Bıçak Sanatı - Forum

Masa üstü boyutunda yatağan

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
Masa üstü boyutunda yatağan
« : 19 Aralık 2011, 17:21:50 »
İSTANBULDAN BİR MÜŞTERİME ÖZEL SİPARİ YAPILMIŞ BİR ÜRÜN BEĞENİNİZE SUNUYORUM SAYGILAR..

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
Ynt: Masa üstü boyutunda yatağan
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2011, 19:19:06 »
Masa üstü boyutunu anlamadım ben ne demek istediğinizi, işçiliği güzel gözüküyor pek anlamam yatağanlardan ama biraz daha eğrimi oluyo klasikler.
Si vis pacem, para bellum.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2011, 19:41:22 »
neden T kesitli yapılmıyor? :(
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2011, 21:43:36 »
hüseyin  masa boyu derken  kaç cmm   güzel görünüyor  eline sağlık

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2011, 22:07:02 »
Uzaktan güzel duruyor fotograflar çok net değil. Biraz ne ve yakın fatograf çekerseniz güzel olur... Ellerinize sağlık.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2011, 22:35:33 »
hüseyın hocam gayet güzel gözüküyo ama bıraz daha acıklayıcı bıgı lütfen
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2011, 23:14:04 »
Size şöyle arz edeyim masa üstü derken nolmalde yatağanlar 75-80 cm civarı oluyor bunun boyutu 32-33 cm çeliği 5,5 mm  paslanmaz çelikten sap kısmı koç boynuzu dövülerek konikleştirdim bunu sipariş veren müşterim işyerinde masa üstüne koyacakmış Amerikalı bir müşteri istanbullu olmuş özel davetleri oluyormuş bu nunla ozamanlarda şampanya türü şeyler açacalmış.Ayrıca hepinize çok teşekkür ederim..
hüseyın hocam gayet güzel gözüküyo ama bıraz daha acıklayıcı bıgı lütfen
Uzaktan güzel duruyor fotograflar çok net değil. Biraz ne ve yakın fatograf çekerseniz güzel olur... Ellerinize sağlık.
hüseyin  masa boyu derken  kaç cmm   güzel görünüyor  eline sağlık
neden T kesitli yapılmıyor? :(
Masa üstü boyutunu anlamadım ben ne demek istediğinizi, işçiliği güzel gözüküyor pek anlamam yatağanlardan ama biraz daha eğrimi oluyo klasikler.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2011, 00:05:58 »
şampanya açmak için yatağan palası pizza isitmak için anti-tank mayını, çay karıştırmak için darbeli matkab..
Si vis pacem, para bellum.

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2011, 00:08:23 »
şampanya açmak için yatağan palası pizza isitmak için anti-tank mayını, çay karıştırmak için darbeli matkab..

:D :D :D :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2011, 01:47:39 »
Size şöyle arz edeyim masa üstü derken nolmalde yatağanlar 75-80 cm civarı oluyor bunun boyutu 32-33 cm çeliği 5,5 mm  paslanmaz çelikten sap kısmı koç boynuzu dövülerek konikleştirdim bunu sipariş veren müşterim işyerinde masa üstüne koyacakmış. Amerikalı bir müşteri, İstanbullu olmuş, özel davetleri oluyormuş, bununla o zamanlarda şampanya türü şeyler açacakmış...

Ben bu tür konularda bağnaz sayılabilirim belki ancak; Vakt-i zamanında yeniçerilerimizin bütün Avrupayı çarıklarının altına almasında baş unsur olan ve küffar tarafından adı "Kelle Makası" olarak anılan, Türk savaş silahlarının en meşhuru "Yatağan"ımızın, Allahın Amerikalısı tarafından vereceği davetlerde "şampanya açacağı" olarak kullanılmasına asla gönlümün razı olamayacağı gibi, neyseki o yaptığınızın Yatağan ile uzak yakın bir ilgisi olmaması tek tesellimdir... Ayrıca, sebebi tarafınıza beyan edilmesine rağmen bu işi kabul edip, neyse ki yapamamanızı da esefle kınıyorum...
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

