Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« : 28 Aralık 2011, 23:34:30 »
Kasap bıçağını çoğu büyük ister ama asıl profesyonel boğazlama bıçağı 15 cm idaaldir.Bende öyle yaptım
Namlu:150 mm
Kabza:130 mm
Kalınlık:3 mm
En:37 mm
Çelik:1080
Kabza:Şimşir
Fazla özenemedim biraz acele yaptım bu ara pek bıçak yapamıyorum işler fırsat vermiyor birazda zımpara ve ağaç tornasına ağırlık verdim.Henüz zımparayıda bitirmiş değilim.Bıçak mükemmel bir su aldı mükemmel bir sertliğe ulaştı.Gerisinde kusur çoktur sanırım.
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

yusuf biçer

  • *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2011, 23:47:58 »
elinize sağlık yengeye mi yaptınız  ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2011, 23:51:16 »
Aslında bir ozensen senden ne cevherler cikacak ya..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2011, 23:52:51 »

     Ustam ellerine sağlık, tam boy ( full tang ) yapsaydın sanırım daha kullanışlı olurdu, saygılar.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2011, 00:06:59 »
Elimde suyu verilmiş bir tane daha var o tam kasap bıçağı 250mm namlu yakında onuda koyarım.Yusuf eve yapmadım aslında boğazlamaya kısa bıçak daha iyi,Mehmet bey fırsatım olmuyor inşallah bir çakı yapacağım ona özeneceğim yavaş yavaş bira uzun zaman alacak ama bitince paylaşırım.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

whitefoxss

Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2011, 00:22:29 »
Acele olmasına rağmen bence gayet güzel olmuş.

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2011, 08:19:34 »
ustadad konuşalı 2 gün oldu  döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

  • Hüseyin DUMRU 1982
  • ***
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2011, 08:31:40 »
Benim tarzım olan bir çalışma. Hızlı ve öfkeli. Ellerine sağlık ustam. Benim kabze ile bıçak arasındaki pin deliklerinin uyumu konusunda ciddi sıkıntım var. Milimetrik kaydırmalar yapıyor çalışmayı bozuyorum. Yılbaşında piyangonun 10/1 bana çıkarsa bütün ustaları tek tek gezeceğim:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2011, 10:28:21 »
ustadad konuşalı 2 gün oldu  döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2011, 10:38:31 »
Benim tarzım olan bir çalışma. Hızlı ve öfkeli. Ellerine sağlık ustam. Benim kabze ile bıçak arasındaki pin deliklerinin uyumu konusunda ciddi sıkıntım var. Milimetrik kaydırmalar yapıyor çalışmayı bozuyorum. Yılbaşında piyangonun 10/1 bana çıkarsa bütün ustaları tek tek gezeceğim:)
Güzel sözlerinden dolayı teşekkür ederim inşallah sana çıkar piyango bekleriz,kabzayı hazırladığında kavisleri vermeden iki yandan ölç ortasını bul kurşunkalemle çiz,deliklerin aralığını ve mesafesini tesbit et ve işaret koy sonra noktala (nokta vur) delerken matkap kaymasın.Hatta metali sonradan del tabi sap kısmına su vermiyorsan kabzaya namluyu takınca kabzadaki deliklerden namluyu delersen kaçmamışta olur ikisini beraberde delebilirsin.Birde delerken oturttuğun tablaya kabze düzgün otursun aksi halde eğri delersin.Pimleri yumuşak metal seçersen komple şişeceğinden oynama olmaz(aliminyum bakır gibi) Çelik ve perçine pek gelmeyen pirinç zamanla oynama yapabilir ama av bıçaklarında süslü olsun diye pirinç kullanıyoruz kolay gelsin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2011, 10:42:55 »
ustadad konuşalı 2 gün oldu  döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler

menevişi unutmadık umarım  ;) birde sanırım o parça 1080 değilde 1095 galiba
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Osman Güney

  • ***
  • 418
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2011, 10:44:14 »
Eline sağık mehmet abi. Gayet kullanışlı görünüyor.

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2011, 10:54:03 »
bıcağın sapına ayar oldum yahu  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

berdohan

  • Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • ***
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2011, 11:45:28 »
Ben bıçağı  görünüş olarak çok beğendim. Eline emeğine sağlık Mehmet Usta. Elime alma inceleme şansım olsaydı başka bişeylerde yazardım. Ama uyandırdığı his sağlam ve keskin bir bıçak olduğu. Daha öncede yazmışlar, profili tam boy çıkarsaydın tam evladiyelik olurmuş.
Tekrar eline sağlık.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2011, 11:59:08 »
gayet güzel olmuş ellerine sağlık.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #15 : 29 Aralık 2011, 12:17:36 »
ustadad konuşalı 2 gün oldu  döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler
menevişi unutmadım sen 1080 diye yazmıştın ben ondan öyle yazdım suyu güzel oldu eğeyle testini yaptım.teşekkürler

menevişi unutmadık umarım  ;) birde sanırım o parça 1080 değilde 1095 galiba
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2011, 12:18:29 »
Eline sağık mehmet abi. Gayet kullanışlı görünüyor.
Teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #17 : 29 Aralık 2011, 12:21:00 »
Ben bıçağı  görünüş olarak çok beğendim. Eline emeğine sağlık Mehmet Usta. Elime alma inceleme şansım olsaydı başka bişeylerde yazardım. Ama uyandırdığı his sağlam ve keskin bir bıçak olduğu. Daha öncede yazmışlar, profili tam boy çıkarsaydın tam evladiyelik olurmuş.
Tekrar eline sağlık.
Kasp bıçağında tamboyu pek gerekli görmedim av bıçağı olsa tamamda olsada iyi olurdu
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #18 : 29 Aralık 2011, 21:52:38 »
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful   ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı boyunda bir kasap bıçağı yaptım
« Yanıtla #19 : 29 Aralık 2011, 22:18:44 »
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful   ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''