Bıçak Sanatı - Forum

Masa üstü boyutunda yatağan

tarpoon

• 4739
Ynt: Masa üstü boyutunda yatağan
« Yanıtla #40 : 23 Aralık 2011, 13:58:00 »
arkadaşlar  yorumları dıkkatle okuyorum ve farkında ısenız yorum yapmadım.  hepimiz kendimizi bilen insanlarız , konu yumuşar ortak bır nokta oluşur dıye bekledım , ama maalesef gittikçe hararetlenmeye başladı.   :-\

lütfen kırıcı yorumlar yapmıyalım.  konu yatağandan çıkıp başka bıryere doğru ilerlemeye başladı. isteyen istediğini yapar kullanım amacı uygun olsun veya olmasın dıledığıne satar verır vs . bu  tamamen onu bağlar .

yorumlarımıza dıkkat edelım lütfen..

hiçbir zaman konu kılıtlenmesıne sıcak bakmadım, ancak   mecbur kalırsam bu konuyu kılıtlemek zorunda kalacağım.   :(
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #41 : 23 Aralık 2011, 15:47:50 »
Hüseyin'i tanırım ve severim. sizde tanısanız sizinde çok seveceğinize hiç kuşkum yok...
Bu yazılanları okuduğunda kendini nasıl hissedeceğini hayal etmekte çok güç değil.

Ekmek kavgasında olan bir arkadaşımın bedeli karşılığında yaptığı bir iş üzerinden yapılan bu yorumların ve mesajların, kırıcı boyuta ulaşmış olması gerçekten çok üzücü.

Bu konunun kimsenin kalbi kırılmadan sonlanmasını umuyorum.

whitefoxss

« Yanıtla #42 : 23 Aralık 2011, 17:15:16 »
Sayın arkadaşlar bende anlatmaktan sıkıldım artık zaten,yazmayacaktım birşey ama iş benim insanlığıma kadar uzandı.İnsanlar hakkında yorum yapmaya kadar vardı arkadaşın bir o nedenle yeniden yazmak zorunda hissettim.Bana hayat ve insanlık hakkında ders verecek kadar bilgili ve kültürlü olduğuna göre bu konuda daha fazla da bir şey yazmayacağım.Yorumlarım benim görüşlerimi yansıtıyor ve ben böyle düşünüyorum.Bu asla ve asla değişmeyecektir.Hala tapmak kelimesini algılamak istediği gibi algılamakta ısrarlı kişilerin de olduğunu gördüm.Üzüldüm ama yapacak bir şey yok bu konuda ne yazıkki. Bu konudaki duygu ve düşüncelerimi doğru anlayan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #43 : 23 Aralık 2011, 19:41:27 »
Bu konuya birçok defa yazmak istedim ancak bir türlü toparlayamadım. Tepki gösteren arkadaşlar (ben de dahil) yatağanı kültürümüz olarak görüyoruz. Cem abi ilk mesajında "Gönlüm razı değil yatağanın böyle kullanılmasına, neyseki yatağana benzememiş" demiş. Tolga abi "Bir TÜRK kılıcının bu şekilde bir amaca hizmet etmesine de karşıyım" demiş. Neyse ki Sadece balçak ve kabza yatağana benziyor ama yine de karşıyım" demiş.

Bıçağı yapanın kişiliğine nerede saldırı var ben göremiyorum.  Yaptığı iş beğenilmemiş, söylenilen amaca rağmen o işi yapmasına gönüller razı gelmemiş dile getirmişler. Bunun neresi suç ? Kültürüm görüyorum ve kültürümün amacı dışında hele ki bir yabancı elinde hele ki içki şişesi açma da kullanılmasına gönlün razı gelmemesi nasıl engizisyon olur ? Gavur kellesi düşündüreecek kadar faşist fikirlermi kendince kültürüne sahip çıkmak. Eğri yada doğru ama yatağana benzememiş güzel bir bıçağa yatağana benzemememiş demek  ne zamandan beri kişilik haklarına saldırı ?

