kahkaha serbest ıse
yağ ıle suyunu vermen bence ısabetlı olmuş. suda verseydın buyuk ıhtımal ıle çatlarken çıkan çıtırtıları hıssedecektın.
Taner ustam bu ck 67 de ağız kalınlığı 0.8 bırakıyorduk değilmi su vermeden önce, ben hassas ve ince bir ağızlı bıçak yaptım henüz su filan vermedik ama kumpasla ölçtüm 0,5 mm düşmüş incelik eğe ile ağızdan biraz alabilirimde almadan 0,5 mm lik ağıza su verebilirmiyiz.yağda versem çatlama patlama olasılığı nedir. murat bu arada işçilik ve model güzel temiz iş çıkarmışsın.
Fatih 0,5 mm ile yağda su verebilirsin. bende bu bıçağa o ağız kalınlığında su verdim. ben şöyle bir yöntem geliştirdim.perdahı zaten yanal olarak yapıyoruz ağızı 800-1000 kum gibi zımparalar ve ağız kısmı yine 800-1000 kum ile çok hafif yuvarlarsan( kabzenin kenarlarını yuvarlatırmış gibi) ve şansında yaverse bu iş olur.
[/quote]
hııım tam istediğim gibi bir cevap oldu bu cumartesi günü işyerinde akşam beşten sonra kalıp 4 adet profil daha çıkarttım,saat bir ara saate baktım

24:00 oluvermiş sırtım belim kopmuş yorgunluktan,4 profilin noktalamarını 3 kiloluk en az tahminim balyozla yapınca yüzlerce nokta sadece o bile baya yorucu sonra sutun matkapla tek tek deldim,spiralle kestim profilleri ayırdım derken hadi dedim taş motorunda şunları temizleyeyim deyince;,22:30 başladım 4 profil tertemiz ama saati 24:00 etmişim.bu günde kalıp 4 bıçağın kaba taşlamasını alıp yarın evde eğeleme işlemlerine devam etmeyi düşünüyorum bunlar biterse 6 bıçak birden fırından yeni çıkanlara toplu olarak koyarım artık.

işte ozaman hepsini birden ısıl işlem beraber yaparım veya yaptırırım.bu arada senin bıçağın modelini senmi çizdin güzel bir form olmuş kendileri.