Bıçak Sanatı - Forum

Koleksiyonerlik Belgesi

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
Koleksiyonerlik Belgesi
« : 06 Ocak 2012, 12:23:42 »
Bir süredir aklımdaydı,size de açayım dedim.

Malum birçoğumuz bu ürünleri topluyoruz,bir çeşit koleksiyoneriz yani.
Evde bulunan 19 adet çakmağın,şemsiyenin,posterin bile delil sayılıp insanların tutuklu yargılandıkları da düşünürsek bıçaklarımıza bir çeşit bulundurma belgesi veya koleksiyonerlik belgesi gerekli olabilir diye düşünüyorum.

Aslında bıçakların avcı ruhsatına işlendiği bir durum var ama sergilemek koleksiyon amaçlı kullanılacak bıçaklar çakılar vs için farklı bir belge durumu söz konusu.İşin garibi araştırdığım koleksiyonerlik belgesi de taşınabilir kültür varlıklarına (tarihi eserler ) Resmi Gazete'de 15 Mart 1984'te yayınlanan 'Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koleksiyonculuğu ve Denetimi' hakkındaki yönetmeliğe göre bir müze tarafından düzenleniyor.

Bu durumda resmi-yarı resmi ne gibi belgeler düzenletebiliriz bir fikri olan var mı acaba?
Genco G.

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
Ynt: Koleksiyonerlik Belgesi
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2012, 14:31:24 »
takip edeyim bende önemli mesele  ;) :2up
boş çuval dik durmazmış

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2012, 18:40:49 »

Aslında bıçakların avcı ruhsatına işlendiği bir durum var ama....

böyle bir uygulama görmedim belki eskiden uygulanmış olabilir

« Son Düzenleme: 06 Ocak 2012, 18:42:44 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2012, 18:56:56 »
abi böyle bi uygulama var ise birde bunları işletmemiz gerekirse vay halimize  :(
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2012, 20:24:28 »
30 küsür senelik ruhsatlı avcıyım hiçbir teskerede avlanma izin belgesinde bıçaklara ait bir bölüm görmedim yazdırdım diyeni duymadım on yaşımdan beri çakı bıçak taşırım çok şükür şimdiye kadar günlük işlerim haricinde hiç kullanmadım.Unutmamak lazım NİYET NEYSE AKİBET ODUR...

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2014, 16:16:11 »
Aradan 2 sene geçmiş ama doyurucu bir cevap verilmemiş, şimdi elimizde sayısı yüzlerle ifade edilen çakı-bıçaklara herhangi bir adli durum sonunda nasıl bir açıklama getirebiliriz  ben de merak ediyorum yani. Koleksiyonerlik belgesi mevzusu bence de önemli. Nette ufak bir araştırma yaptım fakat Müzeler Müdürlüğünden verilen belge daha çok sanat eseri yani tarihi eser üzerine kurgulu olarak verilmiş fakat bizde zaten tarihi eser yok ki çeşitlilik var ve en eskisi 50-60 yıllardan geriye gitmez. Bu konuda aydınlatıcı bilgi veren birileri olursa çok makbule geçer.
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2014, 18:43:43 »
Çok derin konular,Avcıların Dernekleri,Federasyonları olmasına rağmen bir çok konuda belirsizlikler devam ediyor.Geçen senelerde otomatik tüfeklerde kapasite 2+1 mi 1+1 mi belirsizliğinden bir sürü   Avcı ceza yedi inisiyatif tamamen denetleyen memurdaydı işlerine geldiği gibi davrandılar. Konumuzla alaksı ise Dernek te olsak Federasyonda olsak denetleyen kolluk kuvvetinin inisiyatifine kalır durumumuz.Yani Koleksiyoncu mu ,hobici mi ,imalatcımı nasıl sınıflandırıp belgelendirirler ve adet koyarlar bilemem.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2014, 18:49:49 »
2+1 olarak konu çözüldü diye duymuştum. Mevzuatlarımız o kadar boşluklarla dolu ki maalesef memurun insiyatifine kalıyorsunuz. Şu var evde duran bıçağa kimsenin ceza yazabileceğini zannetmiyorum. Av tezkeresi üstte taşınma durumunda lazım.
Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2014, 19:50:51 »
bıçağa da ruhsat çıartacaksak olursak vay halimize. Aman devlet baba duymasın. Zaten her yer kısıtlamalarla dolu güzel ülkemizde, bıçak sevdamız bari özgür kalsın.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2014, 20:45:14 »
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmemekte fayda var. Yolacak kaz arıyorlar zaten. :)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #10 : 31 Ocak 2014, 21:22:34 »
  Ona bakarsanız şapka kanunuda var şapka takmadan dışarı çıkmak yasak normalde.Uygulanıyormu peki? Böyle şeyleri fazla kafaya takmayın derim ben.Suça karışmazsa problem olacağını sanmam.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 01 Şubat 2014, 08:46:53 »
bıçakları körelt sorun kalmaz  :-\

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2014, 12:43:13 »
2+1 olarak konu çözüldü diye duymuştum. Mevzuatlarımız o kadar boşluklarla dolu ki maalesef memurun insiyatifine kalıyorsunuz. Şu var evde duran bıçağa kimsenin ceza yazabileceğini zannetmiyorum. Av tezkeresi üstte taşınma durumunda lazım.

Evet bu sene çözüldü 2+1 olarak karar verildi. Ben avda defalarca kontrole Rast geldim ne Milli parklar memuru nede Jandarma bıçak kontrolü yapmadı.avcının taşıma sebebi belli zaten. Mesela ben bu zamana kadar hep salata yapmakta kullandım  :D :D :D
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2014, 18:00:06 »

Evet bu sene çözüldü 2+1 olarak karar verildi. Ben avda defalarca kontrole Rast geldim ne Milli parklar memuru nede Jandarma bıçak kontrolü yapmadı.avcının taşıma sebebi belli zaten. Mesela ben bu zamana kadar hep salata yapmakta kullandım  :D :D :D

Mehmetciğim, Derya marka tüfekler hakkında hiç bilgin ya da tecrüben var mı? Şu alttakini 900TL ye satıyorlar. Alıp cipin arkasına koyayım diyorum, ne dersin?  >:D  >:D  >:D

http://www.deryasilah.com/anakon-av-silah-av-silahlari-av-tufekleri-av-tufek-fiyatlari-silah-modelleri-av-tufek-havali-tufek-pompali-tufek-otomatik-tufek-tekkirma-tufek-av-tufek-silah-sanayi.html
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

onok

• 292
« Yanıtla #14 : 01 Şubat 2014, 22:25:50 »
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Tabi ki eşeğin aklına karpuz getirmeyelim zaten yolacak kaz arıyorlar  :)) :)) :))
Artı ava giderken yanımıza bıçak almayacağız da ne zaman alacağız, yanımızda çakı bıçak olması çok doğal ki onun da ruhsatına vs sine gerek yok. Benim sorum daha çok neden bukadar çok çakı bıçak topladığımızı nasıl daha kolay anlatırız idi.  :2up :2up :2up
Yani hobi ve koleksiyon amaçlı çakı-bıçak biriktiriyorum derken bunun belgeli hali varmıdır?
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #15 : 01 Şubat 2014, 22:37:49 »

+1

Mehmet tüfekleri alıp bir ara beraber gidelim.
Okinawian

onok

• 292
« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2014, 22:41:25 »
bıçakları körelt sorun kalmaz  :-\

Bıçakların köreltilmesi onları bıçaklıktan çıkarır ve onları sadece bir süs eşyasına dönüşür. Halbu ki ben ve diğer bir çok arkadaş eline bir çakı veya bıçak aldığında önce parmağının iç kısmıyla keskinliğini kontrol eder, yeterince keskinse giysinin kolunu yukarıya sıvar ve kıl tıraşı kontrolü yapar, peşinden bir gazete kağıdı alıp kağıt testi yapar, sonra bıçağı-çakıyı bezle siler, uygun bir yağ ile yağlar siler ve yerine koyar. Aksi taktirde çakı-bıçağın zevki olmaz. Tabi bir kısmını yani kıyabildiklerimizi piknite yazlıkta avda vs. gibi yerlede küçük bir tanesinide heryerde üzerimizde taşırız kullanırız. Elmalar da armutlarda böylece daha lezzetli olur  >:D >:D >:D  :)) :)) :))

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #17 : 01 Şubat 2014, 23:39:45 »
Mehmetciğim, Derya marka tüfekler hakkında hiç bilgin ya da tecrüben var mı? Şu alttakini 900TL ye satıyorlar. Alıp cipin arkasına koyayım diyorum, ne dersin?  >:D  >:D  >:D

http://www.deryasilah.com/anakon-av-silah-av-silahlari-av-tufekleri-av-tufek-fiyatlari-silah-modelleri-av-tufek-havali-tufek-pompali-tufek-otomatik-tufek-tekkirma-tufek-av-tufek-silah-sanayi.html

Serhan uzak dur derim.
Okinawian

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2014, 23:49:18 »

Serhan uzak dur derim.

Eyvallah, Mehmet özelden uyandırdı sağolsun. Şimdi Akkar' ı inceliyorum.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #19 : 01 Şubat 2014, 23:58:14 »
Biraz pahalı ama armsan silahları çok metheden var.