Özgür abinin de dediği  bir şey var. "Eşyayı hakikatine uygun olarak kullanmak da bir erdemdir çünkü. fakat erdem sadece bu demek değildir. farklı fikirleri duymaya ve onları anlamaya çalışmak da bir erdemdir."  Fikirleri size ters geliyor diye birine softa/gerici demek kırıcı değil de ekmek kaygısı için yapılan bıçağa mana bulmak mı kırıcı.

Yazmayacaktım ama dediğim gibi henüz konunun muhattabı Hüseyin bey birşey yazmadan (bence) sırf milliyetçi fikirlerini beyan ettiler diye hemen hemen bütün yönetim bu iki adamı yapmadıkları halde kırıcı/hakaret eden ilan etti. Üstelik hakarete uğrayanlar kendileriyken. Kırılıp gitmek isteyenler kendileriyken.

Doğrudur kültürüne aşırı sahip çıkmaya çalışanlar "dünyaya kendilerini doğrulamak için bakanlar" dır. Ama  kendi kültürüne de başka kültürlere de
hakettiği kadar değer verip gereğince saygı gösteren diğer kesim de "Dünyaya anlamak için bakanlar" değil mi ?

Keşke konu buralara gelmeseydi. Belki Hüseyin Bey " Ekmek derdindeyiz, rahat rahat geçinebilsem ben de istemezdim Yatağanı bu amaç için yapmak" diyecekti. En azından şu durumdan çok daha iyisi olabilirdi.

« Yanıtla #44 : 23 Aralık 2011, 22:54:22 »
Bu konuya birçok defa yazmak istedim ancak bir türlü toparlayamadım. Tepki gösteren arkadaşlar (ben de dahil) yatağanı kültürümüz olarak görüyoruz. Cem abi ilk mesajında "Gönlüm razı değil yatağanın böyle kullanılmasına, neyseki yatağana benzememiş" demiş. Tolga abi "Bir TÜRK kılıcının bu şekilde bir amaca hizmet etmesine de karşıyım" demiş. Neyse ki Sadece balçak ve kabza yatağana benziyor ama yine de karşıyım" demiş.

Bıçağı yapanın kişiliğine nerede saldırı var ben göremiyorum.  Yaptığı iş beğenilmemiş, söylenilen amaca rağmen o işi yapmasına gönüller razı gelmemiş dile getirmişler. Bunun neresi suç ? Kültürüm görüyorum ve kültürümün amacı dışında hele ki bir yabancı elinde hele ki içki şişesi açma da kullanılmasına gönlün razı gelmemesi nasıl engizisyon olur ? Gavur kellesi düşündüreecek kadar faşist fikirlermi kendince kültürüne sahip çıkmak. Eğri yada doğru ama yatağana benzememiş güzel bir bıçağa yatağana benzemememiş demek  ne zamandan beri kişilik haklarına saldırı ?

Özgür abinin de dediği  bir şey var. "Eşyayı hakikatine uygun olarak kullanmak da bir erdemdir çünkü. fakat erdem sadece bu demek değildir. farklı fikirleri duymaya ve onları anlamaya çalışmak da bir erdemdir."  Fikirleri size ters geliyor diye birine softa/gerici demek kırıcı değil de ekmek kaygısı için yapılan bıçağa mana bulmak mı kırıcı.

Yazmayacaktım ama dediğim gibi henüz konunun muhattabı Hüseyin bey birşey yazmadan (bence) sırf milliyetçi fikirlerini beyan ettiler diye hemen hemen bütün yönetim bu iki adamı yapmadıkları halde kırıcı/hakaret eden ilan etti. Üstelik hakarete uğrayanlar kendileriyken. Kırılıp gitmek isteyenler kendileriyken.
Doğrudur kültürüne aşırı sahip çıkmaya çalışanlar "dünyaya kendilerini doğrulamak için bakanlar" dır. Ama  kendi kültürüne de başka kültürlere de
hakettiği kadar değer verip gereğince saygı gösteren diğer kesim de "Dünyaya anlamak için bakanlar" değil mi ?

