Bıçak Sanatı - Forum

eldeki yağı kiri neyle çıkartıyorsunuz

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
Ynt: eldeki yağı kiri neyle çıkartıyorsunuz
« Yanıtla #40 : 17 Kasım 2011, 21:49:30 »
 aslında boraks suyun temizleme gücünü arttırıyor.  kaynak yaparkenki kullanım mantığıyla aynı, suyun yüzey gerilimini azaltıyor, yada suyu inceltiyor da denebilir sanırım.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #41 : 19 Kasım 2011, 16:10:32 »
aklıma gelmişken
kimyasal ürünleri yutmanın sonu kötü kana karışması,zehirle aynı etkiyi yapıyor
ürünleri tabak bardak tepsi vs ile temas ettirince eğer mutfak gereçleri iyi yıkanmazsa ve ellerde aynı oranda iyi yıkanmazsa eldeki atıklar bile yiceklere bulaşabilir

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 20 Kasım 2011, 00:00:15 »
WD-40.

Ben bu WD-40'ı bir gün içerim de gibi geliyor...

Vallahi daha içeni duymadım ama diş macununun üzerine püskürtüp dişlerini öyle fırçalayanı biliyorum... :) Nette wd-40 üzerine birsürü forum var, birisinde kullanım alanları belirleniyordu ve baktığımda 17binküsür farklı alan görmüştüm... Bulayım da adresi sizlerle de paylaşayım, adamlarda baskı balata artık hiç öpmüyor birbirini, kayış mayış hak getire zaten... :D

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #43 : 24 Kasım 2011, 02:21:52 »
Biz iş yerinde bunu kullanıyoruz. Önce susuz ele sürülüp ovalandıktan sonra suyla durulanıyor. Loctite biraz pahalı olduğu için alternatifini bulduk ama adı aklıma gelmiyor şuan.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
« Yanıtla #44 : 11 Eylül 2012, 10:41:25 »
çelik zımpara işinden sonra eller siyah olunca deterjanla çıkarmayı denedim hem uğraştırıyor hemde tamamen çıkmıyor dahada deterjan gerekiyor
ama odamda zımpara yaptığım için denedim,kolonyalı mendil tamamen çıkarıyor ardından wc kağıdı ile duruluyorum tertemiz oluyor  :2up

wtreann

• *
  • 1
  • Meslek: Oto Servis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #45 : 30 Kasım 2016, 17:27:19 »
Konu eskiymiş ama olsun faydalı bilgi buda benim kullandığım ürün ... El Temizleme Kremi ....
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2016, 18:16:45 Gönderen: deserteagle »

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #46 : 30 Kasım 2016, 18:56:19 »
En basiti ve en etkilisi bence kumlu sivi sabunlar elde kir birakmiyor ve cok hizli. Yoksa eger sivi sabunun icine kum atin gercekten cok etkili....

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
« Yanıtla #47 : 30 Kasım 2016, 22:32:00 »
Bende eşimin asetonunu kullanıyorum yağı kiri hatta yapışkanları bile çok etkili şekilde çıkarıyor. Biraz ağır, kötü kokuyor ama gayet güzel iş yapıyor.

kitano

• *
  • 1
  • Meslek: balıkçı
  • Yer: istanbul sarıyer
« Yanıtla #48 : 30 Kasım 2016, 22:43:40 »
hidrolik veya makine
 yağını tavsiye ederim.

bursa16

• **
  • 82
  • Meslek: Makine Mühendisi
« Yanıtla #49 : 01 Aralık 2016, 00:27:19 »
tanıdığım bir bıçak ustası yağda su verdiği bıçakları külle temizliyordu dediğiniz yağ bitkisel yada hayvansal yağlarsa kül yada toprak elleri temizlemek içinde iş görebilir

burhan duver

• 49
  • Meslek: gıda mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #50 : 01 Aralık 2016, 03:36:35 »
çamaşır deterjanı,içindeki enzimler her türlü kiri yağı parçalar eline zarar verirmi? diğer kullanacağın ürünlere oranla daha az.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #51 : 01 Aralık 2016, 09:58:25 »
Merhaba,
İşe başlamadan önce stoko Travabon bitiminde stoko slig kullanın eğer uzun süre ellerinizi zorladıysanı stoko stokolan kullanılabilir ben bunları kullanıyorum. tavsiye ederim

Faruk Eşki

• *
  • 3
  • Meslek: Gemi Mak. Teknisyeni
  • Yer: Mersin / Yenişehir
« Yanıtla #52 : 02 Aralık 2016, 21:05:34 »
Merhabalar ben gemi makinaları tamircisiyim yazılan kimyasalların çoğunu kullandım içlerinde gerçekten etkili olanları var. Kimyasal ürünler kullanmak istemediğimden birçok denemeden sonra karbonatla tanıştım müthiş bir yağ çözücü üstelik aktarlarda kilosu 2.5 lira. Umarım faydası olur.

