Bıçak Sanatı - Forum

ahşap boya konusunda yardım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: ahşap boya konusunda yardım
« Yanıtla #20 : 22 Kasım 2011, 22:49:09 »
Mehmet beyin tavsiyelerine uy bencede.Tozsuz ve kapalı bir ortamda atılması gerekiyor boyanın.Fakat işin kötü yanı çok uçuşacak ve çevredeki herşeye yapışacaktır.iyi bir maske,gözlük ve eldiven kullanın.Pc kasa modding yaparken çok kullanırdım bende,bilirim nasıl birşey  ;)

o halde apartmanın bodrumunu kullanayım  :2up

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #21 : 22 Kasım 2011, 23:26:42 »
Artık bodrum mu olur çatı mı... Evde olmaz ama.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

merttt9

• 1419
« Yanıtla #22 : 26 Kasım 2011, 03:18:10 »
800 kum kağıt zımpara aldım,mat siyah sprey boya aldım

zımparalarken parlak yüzeyli kısmı zımparalıcam

ama tahtanın alt kısmı vede ara kısmı parlak değil sanki sadece tahta üstüne boya atmışlar gibi astar yok gibi,acaba o kısımlarıdamı zımparalasam

merttt9

• 1419
« Yanıtla #23 : 26 Kasım 2011, 03:31:20 »
30 cm uzaktan sprey boyayı hafifçe gezdirerek sıkıcam bu tamam,tahtayı düz koyunca boyaması kolay ama araları boyarken nasıl yapıcam,boyanıcak kısım yukarı bakıcak şekilde koysam,spreyi sıkınca acaba diğer yüzeylere boya akarmı
ilk başta bu aralarımı yapsam daha sonra geniş yüzeyleri yapsam

bu 4 resmi hangi sıraya göre yapsam
4-3-2-1 mi yapsam,önce aralar sonra yan kısım en son ön ve arka yüzeyler,boya damlası akıp kurumasın diye sordum
bu boya işini bodrumda yapıcam göstermelik yatak üstüne koydum,gazete üstünde aynı bu şekilde yapıcam
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2011, 03:33:23 Gönderen: merttt9 »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #24 : 26 Kasım 2011, 05:00:13 »
ve
her bir yüzü boyayınca arada 20 dakika beklicem,toplamda ön,arka,üst,alt,yan,yan olmak üzere 6 yüz var  :2up

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #25 : 26 Kasım 2011, 10:29:35 »
 boyanacak parçayı ön arka alt üst diye ayırma. tüm boyanacak yüzeyi tek seferde boyamalısın.  parçayı boyarken sağa sola çevirmek yerine, sabit tutup sen etrafında dönmelisin. kullanırken gözükmeyecek bir yerine topluiğne gibi bişey batırıp,iple bi yere asıp yanlarını, altını, üstünü tüm yüzeyi bir seferde boyamalısın. kuruduktan sonra ikinci katı, sonra üçüncü katı...kolay gelsin. selamlar...

whitefoxss

« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2011, 12:44:05 »
boyanacak parçayı ön arka alt üst diye ayırma. tüm boyanacak yüzeyi tek seferde boyamalısın.  parçayı boyarken sağa sola çevirmek yerine, sabit tutup sen etrafında dönmelisin. kullanırken gözükmeyecek bir yerine topluiğne gibi bişey batırıp,iple bi yere asıp yanlarını, altını, üstünü tüm yüzeyi bir seferde boyamalısın. kuruduktan sonra ikinci katı, sonra üçüncü katı...kolay gelsin. selamlar...
Güzel açıklama.Tabana gelecek yerlere 2 iğne batırıp buralardan asarsanız malzemenin dönmesini de engellemiş olursunuz.Aman zımparadan sonra tozu temizlemeyi unutmayın.Küçük bir toz tanesi bile boya ile kaplanınca kötü görünecektir.

« Yanıtla #27 : 27 Kasım 2011, 15:14:55 »
Birde o sprey boyayı o şekilde tutmasan iyi olur, genel olarak tüpü tamamen yatay konuma getirme, boyayı ememeyecektir.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #28 : 27 Kasım 2011, 15:37:17 »
Birde o sprey boyayı o şekilde tutmasan iyi olur, genel olarak tüpü tamamen yatay konuma getirme, boyayı ememeyecektir.
anladım,dik tutucam  :2up

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #29 : 27 Kasım 2011, 22:02:16 »
Bu kadar açıklamadan sonra mobilya bile boyayabilirsin sanırım :D Bir an önce boya da görelim.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #30 : 27 Kasım 2011, 22:54:22 »
İşin tamamen bitince kutuda hala boya varsa kutuyu tam başaşağı tutup spreyine 2-3 sn  basarsan önce az bir boya gelir sonra da hava. Böylece sprey deliğinde boya kurumadığı için tıkanmaz ve ilerde tekrar kullanabilirsin.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #31 : 02 Aralık 2011, 10:45:15 »
arkadaşlar bu işi halletmek için uygun anı bekliyorum,şimdiye kadar halletmem lazımdı ama partman bodruma inince,tam giriş katta bir teyze var ona denk gelmemem lazım çok dedikoducu birde kapıcımızda bi tuhaf,geçen kesme testi için bodruma malzeme indirdim,ben eve çıkar çıkmaz arkamdan inip bakmış,soruyor
bizim apartman tuhaftır,inmeye fırsat arıyorum,malesef bağ bahçe dükkan rahat yerimiz yok
sprey boya almıştım ama acaba evde fırça ile boyama yapsam diye düşündüm,gazete sersem odamda yapsam fırça ilede oluyormu diye sormak istedim
google de ahşap boyama resimlerine baktım gayet iyiydi,fırça ile yapıyorlardı,ne dersiniz bi sorayım dedim
olmazsa uygun anı yakalar yakalamaz apartman bodruma inip spreyle yaparım artık
tantoyla kesme testi yapcam ona bile inemedim
örnek
http://imageshack.us/photo/my-images/40/d14ad7d448f93a505658bed.jpg/sr=1