Keşke konu buralara gelmeseydi. Belki Hüseyin Bey " Ekmek derdindeyiz, rahat rahat geçinebilsem ben de istemezdim Yatağanı bu amaç için yapmak" diyecekti. En azından şu durumdan çok daha iyisi olabilirdi.
Hayri ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum, sözlerine biraz daha dikkat et. Bizi neyle suçladığının farkındamısın? Burası politik bir platform değil, bizde "sırf" politik tavırlarından ötürü kimseye saldırmadık. Oysa senin yazdıklarınının bir paragrafında bizi politik bir taraf mış gibi göstermişsin. Burası söylediklerinden bambaşka bir platform ve tüm yaklaşımlar bu yönde olmalıydı. Olmadı, ben de kendi adıma gerekenleri söyledim. Ya yazılanları tam okumuyorsun veya anlatılmak isteneni tam anlamıyorsun.
Bu forumda bir kaç gün önceye kadar "esefle kınama" diye bir terim duydun mu? Bir yer kurmaya çalıştık, çabalıyoruz uğraşıyoruz, üretiyoruz, üretmeye çalışıyoruz. Olmuyor bazan, tekrar deniyoruz, tekrar tekrar tekrar... Bunların hemen hemen hepsini de paylaşıyoruz veya paylaşmaya çalışıyoruz. Farklı algılanmasın, bunu fedakarlık olarak falan görmüyoruz, bu işi seviyoruz ve seven insanlarla birarada olmaktan sevinç duyuyoruz sadece. Tüm bunları yaparken yaşamımıza devam ediyoruz. Bu işlerle uğraşırken geçen zamanımız, geceli gündüzlü 24 saat üzerinden hesapla 40-50 gün. Bu  sürenin bir çoğu yazılanları okuyup yanıtlamakla veya denetlemekle geçiyor. Buda yaşamın uyku kısmından özveride bulunarak oluyor. Oysa kafasına göre bir şey yazıp geçen herhangi bir üye için yazdıktan sonra işi bitmiş oluyor, istemezse buraya bir daha uğramama seçeneği bile var, hatta kimisi özel mesajla küfürü basıp gidiyor. Daha ne diyeyim yani... Politik görüşü bu yaklaşımlara uymayan, buradaki yapılan her hangi bir nesneyi, işi,  kendi politik yaklaşımlarına göre değerlendirip, işin niteliğinden uzaklaşıp bir başka konuda değerlendirme yapan yada yapacak olan kimse varsa ve benzeri konular yaşayacaksak tüm bunların ne anlamı var.
Yönetimi üzeri kapalı dahi olsa suçlarken biraz daha duyarlı olun. Ne politaksı ne tarafı? Burada forum yönetimini üstlenen arkadaşlar tarafından açılmış her hangi bir siyasi konu, tercih veya empoze mi gördünüz? El insaf yani

