcıyı çok sürmüşüm kustukça silmeme rağmen sabaha kadar presli kaldılar yinede kenarlardan taşmıştı,evet başka eksiklerde var aslında onlar şimdilik bende kalsın :D ama emre usta çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2012, 16:43:55 Gönderen: fatihaydın »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2012, 21:58:44 »
Bana gore gercek ustalik , oyle veya boyle bitmis isi geri donup , eline yuzune bulastirmadan elleyebilmektir. Kabzasina cila yaptiktan sonra pimi cekicleyebilmektir,  cilalanmis namluyla oynayabilmektir,  hersey bittikten sonra " surasina bunu da yapsam basima neler gelir" i  onceden kestirebilmektir,   buna cesaret edebilmektir.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2012, 22:25:08 »
Bir önceki ile kıyaslandığında , ustalıkta  oldukça  hızlı yol aldığın  görünüyor  fatih .
Özellikle  eğe - mengene çalışması  da el hakimiyetinin  şahidi. küçük eksikleri gözardı ediyor  ve seni kutluyorum .  Eline sağlık
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/