Cosmical

• 287
  • Evren ATAK ,40 civarı
  • Meslek: Çelik Ticareti
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #53 : 03 Aralık 2016, 11:59:25 »
Merhaba  ,kir çıkarıcılar konusunda bir uyarıda bulunmak isterim .
Bildiğim kadarıyla  mutfakta kullanılan bulaşık deterjanları , cifler vs cildin koruyucu PH seviyesini de sökecek kadar güçlü olduğu için  deride hassasiyet , alerji ve çatlaklara sebep  verebilir , dolayısıyla bence kullanılmamalı , arap sabunu , el sabunu en kolay bulunabilen ve sağlıklı ürünler bana kalırsa . 
Bizim içinde bir dönem sorun olmuştu bu durum  arkadaşlar ellerinin kirli kaldığından şikayet ederlerdi , bir çok marka ve ürün kullandık  son 5-6 senedir   kullandığımız ürünü  değiştirmiyoruz.  Atölyede çalışan arkadaşlar için aldığımız  ürünü paylaşmak isterim  yar-kim firmasının  diamond  markalı  sıvı sabunu var , suyla seyreltilerek kullanılıyor .

Ahmet Çelik

• *
  • 44
  • Meslek: Güvenlik
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #54 : 29 Aralık 2016, 01:32:18 »
Eldiven kullanın mümkün olduğunca , hem elleriniz fazla kirlenmez hem de bir nebze de olsun ellerinizi korumuş olursunuz.
Ben çalışırken en ucuzlarından iş eldiveni kullanıyorum genelde sabunla tek seferde tertemiz çıkıyor  ;)

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #55 : 07 Ocak 2017, 14:45:38 »
Bu konu aslında çok çok önemli. Biliyorsunuz kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. El temizliği konusunda mümkün olduğunca doğal çözümler aramalı ve eldiven kullanmalıyız. Öncesinde vazelin kullanmak. Talaşlı arap sabunu, zeytinyağı, karbonat mantıklı çözümler.
Bulaşık deterjanları çok ağır fosfatlı bileşikler içerir. Hele makine yağları, hidrolikler ???
Perdah-bileyleme yaparken bile ayçiçek/ zeytinyağı kullanıyorum. Lütfen dikkat edelim, uzun vadede ciddi sonuçları olabilir.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #56 : 07 Ocak 2017, 16:19:39 »
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/divortex-sanayi-tipi-el-temizleme-kremi-3kg-250969014?gclid=Cj0KEQiAwMLDBRDCh_r9sMvQ_88BEiQA6zuAQ5aa78kIuSMhhJC0nAR1-Zi4WhZlRvpfmvYe-e41SfwaAqw48P8HAQ&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*pla**pla-79002696447&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0#

Linkteki  gercekten kullanisli ve acayip is goren bi urun tornaci arkadas kullaniyo bende oraya gidince kullanmistm

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #57 : 07 Ocak 2017, 16:42:03 »
Hiç deterjan kulanmadan sıcak su ile yumşatıp topuk taşı niyetine kullanılan tahta veya plastik üzerine yapıştırılmış zımpara süper ile yarıyor. Kozmetik mağazalarında ucuza satılıyor.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #58 : 02 Şubat 2017, 13:02:07 »
Eldiven kullanın mümkün olduğunca , hem elleriniz fazla kirlenmez hem de bir nebze de olsun ellerinizi korumuş olursunuz.
Ben çalışırken en ucuzlarından iş eldiveni kullanıyorum genelde sabunla tek seferde tertemiz çıkıyor  ;)
Eldivenle hassas iş yapmak çok zor dokunma hissi olmuyor.Kaba kalır eldiven inşaat gibi işlerde güzel.Ama bir makineci bizim bıçak işide makine gurubuna giriyor zor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ofis

• 87
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2017, 21:07:08 »
Köpüren temizlik maddeleri kullanıyorsanız çuvalla beraber köpüğü inceltip daha derin temizlk sağlayabilirsiniz.