whitefoxss

« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2011, 12:48:58 »
Cem dostum duygularımı çok güzel açıklamış kendi yazısında da.Bana göre,tarihi şan ve şerefle dolu,köklerimizin bağlı olduğu bir kültürün bu amaca hizmet etmek adına rezil edilmesi son derece yanlış ve milli kültürümüze sahip olmaktan çok uzak.Madem şampanya açacaklar o zaman fransız süvari kılıcı kullansınlar adabına uygun olur.Neden bizim yatağanımız...Aslında sadece balçak ve kabza yatağana benziyor ama yinede şiddetle karşı çıkıyorum bu tip bir amaca hizmet edecek bir ürüne.Bu arada dip not olarak:Alkole karşı değilim ve bağnaz bir müslüman da değilim.Gayet modern bir ailede yetiştim ve 9 kuşaktan beri İstanbulluyum.Bara gitmeyide,eğlenmeyide severim.Bir TÜRK kılıcının bu şekilde bir amaca hizmet etmesine de karşıyım.Kimse alınıp gücenmesin,bunlar benim şahsi görüşümdür ve sadece beni bağlar.Üretici arkadaşımıza da bir hakaret içeermediğini düşünüyorum.Sevgi ve saygılarımla.

« Yanıtla #11 : 21 Aralık 2011, 01:28:35 »
Şimdi konuya bir şekilde giriş yapmak istiyorum ama nereden ve nasıl yapabileceğimi de tam kestiremiyorum. Aslında yazacaklarımı ayrı bir başlıkta yazıp belkide forumun genel işleyişi açısından değerlendirmek daha doğru olacaktı ancak sanki şimdi sırası geldi.
Forumda bir çok iş yapıldı, iyi, kötü, çok kötü... diye niteleyebileceğimiz işler oldu. Bundan sonrada olacaktır, hatta olmalıdır. Bir çok işi değerlendirirken genel olarak verilen emeği ve dökülen alın terini de göz önüne alıp "eline sağlık" veya benzeri terimler kullandık. kimi zaman güzel olmayana " şurasına dikkat etsen, sanki şöyle olsaymış...." gibi cümleler kullanarak, yaptığı işi bizim belki de hiç hissedip anlayamadığımız bir çoşku ve heyecanla paylaşan arkadaşımızı üzmedik kırmadık. Bunu yapmadık çünkü her zaman yapıcı bir yanımız var, böyle başladı ve böyle gidiyor.
Hatırlamamızda yarar var, burası "bıçak sanatı forum" burada yapılan, yapılacak veya sergilenen objelerin neredeyse hepsi bu bağlamda ürünler. Burayı kurarken amaçladığımız temel mantık, sağlıklı bir bilgi akışı, deneyim aktarımı ve giderek sanatın veya zenaatın gelişmesine bir katkı sağlamaktı, bir başka deyişle bir fark yaratmaktı. Bu nedenle buradaki "ana" tema bıçaktır, veya diğer kesici alet edavattır, en azından eleştirel yaklaşımı bu bağlamda yapmamız işin ruhunu yansıtır. Bu nedenle tarihsel geçmişimizden yola çıkarak, kişiyi alaşağı edercesine ve bana göre üzecek bir biçimde eleştiri yapmak bence bu forumun kuruluş mantığına da ters, aramızda oluşmuş sevgi bağlarına da ters.
Yatağan olmuş olmamış konusuna girmeyeceğim, bu konuda otorite değilim, aslına bakılırsa hiç birimiz de değiliz. aramızda bu konuda yetkin bir otorite kişilik varsa bu arkadaştan yararlanmak isterim. ölçüler, temel form, bezemeler vs konusunda. Övünme zamanı hepimiz güzel güzel övünürüz, ama övündüğümüz objelere ait ne bir teknik döküman, ne bir resmi yayın ne de başka bir şey... hiç bir şey bulamazsınız, size işin ancak övünme kısmı uygun görülmüştür ve hepimiz sadece övünürüz. Unutmamak gerekir ki bir iş konusunda ne yaptığınızı bilmiyorsanız, her şey mümkündür...
Yazdıkça uzatıyorum farkındayım. kısa kesmek gerekirse. Başımıza çuval geçirildiğinde, gemimiz "kazara" vurulduğunda artık ne kadar kinlendiysek!  şampanyaya tahammülümüz kalmamış. Yatağandaki insanların geçim kaynağı budur, bir çok ev buradan ekmek yer. 15-20 TL ye bıçak yaparak bir çoğu ayakta kalabiliyor biliyorum. Hüseyin arkadaşımızda bu işin emektarlarından, iyi niyetli ve temiz bir Anadolu insanıdır. Bu nedenle madem herkes kişisel düşüncesini söylüyor bende Hüseyine yaptığınız eleştirel tavrın niteliğini eleştiriyorum "Bekara avrat boşaması kolaydır" derler Anadolu da, bu nedenle yorum yaparken sadece kendi duygu ve düşüncelerimize göre değil, biraz da karşıdaki insanın duygularını ve koşullarını düşünerek yorum yapalım.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 01:31:33 Gönderen: Sefa Çabuk »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2011, 05:12:13 »
Hüseyin ustam eline sağlık. Kabzadaki boynuzun rengi üstteki fotoğraflarda gri gibi duruyor ama sondan ikincideki gibi daha kahverengi görünüyorsa gayet güzel. Benim aklımda yatağan için hep kahverengi kabza güzel bir renk olarak yer etmiş ne de olsa...

