Şimdi konuya bir şekilde giriş yapmak istiyorum ama nereden ve nasıl yapabileceğimi de tam kestiremiyorum. Aslında yazacaklarımı ayrı bir başlıkta yazıp belkide forumun genel işleyişi açısından değerlendirmek daha doğru olacaktı ancak sanki şimdi sırası geldi.
Forumda bir çok iş yapıldı, iyi, kötü, çok kötü... diye niteleyebileceğimiz işler oldu. Bundan sonrada olacaktır, hatta olmalıdır. Bir çok işi değerlendirirken genel olarak verilen emeği ve dökülen alın terini de göz önüne alıp "eline sağlık" veya benzeri terimler kullandık. kimi zaman güzel olmayana " şurasına dikkat etsen, sanki şöyle olsaymış...." gibi cümleler kullanarak, yaptığı işi bizim belki de hiç hissedip anlayamadığımız bir çoşku ve heyecanla paylaşan arkadaşımızı üzmedik kırmadık. Bunu yapmadık çünkü her zaman yapıcı bir yanımız var, böyle başladı ve böyle gidiyor.
Hatırlamamızda yarar var, burası "bıçak sanatı forum" burada yapılan, yapılacak veya sergilenen objelerin neredeyse hepsi bu bağlamda ürünler. Burayı kurarken amaçladığımız temel mantık, sağlıklı bir bilgi akışı, deneyim aktarımı ve giderek sanatın veya zenaatın gelişmesine bir katkı sağlamaktı, bir başka deyişle bir fark yaratmaktı. Bu nedenle buradaki "ana" tema bıçaktır, veya diğer kesici alet edavattır, en azından eleştirel yaklaşımı bu bağlamda yapmamız işin ruhunu yansıtır. Bu nedenle tarihsel geçmişimizden yola çıkarak, kişiyi alaşağı edercesine ve bana göre üzecek bir biçimde eleştiri yapmak bence bu forumun kuruluş mantığına da ters, aramızda oluşmuş sevgi bağlarına da ters.
Yatağan olmuş olmamış konusuna girmeyeceğim, bu konuda otorite değilim, aslına bakılırsa hiç birimiz de değiliz. aramızda bu konuda yetkin bir otorite kişilik varsa bu arkadaştan yararlanmak isterim. ölçüler, temel form, bezemeler vs konusunda. Övünme zamanı hepimiz güzel güzel övünürüz, ama övündüğümüz objelere ait ne bir teknik döküman, ne bir resmi yayın ne de başka bir şey... hiç bir şey bulamazsınız, size işin ancak övünme kısmı uygun görülmüştür ve hepimiz sadece övünürüz. Unutmamak gerekir ki bir iş konusunda ne yaptığınızı bilmiyorsanız, her şey mümkündür...
Yazdıkça uzatıyorum farkındayım. kısa kesmek gerekirse. Başımıza çuval geçirildiğinde, gemimiz "kazara" vurulduğunda artık ne kadar kinlendiysek! şampanyaya tahammülümüz kalmamış. Yatağandaki insanların geçim kaynağı budur, bir çok ev buradan ekmek yer. 15-20 TL ye bıçak yaparak bir çoğu ayakta kalabiliyor biliyorum. Hüseyin arkadaşımızda bu işin emektarlarından, iyi niyetli ve temiz bir Anadolu insanıdır. Bu nedenle madem herkes kişisel düşüncesini söylüyor bende Hüseyine yaptığınız eleştirel tavrın niteliğini eleştiriyorum "Bekara avrat boşaması kolaydır" derler Anadolu da, bu nedenle yorum yaparken sadece kendi duygu ve düşüncelerimize göre değil, biraz da karşıdaki insanın duygularını ve koşullarını düşünerek yorum yapalım.