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #45 : 24 Aralık 2011, 00:09:50 »
Forumu son zamanlarda yönetmemekteyim kendi adıma. Politik, ideolojik görüşlerim oldukça aykırı olmasına rağmen kimse burada "bıçak sanatına" karşı ideolojik yaklaştığımı idaa edemez, bu forumdaki hiç bir moderatör de bu şekilde hiçbirşeye yaklaşmamıştır, zaten aramızdaki en temel kural budur. Forumumuzun tarafsız ve eşit uzaklıkta durması gerektiğinin ilk günden beri altını çiziyoruz, burada bir çok problem yaşandı açıldığından beri, ideolojik olarak bir konuya taraflı yaklaştık mı şimdiye kadar? Bu toleransı diğer üyelerden de beklemekteyiz, bir bıçağın yol açtığı tartışma bence aşırıya kaçmıştır, sonuçta bir bıçaktır, bizim açımızdan esas anlamıyla kesmek veya doğramak amaçlı üretilmiş bir gereçtir.
İçkiye karşı olanlarımız olabilir, ancak büyük bir çoğunluk bu mereti tüketiyor, zenginlerimiz parti düzenlediklerinde şampanya da açmaktadırlar, konuklarına ikram ederken de şişeler genelde "şampanya kılıçları" ile açılmaktadırlar. Bu bir gerçektir, bunu yaparken napolyon kılıçları ile açmak istemeyip kendi kültürüne kendince sahip çıkmak isteyen zenginlerimiz de var demek ki, bu konuyu yadırgayabilirsiniz, ancak bu siparişi yerine getiren bir ustamızın burada paylaştığı çalışmasına ideolojik açıdan yaklaşmak ve bu açıdan yermek hiç hoş olmamıştır, lütfen devam etmesin bu tartışma, zaten bir yere varmamakta, sayfalardır kendi etrafında dönmektedir.

Forumumuz adına Hüseyin ustamızdan özür diliyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #46 : 24 Aralık 2011, 00:11:13 »
Sefa Abi beni tamamen yanlış anlamışsın. Ya da ben kendimi ifade edememişim. Demek istediğim sizlerin politik bir taraf olduğunuz değil bilakis tarafsız olmak adına aşırı tepki verdiğinizi kastetmiştim. Neden böyle dedim ?

Lütfen Cem Balcının ve WhiteFoxun ilk mesajlarını okuyup sonra şu forum kuralına aykırı olan yeri bana gösterir misim ?

"4 - Üyelere ya da diğer kişilere, inançlara, politik görüşlere saldırı içeren, politik yada dini propaganda içeren, tiksindirici, rencide edici olan, aramızdaki saygı ve samimiyet derecesini aşacak şekilde küfür ve müstehcenlik içeren iletiler, fotoğraflar vs. görsel, işitsel içerik gönderilmemelidir."

Çünkü ben cidden o ilk iki mesajda ; milli değerlerine aşırı bağlılıktan  başka hiçbirşey göremiyorum. İlk mesajımda biraz sert, şaşırmış ve sorgular nitelikte yazmış olabilirim. Sadece herkesin siyah diye ısrar ettiği şeyi benim beyaz görmemle alakalı.   Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bana hiç karşılıksız olarak bunca şeyi öğretmiş ustalarımla bir anlaşmazlık yaşasam dahi ve yerden göğe kadar haklı olduğuma inansam da  saygısızlık  etmektense susmayı tercih ederim.

« Yanıtla #47 : 24 Aralık 2011, 00:28:05 »
Neyse, harbiden ben de yoruldum ve sıkıldım bu konudan. Bir şey eklemeyeceğim...