----------------

Gelelim, bıçağın formu, işçiliği, güzelliği dışındaki konuya.

Hafiften engizisyona başlanmış yine. Aslında konuya dair Sefa yazılacakları yazmış ama ben de şu soruyu sorayım:

Birisi gelse "Ben gavur kellesi kesmek için Yatağan istiyorum." diye gelse diye bir beklenti mi var? Böyle bir cümle ile gelinmediği için mi bu kınama?

Bir yabancının bu toprakları evi olarak benimsemesi yetmiyor gibi önemli günlerindeki kutlamalarının sembolü olarak Yatağan'ı seçmesindeki problem ne?

İnsanlar iyi ve güzel şeyleri benimserler. Ağırladıkları konuklarının bardağını doldurmak için bir şişe açarken de tiksinilen değil, saygı duyulan bir araç kullanırlar.

Bakın:

Bkz.: http://www.winecountrymarines.com/2010birthdayballphotos/2009ballphotos.html
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2011, 05:56:15 »
Alıntı
FORUM KURALLARI
...
4 - Üyelere ya da diğer kişilere, inançlara, politik görüşlere saldırı içeren, politik yada dini propaganda içeren, tiksindirici, rencide edici olan, aramızdaki saygı ve samimiyet derecesini aşacak şekilde küfür ve müstehcenlik içeren iletiler, fotoğraflar vs. görsel, işitsel içerik gönderilmemelidir.
...

Biz bu tür davranışlarla rencide edilmiş bir kaç kişi olarak bu forumu kurduk. Aynı davranışları diğer üyelere göstermemek için olanca gayret ettik. Diğer üyelerden de aynı şeyi bekliyoruz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

whitefoxss

« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2011, 18:10:20 »
Sayın Eylem bey,forum kurallarını daha forumda tek bir başlığı okumadan okumuştum yinede hatırlatmanız için teşekkür ederim.Lakin,burada rencide edilen önce tarihi değerlerimiz daha sonrada biziz.Bir amerikalı ister bayrağını tshirt yapar ister süvari kılıcıyla şampanya açar bu beni asla rahatsız etmez.Ama iş bizim değerlerimize gelince durum farklılaşır.Ben sizin kadar geniş görüşlü ve bu konulara açık biri değilim.Bunda etken gerek ailemden aldığım eğitim, gerekse  askeri kökenden gelen bir katılık olabilir.Benim görüşüm karşıyı kıracak şekilde yapılmamıştır,benim konudan ne kadar rahatsız olduğumu belirtmek için yazılmış ve sadece beni bağlayan bir cevap yazısıdır.Gelelim asıl meseleye:Kimse ama kimse dedelerimin,atalarımın bu toprakları korumak için düşmanlarının canlarını alan bir kılıçla şampanya açamaz,açtırmam.İçinde bulunduğum bir ortamda olmasına da izin vermem bana maliyeti ne olursa olsun.Ülkeme yerleşen gayrimüslimler bana size geldiği kadar şirin gelmiyor kısacası.Çok şey konuşmak isterim bu konuda ama kimseyi kırmak istemiyorum.Son olarak:Şan ve şerefle dolu tarihimizdeki "Yatağan" sadece bir kesici alet değildir.Belkide maneviyata,tarihimize fazlaca önem veriyorum,Türk olduğum için belkide bu konuda biraz fazla hassasım.

