Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #20 : 29 Aralık 2011, 22:44:55 »
Çok güzel, eline sağlık.
Bu arada biri bana Allah rızası için foto nasıl yükleniyor anlatsın. İlk bıçağımın fotosunu gönderemiyorum. Flickr denen zamazingoya apload ettim gerisini beceremedim.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 29 Aralık 2011, 23:11:07 »
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful   ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
bir iki bıcaklık kurda yeterlidir ustad

sağ olasın 
çeliği beğendiysen gönderyim bir iki lama daha .

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #22 : 29 Aralık 2011, 23:18:22 »
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful   ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
bir iki bıcaklık kurda yeterlidir ustad

sağ olasın 
çeliği beğendiysen gönderyim bir iki lama daha .

saygılar
Çelik çok güzel paslanmazı daha kullanmadım duruma göre isterim.Ama süper gerçekten kara çeliği işlemesi ayrı bir zevkli ama vatandaş paslanan bıçak istemiyor anca zevk bıçağı yapmak lazım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2011, 08:01:13 »
Usta bu arada şimşir için dal-budak-kök farkeder mi. Ve en iyi kesim zamanı nedir?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #24 : 30 Aralık 2011, 12:51:35 »
Usta bu arada şimşir için dal-budak-kök farkeder mi. Ve en iyi kesim zamanı nedir?
Şimşir geç büyüyen ve fazla kalınlaşmayan bodur bir ağaçtır budaklı bir ağaçtır ama budağının zararı yoktur ve yarılsa bile yarık kesinlikle ilerlemez dayanıklı bir ağaç kaşık yapımında kullanılan en idaal ağaç eskiden tarakta yaparlarmış.Hatta bir adam tv ye çıkmıştı diş yapmış 13 yıldır kullanıyorum demişti.Kesim sonbahar ve kış idaal baharda su yürüdüğü zaman kesmek pek uygun değil her ağaç için geçerli.
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''