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #48 : 25 Aralık 2011, 13:34:05 »
Herkese merhabalar geçen gün ilk yorumları gördüm çok üzüldüm ve hiç yorum yazmadım nedenmi ben hatalıyım masa üstü yatağan gibi bir isim verdim bu bir yatağan değildi yatagana benzeyen bir bıçak çünkü tutuş bakımından bu model hoş göründü onun için yatagana benzedi bende yatağan dedim bundan ötürü özür dilerim bütün ustalarımdan öte yandan bu site bıçak sanatı sitesidir siyaset meydanı değildir böyle tartışmalar inanın bizim pozitif enerjimizi kötü yönde etkiliyor bir ikincisi ben yataganlıyım kimse yanlış anlamasın iyi düşünceli ustalarımı ayırıyorum kimseyle yatağanı tarihi milliyetçiliği tartışmayacağım çünkü  kendimce çoğu kişiden  fazla milliyetçiyim.. ben aslında bunları hiç yazmayacaktım Sefa hocamında söylediği gibi 15-20 lira ya bıçak yaparak sanatı yapmaya çalışan insanlarız öte yandan bu ürünümü alan müşterim inanın bana samiyetimle söylüyorum bizi rencide etmeye çalışan bir kişi değildir bunu samimiyetinden anladım ve kötü düşünceli bir insan olsa benim sergimde tövbe allahım günah yazmasın Besmele yazılı tekbir yazılı birçok yataganım vardı bu müşterim parasal sıkıntılı bir insan değil benden veya başka yerden orjinal yatağan alır ve rencide eder allah  hangimiz sattımız veya yaptığımız ürünleri ne amaçla kullanıldığını biliyoruz ve dip not geçmek istiyorum müşterim ürünü gönderdiğimde bana teşekkür etmek için aradı bende  şaşırdım bana Hüseyin  ustam ALLAH RAZI OLSUN çok güzel olmuş dedi .Ama inanın bana denseysi sadece Hüseyin ürünün güzel olmamış formu işçiliğin hatalı şurası yanlış yada şurası şöyle olsaydı daha güzel olurdu inanın hiç üzülmezdim ve teşekkür ederdim . Ama herkesten Allah Razı olsun canınız sağ olsun herkese saygılar sunuyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 25 Aralık 2011, 13:39:23 »
hoş geldın Hüseyın usta. ıstenmeyen yazışmalar ve yanlış anlaşılmalar oldu evet.  bunlarda yoluna gırer.   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #50 : 25 Aralık 2011, 16:48:04 »
hoş geldın Hüseyın usta. ıstenmeyen yazışmalar ve yanlış anlaşılmalar oldu evet.  bunlarda yoluna gırer.   ;)
Hoş buldum abi illaki düzelir ama üzücü tamam bana yapılan kendimce üzücüydü ama asıl üzücü olan ustalarımızın birbiriyle tartışması ve haketmeyen kişilerin bu tartışmaya sürüklenmesi bu arada kendi adıma Sefa hocamdan Emre abiden Gökhan Abiden Eylem abiden  ve ismini sayamadığım ustalarımdan özür dilerim benim yüzümden tartışmaya sürüklendiniz yakışıksız tartışmalar olmuş ve beni tanıyan ve yargısız infaz edilmemem için mücadele eden abilerime çok teşekkür ederim saygılar sunarım herkese....

« Yanıtla #51 : 25 Aralık 2011, 17:03:45 »
Hüseyin özür dileyecek bir şey yok, rahat ol sen. Tartışmalar olur olacaktır, önemli olan zaman içerisinde hepimizin incitmeden, incinmeden birbirini anlaması.

whitefoxss

« Yanıtla #52 : 25 Aralık 2011, 19:56:18 »
Hüseyin hocam,yorumlarımla,tartışmalarımla sizi kırdıysam kusuruma bakmayın.Biraz fazla tutucuyum bu konularda,yanlış anlamayın.Konuya yaptığım yorum sebebiyle ortalık biraz karıştı sanırım ama ben böyleyim,bu saatten sonra ne fikrim ne de zikrim değişmez.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #53 : 25 Aralık 2011, 21:51:29 »
artık kapatalım bu konuyu gözünüzü seveyim...  :(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

whitefoxss

« Yanıtla #54 : 26 Aralık 2011, 00:59:30 »
Kapattık kapattık :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #55 : 26 Aralık 2011, 01:13:45 »
Konu kapansın da, Hayri kardeşimin avatarının altı "Ziyaretçi" kalmasın be...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #56 : 26 Aralık 2011, 01:29:24 »

+1

Saygılar...

« Yanıtla #57 : 26 Aralık 2011, 02:05:17 »
Bencede + 1

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #58 : 26 Aralık 2011, 09:49:10 »
Hayri'yi mi kaybettik :o

yok yok, o gitmez. gelsin lütfen...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #59 : 26 Aralık 2011, 11:07:50 »
Neden bu çeşit bir tepki olduğunu anlayamadım ama bence de bu kadar basit bir nedenle değerli bir forumdaşımızı kaybetmek istemeyiz  :-[

Kipmen Sanat web sitesi