« Yanıtla #32 : 02 Aralık 2011, 12:23:44 »
Senin evde balkon ve gazete kağıdı yok mu?

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #33 : 02 Aralık 2011, 16:29:26 »
Çık sokakta boya kardeşim. Bu kadar ince düşünme. >:(

merttt9

• 1419
« Yanıtla #34 : 02 Aralık 2011, 17:07:07 »
balkon gazete var ama boya tozları balkon duvarına yapışırmı diye düşündüm,dar küçük balkondur
veya çarşıda boya atan dükkan mobilyacı arayabilirim,yada hafta içi bir ara bodruma inerim uygun anı yakalamam lazım
veya kargo ile yapıcak birisi varsa gönderebilirim  :2up d şıkkı hiç biri  O:-)
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2011, 17:12:09 Gönderen: merttt9 »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #35 : 03 Aralık 2011, 09:21:41 »
boyaya verdim
sanayiye gittim mobilyacılar sitesinde boya yapan dükkan buldum,bu kadarcık şey içinmi uğraştırıcaksın dediler,sprey aldım yapamadım dedim,bunun için makina açamayız dediler(zaten marangozlarda sipariş alıp işime bakmamışlardı şaşırmadım)
adama 1 hafta dursun acalesi yok dedim,o zaman boyayı açınca mobilya boyarken araya sokarız dediler,usta geldi baktı alt kısım boyasız kalır dedi,yani standı koyunca yere deyen kısmı boyasız kalıcakmış bantta boyanacağı için
bakalım bugün veya yarın alıcam,nasıl bir şey çıkıcak merak ediyorum,koskoca bursada adam gibi yapan yer yok bu nasıl iş anlamadım millet büyük işlere başlıyor fabrika işi yapıyor
küçük işçiliklere bakan yok,marangoza bile aynısını kestirip ürettirmek mesele bu ilde
birde bursa bıçağı ünlüymüş adamlar bileme işine bile zor bakıyor
yapıcaklar ama altı boyasız yarım yamalak bir şey olucak,bu ilde her işi kendin yapıcan başka çaresi yok,bin tane dükkan var ama faydası yok
genelde şöyle olur,akşam gidicem üstüne bakıcam 1 veya 2 kat boya anca atarlar,zımpara ile pütürlükleri almamış olurlar,baştan savma yaparlar birde en az 20 tl alırlar,sonra eve gel ve yeniden sıfırdan başla durumu kurtar bakalım
bizim budaki esnafın % 60 işini sallamatik yapıp çok isterler
benim güzel memleketim
umarım akşam görünce çok beğenirim ve memnun kalırım aradabir güzel iş çıkaran esnaf oluyor  :2up
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2011, 09:45:22 Gönderen: merttt9 »

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #36 : 03 Aralık 2011, 12:14:46 »
Bir arkadaşımız da yapabilirdi. Belki ben bile yapabilirdim. Ama bence sen sokağa çıkıp insanların şaşkın bakışları altında kendin yapmalıydın. Demek marangoz bir de nazlandı ha! :-[

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #37 : 03 Aralık 2011, 12:24:13 »
Ustalar sana sorunu gidermen için yeterince yardımcı olmuşlar zaten , bence boyacıya hiç bulaşmayıp kendin sorunu çözebilirdin , sprey boyanın öyle aman aman sağa sola bulaşacağını tahmin etmiyorum. Evin balkonunda veya odana gazete kağıdı sererek kolayca yapabilirdin.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #38 : 03 Aralık 2011, 13:13:45 »
ben şimdiye bunu çoktan yapmıştım,evde sıkıntı olursa pratik çözümleri üretmek lazım balkonda gazete kağıdının üzerinde çok rahat yapılırdı o, hadi balkon yok veya müsait değilse, o zaman banyoda kuvetin içine sereceğim gazete kağıtları üzerinde halleder o kadarcık şey için sanayiye bile gitmezdim, çok fazla detay düşünüyorsun, :) çok fazla ince eleyip sıkı dokuma insan helak olur yahu,ama kesme testi için dediklerine katılıyorum,o konuda dikkatli olman gerek her türlü yanılış anlaşılmaya müsait bir durum. :2up

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
  • Meslek: masa ve sandalye imalatı
  • Yer: BURSA
« Yanıtla #39 : 03 Aralık 2011, 14:58:14 »
getir kardeşim ben boyayayım altı falan boyasız kalmaz bende bursadayım                       kesinlikle sorun olmaz.