Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak satın almak üzerine !

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Bıçak satın almak üzerine !
« Yanıtla #20 : 23 Kasım 2011, 21:56:47 »
beni delirtmek için söylüyorsun değilmi?

:'(
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 23 Kasım 2011, 22:03:09 »
beni delirtmek için söylüyorsun değilmi?

:'(

aman estağfurullah  >:D

:)) :))
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #22 : 23 Kasım 2011, 22:05:56 »
ben park cezası olayına takıldım.  ::)
arabayla giderken bıçağı dükkanın vitrininde görüp, frene basıp inip satın mı aldın hocam ???

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #23 : 23 Kasım 2011, 22:08:21 »
park yapacak yer yoktu dolmuş durağında iki dakka dursam nolur dedim  :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #24 : 23 Kasım 2011, 22:51:54 »
park yapacak yer yoktu dolmuş durağında iki dakka dursam nolur dedim  :D

noolacak Yusuf hocam,
olur böyle vakalar,,, Türk Polisi yakalar..  :'(
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2011, 20:48:26 Gönderen: mehmet kişisi »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 24 Kasım 2011, 10:26:37 »
bıçak yapmak ile bıçak almak arasındaki tatmin noktaları farklıdır bence. ikisi de sahip olmaya hitap ederken, yapabiliyor olmak bir adım daha fazla mutlu olmayı sağlar. fakat amatör sınırlar içinde yapılacak her uygulamada olduğu gibi, ortaya çıkan ürünün kalitesi çoğu zaman profesyonellerin kalitesinde olmayacaktır.

ben de küçük ve basit bir koleksiyona sahibim, hatta hala alıyorum arada bişiyler. damascus arkadaşımızdan aldığım 3 adet av bıçağı-bowie tarzı bıçağı isteyen arkadaşlara hediye ettim, nasıl olsa yenisini bulurum diye:) ama yaptığım bıçakları eğer yaparken birisine vermek için niyetlenmemişsem, şimdilik veremiyorum kimseye :D kendi yaptığımız bıçak ile aldığımız bıçak arasında bir de böyle bir ufak ayrım var.

alınan bir modelin üzerinde revizyon yapmak ise başlı başına bir cesaret ve özgüven meselesi. Mehmet abi bunu çok güzel örneklendiriyor aramızda. hiç hafife alınmayacak, kıymetli bir emek. bunu da denemek gerekir zaman zaman.

kullanım açısından bakıldığında ise, yaptığım bıçağı kullanmaktan asla çekinmemem gerekir. sağlamlığına ve işlev başarısına güvenemeyeceğim bıçağı neden yapayım ki. belki çok estetik ve kusursuz olmayacak ama asıl işlevini yerine getirecek bir kalitede olacaktır. ben çok sık doğaya çıkan bir adam olmadığım için, doyasıya bıçak kullanmak imkanım maalesef yok. ama yanımda öutlaka küçük ve basit bir çakı taşırım ve zaman zaman da bıçaklarımı sever, okşarım ^-^

bıçak yapmak her yeni bıçakta farklı bir heyecanla başlanan bir film yönetmenliği gibi geliyor bana. ki bu yönetmen aynı zamanda bir oyuncu da. hem yönetiyor, hem oynuyoruz. çok farklı bir lezzet. bıçak satın almak ise çekilmiş bir filmi izlemek gibi, keyifli, huzurlu, tatmin edici. bu noktadan baktığımızda her yönetmen mutlaka başka filimleri de izliyordur, hem bilgilenmek hem de keyif almak için. zaten bunun böyle de olması gerekir. bilim kurgu çekmeye imkanı olmayan bir yönetmenin(hatta imkanı olsa bile) star wars izlemesine kim nasıl bir eleştiri getirebilir ki? :D satın alınan bir üründeki modifiyeyi ise şuna benzetebiriiz. farklı filimlerden parçalar toplayarak onları mix eden ve ortaya çok farklı ve lezzetli bir kolaj çıkartanlar vardır. bu adam ne çekmiştir filimleri, ne de tamamını size izletmiştir. mevcuttan kendisi öyle birşey yapmıştır ki, kimse ona "kopyacı" diyemez. herkes zekasını ve altyapısını takdir eder, şapka çıkartır. ve ortaya çıkan kolajı izlemekten de son derece keyif alır. işte bu da ayrı bir yönetmenlik ve oyunculuk ve seyircilik esasında.

