Alıntı yapılan: ozgurozdemir - 29 Aralık 2011, 21:52:38ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu belki bir iki bıcak döveriz senle .Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu belki bir iki bıcak döveriz senle .
Alıntı yapılan: genç bıçak - 29 Aralık 2011, 22:18:44Alıntı yapılan: ozgurozdemir - 29 Aralık 2011, 21:52:38ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu belki bir iki bıcak döveriz senle .Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz bir iki bıcaklık kurda yeterlidir ustad sağ olasın çeliği beğendiysen gönderyim bir iki lama daha .saygılar
Usta bu arada şimşir için dal-budak-kök farkeder mi. Ve en iyi kesim zamanı nedir?