boyaya verdim
sanayiye gittim mobilyacılar sitesinde boya yapan dükkan buldum,bu kadarcık şey içinmi uğraştırıcaksın dediler,sprey aldım yapamadım dedim,bunun için makina açamayız dediler(zaten marangozlarda sipariş alıp işime bakmamışlardı şaşırmadım)
adama 1 hafta dursun acalesi yok dedim,o zaman boyayı açınca mobilya boyarken araya sokarız dediler,usta geldi baktı alt kısım boyasız kalır dedi,yani standı koyunca yere deyen kısmı boyasız kalıcakmış bantta boyanacağı için
bakalım bugün veya yarın alıcam,nasıl bir şey çıkıcak merak ediyorum,koskoca bursada adam gibi yapan yer yok bu nasıl iş anlamadım millet büyük işlere başlıyor fabrika işi yapıyor
küçük işçiliklere bakan yok,marangoza bile aynısını kestirip ürettirmek mesele bu ilde
birde bursa bıçağı ünlüymüş adamlar bileme işine bile zor bakıyor
yapıcaklar ama altı boyasız yarım yamalak bir şey olucak,bu ilde her işi kendin yapıcan başka çaresi yok,bin tane dükkan var ama faydası yok
genelde şöyle olur,akşam gidicem üstüne bakıcam 1 veya 2 kat boya anca atarlar,zımpara ile pütürlükleri almamış olurlar,baştan savma yaparlar birde en az 20 tl alırlar,sonra eve gel ve yeniden sıfırdan başla durumu kurtar bakalım
bizim budaki esnafın % 60 işini sallamatik yapıp çok isterler
benim güzel memleketim
umarım akşam görünce çok beğenirim ve memnun kalırım aradabir güzel iş çıkaran esnaf oluyor