peki bir ne yapalım. en azından, iyi bir film izleyicisi olalım. bu bizi kolajlar yapmaya, oradan da yönetmenliğe götürecektir mutlaka.  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #26 : 24 Kasım 2011, 18:10:00 »
3 adet av bıçağı-bowie tarzı bıçağı isteyen arkadaşlara hediye ettim, nasıl olsa yenisini bulurum diye:) ama yaptığım bıçakları eğer yaparken birisine vermek için niyetlenmemişsem, şimdilik veremiyorum kimseye :D kendi yaptığımız bıçak ile aldığımız bıçak arasında bir de böyle bir ufak ayrım var.

bende tam ters satın aldığımı hediye edemem yaptığımı ederim

::) nedense
Yusuf BİÇER / Adana 1974

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #27 : 24 Kasım 2011, 18:44:24 »
3 adet av bıçağı-bowie tarzı bıçağı isteyen arkadaşlara hediye ettim, nasıl olsa yenisini bulurum diye:) ama yaptığım bıçakları eğer yaparken birisine vermek için niyetlenmemişsem, şimdilik veremiyorum kimseye :D kendi yaptığımız bıçak ile aldığımız bıçak arasında bir de böyle bir ufak ayrım var.

bende tam ters satın aldığımı hediye edemem yaptığımı ederim

::) nedense

Bende de durum aynı, yusuf hocam.
işin gerçeği ayni bıçaktan bir tane daha yapabilirsin, ama binbir katakulliyle ulastigin tum dunyada yalnizca birkac adet üretilmiş bir bıçağı tekrar bulma şansının ne kadar olduğunu bilemiyorum.

Belki de bu sebepten.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2011, 20:49:34 Gönderen: mehmet kişisi »

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #28 : 24 Kasım 2011, 19:10:08 »
birde kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum mesela ramazan bayramında dayım benim kolleksiyondan(onlar öyle diyo vallahi ben topluyorum sadece diyorum) haberdar olmuş ve bana krom saplı biraz büyükçe iç bükey güzel bi çakı verdi bende onun bu jestine karşılık sürmene çiftlimi (bunun konusu aslında ap ayrı bir konu olur mevzuyu bilenler zaten bu noktada kopuyorlardır) hediye ettim
ama mesela kimseye ne olursa olsun hediye edemeyeceğim bi bıçağım da var kim olursa olsun canımı alır ama ona dokunamaz bu da ayrı bir konu ;) bu arada o kimselere veremeyeceğim bıçak da ne damascus ne de işlemeli gravürlü altın kaplama birşey sadece rahmetli dedemin paslı çakısı  :'(
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #29 : 24 Kasım 2011, 22:06:44 »
ne olursa olsun hediye edemeyeceğim bi bıçağım da var kim olursa olsun canımı alır ama ona dokunamaz bu da ayrı bir konu ;) bu arada o kimselere veremeyeceğim bıçak da ne damascus ne de işlemeli gravürlü altın kaplama birşey sadece rahmetli dedemin paslı çakısı  :'(

bizde o da yok kıymetini bil
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #30 : 24 Kasım 2011, 23:39:56 »
konu çok güzel  ben kolleksiyon değilde  kulanmayı seviyorum nedense ama 30  kadar bıçagım var deseniz ki ençok hagisini kullanıyorsun tabiiki opinal  başka bıçaklarımı da arada gezmeye çıkarıyorum amaaa ikinci bıçak olarak  opinal  devamlı   yanii  kadrolu  nereye gitsem yanımda  + ikitane daha diğerlerinden  olur  bıçak yapmak ayrı bir zevk   satın almak ayrı birzevk  mehmet beyin  tespitlerine katılıyorum     ali kardeşimede katılıyorum  hediye edilicek bıçak var verilmicek biçakta var    helede  dede yadigarı bir bıçak   bizdede olsa keşke  :'(

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #31 : 25 Kasım 2011, 19:54:11 »
opineli sevemedim gitti
çok basit geliyor bana
çelliği et kalınlığı güven vermiyor

elimde kalacak gibi hissediyorum yaw ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974