Herkese selam,
Bu gün, güne bir şeyler nasıl sığdırırım deyip bunu yapmaya giriştim. Buna kiridaşi denemesi mi desek ne? Elimdeki kydex'in siftahını da böyle bir neck knife ile yapmış oldum. Bunun Türkçesi nedir yahu?
Neyse bıçağın yapımından bahsedeyim:
5 mm'lik Ck67 ile işe başladım. Çok da planlı bir şey yapasım yoktu. Ben de göz kararı bir parça kesip işe başladım. Bıçağın tek tarafını açtım.

Bu hale getirmek yeteri kadar eğlence sağlamamıştı. Ben de oynamaya devam ettim. İrili ufaklı bir çok delik açtım. Bunların köşelerini havşa ve zımpara ile yuvarlattım.
Su verdikten sonra mop ile temizledim. Aşağıdaki hal bu haldir. Akşam kılıf ile uğraşınca menevişlemeye henüz girişemedim. Gerçi Kydex ile uğraşırken de çelik biraz temperlenmiştir ama böyle kolay yırtmış olamam di mi?

Akşam da kydex'i tatmin edici bir şekile sokmaya çalışmak ile geçti. En sonunda bıçağı güzel tutan, hatlarını iyi yansıtan bir kılıfım oldu.

Bundan sonra kydexi şekillendirecek, üç dört delik delip kapsül takacağım. Bıçağın da ince zımparayla zımparalanması ve parlatılması yada bir şekilde matlaştırılması var