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2011, 19:56:49 »
Değerli forumdaşlar

Bu tepkiler çok düzeyli çok haklıdır ve Hüseyin Merttürk arkadaşımız sorulan sorulara hiç muhatap olmayınca da  artmış  olabilir 

"Yatağan" sadece bir kesici alet değildir.Belkide maneviyata,tarihimize fazlaca önem veriyorum,Türk olduğum için belkide bu konuda biraz fazla hassasım.

yatağana gelince;

bütün kılıçlar bir yana yatağan bir yana 

hepimizin yatağana bakışı aynı
ona bakınca kendimizi görüyor belki onda çok şeyimizi buluyoruz
dolayısıyla tepkiler de doğal bence

bunu sipariş veren müşterim işyerinde masa üstüne koyacakmış Amerikalı bir müşteri istanbullu olmuş özel davetleri oluyormuş bu nunla ozamanlarda şampanya türü şeyler açacalmış.

teknik olarak böyle bişey mümkün değil bence

bunu söyleyen düşünmeden söylemiş
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 20:09:36 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 21 Aralık 2011, 23:16:49 »
Birisi gelse "Ben gavur kellesi kesmek için Yatağan istiyorum." diye gelse diye bir beklenti mi var? Böyle bir cümle ile gelinmediği için mi bu kınama?

Bir yabancının bu toprakları evi olarak benimsemesi yetmiyor gibi önemli günlerindeki kutlamalarının sembolü olarak Yatağan'ı seçmesindeki problem ne?

Eylem bey, aslında bu konu ile ilgili konuşmak istemiyordum artık fakat "engizisyon" kelimesini ve yukarıda alıntıladıklarımı okuyunca üzüldüm... Sizce ben ya da forumdaşlardan herhangi biri "kelle avcısı" mıdır? Ya da bu istekle gelinmediği için midir bu "kınama" (!)... Ya da bu bir kınama mıdır?

Sayın Eylem bey, forum kurallarını daha forumda tek bir başlığı okumadan okumuştum yinede hatırlatmanız için teşekkür ederim. Lakin,burada rencide edilen önce tarihi değerlerimiz daha sonrada biziz. Bir amerikalı ister bayrağını tshirt yapar ister süvari kılıcıyla şampanya açar bu beni asla rahatsız etmez. Ama iş bizim değerlerimize gelince durum farklılaşır. Ben sizin kadar geniş görüşlü ve bu konulara açık biri değilim. Bunda etken gerek ailemden aldığım eğitim, gerekse askeri kökenden gelen bir katılık olabilir. Benim görüşüm karşıyı kıracak şekilde yapılmamıştır, benim konudan ne kadar rahatsız olduğumu belirtmek için yazılmış ve sadece beni bağlayan bir cevap yazısıdır. Gelelim asıl meseleye: Kimse ama kimse dedelerimin, atalarımın bu toprakları korumak için düşmanlarının canlarını alan bir kılıçla şampanya açamaz, açtırmam. İçinde bulunduğum bir ortamda olmasına da izin vermem bana maliyeti ne olursa olsun. Ülkeme yerleşen gayrimüslimler bana size geldiği kadar şirin gelmiyor kısacası. Çok şey konuşmak isterim bu konuda ama kimseyi kırmak istemiyorum. Son olarak: Şan ve şerefle dolu tarihimizdeki "Yatağan" sadece bir kesici alet değildir. Belkide maneviyata, tarihimize fazlaca önem veriyorum, Türk olduğum için belkide bu konuda biraz fazla hassasım.

