Bıçak Sanatı - Forum

karam

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: karam
« Yanıtla #20 : 31 Aralık 2011, 22:22:02 »
Murat kolay gelsin, merakla bekliyorum  :2up
tolga teşekür ederım senı de unutmuş diyilim
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #21 : 31 Aralık 2011, 22:31:18 »
  valla daha öncelerden asıt ındırmeyle ılgılı bayabı araştırma yapmıştım şimdıde ikisini bir leştırıcem artık başarabilırsem  çizim içinde çini desınatörlüyüm var daha önce asıt ındırme için açtigşmşz konu
elinize sağlık, bitince muhteşem olacak. Gravürü nasıl yapıyorsunuz, daha önceden bununla ilgili bir deneyiminiz varmı ? sonucu merakla bekliyorum  :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 01 Ocak 2012, 00:09:23 »
...
 sonra aklıma düştü yantarafta bakala gıtım ınternetınden sıteye baktım kımler ne yorum yapmışdıye sefa hacamın yazdıgını okuyunca hak verdım benım manda namlunun matlıyın da cok parlak kalmış
...

Bana bakma abi. Ev taşıdım, daha yeni arayı kapatıyorum. Çok güzel.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #23 : 01 Ocak 2012, 00:14:51 »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #24 : 01 Ocak 2012, 10:10:33 »
Süper gidiyor usta.

« Yanıtla #25 : 01 Ocak 2012, 12:07:17 »
Murat bunun önceki halini görmüştüm, o zamandan güzel olacağı belliydi zaten, öyle de oluyor gerçekten. Kakma yerini neyle oyacaksın?
sefa hocam önce asıtle oyup sonra tıgla oyukların içini bıcımlendırdıkten sonra bakırı veya pırıncı cakmayı düsünüyorum
Kakma yapacaksan önerim, kanalların alt tarafının geniş olması gerekir, kanalı açtıktan sonra ince bir tığla tabanları genişletebilirsin. Biliyorsundur ama ben yinede çenemi tutamayıp hatırlatayım dedim.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #26 : 01 Ocak 2012, 12:37:28 »
Valla çok şık duruyor...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #27 : 01 Ocak 2012, 17:37:52 »
Maşallah bu ne güzellik böyle. Kolay gelsin Ustam.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #28 : 02 Ocak 2012, 12:30:45 »
abicim birşeyi merak ettim balçakları delip çaktın sanırım da sonrasında nasıl oldu da hiç bir iz kalmadan sanki yapıştırmaymış gibi durdular şu işin sırrını bi açarmısın kardeşine
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 02 Ocak 2012, 13:57:29 »
Sır olacak bişey yok Ali. Pimleri güzel şişirdiysen akabinde zımparaladığında böyle görünmez oluyor.

Nasıl böyle olduğunu şurada daha güzel görebilirsin.

http://www.trade-silver.net/japanese_arrowhead.htm
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 02 Ocak 2012, 14:05:16 »
Sır olacak bişey yok Ali. Pimleri güzel şişirdiysen akabinde zımparaladığında böyle görünmez oluyor.

+1  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 02 Ocak 2012, 14:06:28 »
şimdi birşey demıyorum bıtınce açarım ağzımı  :)  ama çok güzel olacağını şimdiden belli etti..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #32 : 02 Ocak 2012, 22:55:36 »

+1  ;)
  +1  :D :D :D

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #33 : 02 Ocak 2012, 23:57:51 »

paylaşım için teşekkürler. ;)
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

bünyamin balkaya

• 108
  • Bünyamin Balkaya / 1978
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: İstanbul / Beykoz
« Yanıtla #34 : 03 Ocak 2012, 01:32:05 »
Ustam ellerine sağlık muhteşem bir seyir keyfi ve görsellik sunuyosun. Bitmiş halini de merakla bekliyorum. Kolay gele.
Bilirsin ki bilmezsin, Bir bilene sormazsın, Bilirsin ki sorarsan, Bilirler ki bilmezsin !

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #35 : 03 Ocak 2012, 11:04:15 »

+1  ;)
çok teşekkür ederim abicim taner abiyi her görüşümde bi dünya soru soruyorum bunu nasıl atlamışım hayret ettim doğrusu :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #36 : 03 Ocak 2012, 11:34:55 »
dostum eline sağlık resimleri görmek yeni nasip oldu gayet güzel olmuş manda boynuzuda ayrı yakışmış, bana gönderdiğin boynuz bayağı bir ince idi 2-3mm kalınlık kulanmak nasip olmadı belki ustura yaparsak nasip olur.

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #37 : 03 Ocak 2012, 21:45:58 »
dün akşam atölyede bu bakır cakma işini merak ederekten deneme yaptım önce daha önce balcakları kestıgım metalı kobay olaraktan kullanıp bıraz temızledım

sonra üzerını bal mumuyla kaplayıp desen çızdım 

5 dakıka kadar asıtte bekledıkten sonra

cıkan desenı tıgla kazıyıp bakırı cakmak ıstedım ama asıt yetelı derınlık vermemiş olmadı  :'(

daha sonrada yenıden bı desen çızıp asıte bekletım ama bu sefer 25- 30 dakıka kadar temızledıgımdekı görüntü bu sefer derınlık yeterlı ıdı (asıt için desen çizeceyiniz parcananın yüzeyını tamamen sıfıra ındırmenız gerekyo aksı taktırde cızdıyınız nesle güzeye takılıp cızımlerınızı bozuyo )

daha sonra sefa hocamın bahsettıgı gıbı oyukların ıkı yanlarına dogru ıncebı şişle kanalları aralıklı aralıklı dıplerınden genışlettım ınce bır bakır telı araya koyupta yavaş yavaş cekıcledım

ılk etaptakı görüntü pek hoş olmuyo ama zımparalayıp temızledıkten sonra düzelıyo

çizdıgım karanfılın en alttan başlayarak tac yapraklarını sırasıyla yaptım ılkkınde acemılıyım baya bı bellı oluyo ama sonrakı yapraklarda el attıkca düzelıyo aşşagıdakı resımde bıtırıpte temızledıyım var ama polışajlandımı iki parlak hoş durmuyo dıye

bırde metalı karartıpta denedım o şekıldeıken benım daha cok hoşuma gıttı

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #38 : 03 Ocak 2012, 22:25:46 »
gayet güzel olmuş bir iki alıştırmadaha olacak bu iş  :2up

asit olarak ne kullandın ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #39 : 04 Ocak 2012, 01:18:22 »
Murat süper bir çalışma, gerçekten titiz çalışman her şeyiyle çok güzel belli oluyor, eline sağlık  :2up

Kipmen Sanat web sitesi