Bıçak Sanatı - Forum

ahşap boya konusunda yardım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: ahşap boya konusunda yardım
« Yanıtla #60 : 02 Ocak 2012, 00:48:40 »
peki ne yapmam lazım

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #61 : 02 Ocak 2012, 02:02:57 »
tornaya tornacıya bile gerek yok dekupajla halledilir bu.
Si vis pacem, para bellum.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #62 : 17 Temmuz 2013, 20:43:23 »
sayın arkadaşlar
sayfa 2 de sprey boyanın resmi var mat siyah,boyam bitmişti ve yeniden aldım.
bir kaç ay zaman geçti ve ürünün kenarında beyaz bir leke var diye,üzerine o noktaya aynı boyadan sıktım
2 gün geçti kurumasını bekledim ama boya sıktığım yer,diğer yerlere kıyasla daha parlak duruyor,anlam veremiyorum acaba iyice kuruması için günlerce beklesem düzelirmi
yoksa diğer yerler eski boya bu yeni boya diye o bölge daima o şekilde kalacakmı
eğer bu şekilde kalır,diğer yerler eski boya ve mat iken,yeni boyanan yer parlak kalır derseniz,o halde komple yeniden boya çekmem lazım,ki oda uğraştıracak
sabredeyimmi yoksa komple boya çekeyimmi diye sorayım dedim  :2up
teşekkürler

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #63 : 18 Temmuz 2013, 22:17:58 »
sprey boyada henkel i tavsiye ederim, digerlerine gore biraz pahalı ama mukemmel sonuc veriyor.

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #64 : 03 Eylül 2013, 14:55:40 »
sayın arkadaşlar
sayfa 2 de sprey boyanın resmi var mat siyah,boyam bitmişti ve yeniden aldım.
bir kaç ay zaman geçti ve ürünün kenarında beyaz bir leke var diye,üzerine o noktaya aynı boyadan sıktım
2 gün geçti kurumasını bekledim ama boya sıktığım yer,diğer yerlere kıyasla daha parlak duruyor,anlam veremiyorum acaba iyice kuruması için günlerce beklesem düzelirmi
yoksa diğer yerler eski boya bu yeni boya diye o bölge daima o şekilde kalacakmı
eğer bu şekilde kalır,diğer yerler eski boya ve mat iken,yeni boyanan yer parlak kalır derseniz,o halde komple yeniden boya çekmem lazım,ki oda uğraştıracak
sabredeyimmi yoksa komple boya çekeyimmi diye sorayım dedim  :2up
teşekkürler
sevgili kardeşim, bu sprey boyaları neden kullanma ihtiyacı hissettiğinizi anlamıyorum sprey boyalargünübirlik acele işlerde kullanılıyor, yapmış olduğunuz bıçağı şayet kullanacaksanız yada kullanmayıp vitrine koyacaksanız yada sevdiğiniz bir arkadaşınıza hediye edecekseniz ,benden size tavsiye
ahşabı önce çok iyi şekilde kabasını aklın zımpara ile aldıktan sonra ince zımparaları uygulayıp üzerindeki pürüzlerden kurtarın,220 ve 400 numara zımparalar işinizi kolaylaştıracaktır.piyasada tüm nalburlarda bulabileceğiniz  dyo yada çbs marka selilozik dolgu verniği  alıp kullanacağınız kadarını yine selilozik tinerle incelterek yüzeye fırça veya hava koprasörüne takacağınız boya tabancası ile yüzeye ince olak kaydı ile bir kat uygulayın üzerine toz yapışmaması için tozsuz bir ortamda yaarsanız daha iyi olur yada yerleri boya yapmadan önce ıslatın. dolguyu yapmadan önce ahşap bıçak kılıfınızı içerisine sıkıştıracağınız bir metal yada tel yardımı ile tutun boya yaparken kolaylık sağlayacağı gibi boya yaptıktan sonrada havadar bir yere kuruması için asabilirsiniz,bu arada selilozik dolgu verniği uyguladığınız kılıfınızı güneşte kurumaya bırakmamanızı gölgede kurutma yapmanızı tavsiye ederim.yaklaşık tam kuruma süresi selilozik olduğu için6 saattir,6 saat sonra ahşap bıçak kılıfınızı elinize alıp kuruduğundan tam olarakemin olduktan sonra eskiden bulaşık telleri vardı bilirsiniz bazı marketlerde bulmanız mümkün ,bulaşık teli ile hafifçe ahşap kılıfınızın üzerine sürttüğünüzde dolgu verniğinin üzeri un gibi bir hal alacaktır bu yapmış olduüğunuz dolgu verniğinin kuruduğunun göstergesidir,eğer bulaşık teli ile ovaladığınızda un gibi bir hal almıyorsa kuruma işlemi  daha gerçekleşmemiş demektir.kuruduğundan emin iseniz bulaşık teli ile biraz zımpara yapar gibi ovalayarak işlemi tekrarlayın biraz sonra pürüzsüz bir yüzeye kavuşacaksınız.bu işlemden sonra ahşap kılıfınızı bir bezle silerek dolgu verniğinin tozundan temizleyiniz.şimdi yapmanız gereken işlem nalburdan aldığınız çbs yada dyo ipek mat yada parlak selilozik verniğinizi kullanacağınız miktarı ayarlayarak selilozik tinerle inceltip yine boya fırçası yada  koprasör  kullanarak boya tabancasına koyduğunuz parlak yada mat verniğinizi  ahşap yüzeye uygulayabilirsiniz. yine tam kuruma süresi yaklaşık 6 saattir, selilozik boya kuruma süresi 6 saat ikan sentetik yağlı boya kuruma süresi 24 saattir hava sıcaklık ve nem durumuna göre bu süre dahada uzamaktadır sentetik boyalarda.Eğer yapmış olduğunuz ahşap kılıf üzerinde çeşitli desenler yapmak istiyorsanız veya isim vb materyaler olmasını arzu ediyorsanız boya işlemlerine başlamadan önce deseninizin altına karbon kağıdı koyup ahşap kılıf üzerine iki noktadan bant ile yapıştırın desenin izerinden kalemle geçin ,kağıt üzerindeki deseni ahşap üzerine aktarmış oldunuz, şimdide yapmanız gereken karbon kağıdından ahşap üzerine geçen deseninizi rapido çizim kalemi (özel mürekkepli siyah ve kırmızı renklerde )kullanaraküzerinden geçin ,desen işleminiz tamamlandığında 2 saat rapido mürekkebinin tam olarak kurumasını bekleyin, bu sayede vernik uyguladığınızda desen yada isim ne yapmış iseniz hiçbir şekilde dağılmayacak ve çok güzel bir görünüm elde etmiş olacaksınız,denediğim için söylüyorum mavi , siuyah kırmızı, tükenmez kalemlerle kesnlikle uygulama yapmaya kalkmayın çünkü bu kalemler sentetik tiner ihtiva ettiğinden yüzey üzerinde daldalanma ve bozulmalara neden olur desenlerinizi mahfedersiniz.ben yaptığım işlemlerde rapido kalemleri ve en sonda pilot kalemleri kullandım pilot kalemlerdeki mürekkep selilozik tinerle inceltildğinden boyada ve desenlerde herhangi bir dağılma bozulma olmadığını gördüm. umarım faydalı olur  bu bilgiler,sevgiyle muhabbetle kalın allaha emanet olun arkadaşlar. birol aslan bayrak, istanbul üsküdar
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..