Yukarıda kırmızı, bold ve italik yaptığım yerlere, virgülünü dahi değiştirmeden imzamı bende atarım... whitefoxss arkadaşımız benim de duygularıma tercüman olmuş, teşekkür ederim... Sizde düşüncelerinizi ifade ederken az daha yumuşak bir uslüp kullanırsanız, ve "FORUM KURALLARI... 4 - Üyelere ya da diğer kişilere, inançlara, politik görüşlere saldırı içeren, politik yada dini propaganda içeren, tiksindirici, rencide edici olan, aramızdaki saygı ve samimiyet derecesini aşacak şekilde küfür ve müstehcenlik içeren iletiler, fotoğraflar vs. görsel, işitsel içerik gönderilmemelidir." kuralını da işletirseniz sevinirim... Tabii kurallar bize ayrı size ayrı işlemiyorsa...

Teşekkürler, sevgiler...
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #17 : 21 Aralık 2011, 23:23:45 »
Vay beee...

Bir emirle Suriyeye,İrana,Rusyaya ve diğer komşularımıza Abd nin İngilterenin çıkarları için asker göndermeye hazır beklerken,ülkemiz Amerikanın füzeleriyle askeri üsleriyle doldurulurken de böyle "değerlerimize" sahip çıkmak aklımıza gelse.

6. filo İstanbula geldiğinde 2 türlü hareketlilik olmuş; Birinci grup Dolmabahçede Amerikan askerlerini yakaladıkları yerde denize atmaya hazırlanırken, Karaköy genelevindekiler de askerler geliyor diye sevinçle her yanı çiçeklerle süslemiş.

Tabi bunların ne yatağanla ne milli değerlerle ne de yukarda yazılanlarla bir ilgisi yok.Az önce tv de yarım -eksik bilincin iyi niyetli de olsa sapmalara yol açacağı ve gerçekleri insanın görmesine engel olduğuyla ilgili biraz birşeyler okuyordum,kısmette buraya yazmak varmış.

Konuda bahsi geçen ürün ise bir yatağan değil,küçültülmüş boyutlarda ve başka amaçlarla kullanılabilecek bir benzeri kopyasıdır sonuçta.1 karışlığıyla zarf da açılır,büfe süsü de olur. Tebrik ederim üstadım,elinize sağlık.
Genco G.

« Yanıtla #18 : 21 Aralık 2011, 23:41:57 »
Forumdaki herhangi bir kural "biz" "siz" diyerek uygulanmıyor. Bu da nereden çıktı, buradaki kastedilen "siz" olarak forumu yönetip düzenlemeye çalışanlar kastediliyorsa eğer hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki bu kişiler ( biride benim) herhangi bir imtiyaza filan sahip değiliz. Demagojiye gerek yok, herkesin kafası neyin ikilik yaratacağını neyin yaratmayacağını bilecek kadar çalışıyordur eminim.  Herkesin kendine göre bir inanç sistemi var. Her gün birimiz çıkar "bu benim inancıma ters" diyerek bir konuya şerh koyarsa işin içinden çıkamayız. Burada yapılan işi eleştirelim, daha fazlasını değil. Daha fazlası kişinin kendini ilgilendirir. Bunu yapan adamın hatası iyi niyetle ne işte kullanılacağını söylemesimidir yani. Söylemese kim bilecek. Yapıp yazdıklarımızı herkese göre ayrı ayrı düşünüp öyle mi yazacağız yani. Dünya üzerinde orijini bize ait olan ve ne tür işlerde kullanıldığından haberimiz bile olmayan, belkide bizce mukaddes, sayamayacağımız kadar obje var. Nasıl olacak, şimdi bunların hepsini "ne yapıyorlar, nerde kullanıyorlar " diye kontrol mu edeceğiz, edebilme şansımız var mı? Gerçekçi olun biraz. 

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #19 : 21 Aralık 2011, 23:50:25 »
elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş, ama form olarak yatağandan biraz uzak duruyor. bu şekilde yapmanızın bir amacı varmıdır ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK