Bıçak Sanatı - Forum

eldeki yağı kiri neyle çıkartıyorsunuz

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
Ynt: eldeki yağı kiri neyle çıkartıyorsunuz
« Yanıtla #20 : 12 Kasım 2011, 20:14:24 »
güleceksin ama arap sabunu ile cuval cuval zamanla üstübü gibi oluyor cokta ise yarıyor acıkcası ben boyle yapıyorum cokta etkili cuvalı bira kullanmanız lazım ama eskimesi yani gerekiyor

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #21 : 12 Kasım 2011, 21:17:12 »
Ciltleri sorunlu olanlar veya alerjik olanlar deterjan kullnması sakıncalıdır.

Gürgen, meşe gibi sert ağaçların ince talaşıyla yoğrulmuş arapsabunu karışımı en iyi temizleyicidir.

Kullanılma anında birde plastik halı fırçasıyla tırnak aralarını fırçalarsak ellerimiz temizlenir.

Sabunla birlikte toprak veya kum gibi gereçler kullanılırsa tırnakları ve elin ince derili bölümlerini çizer ve çok aşındırır, eller yaralı gibi kızarır.

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 12 Kasım 2011, 21:46:31 »
Her konuda teknoloji hayatı kolaylaştırdığı gibi el temizliğinde de özel temizleme kremleri var.Örneğin ben sanayide çalışanlar için üretilmiş el temizleme kremi kullanıyorum. Sadece temizlemiyor,elleri pamuk gibi yapıyor(reklam gibi oldu).Geçenlerde Ostim'den almıştım,adı ''nanolin''.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #23 : 12 Kasım 2011, 21:56:01 »
havalar malum soğudu  krem bu soguk havalarda pek fayda etmıyor tabıkı cıldt tıpıne gorede degisiyor ben vazelın suruyorum ise baslamadan once  vazelın surdugum zamanlarda ellerımdekı kır cok  cabuk cıkıyor kir yapısmıyor misal boyacılar yüzlerine ellerine bu tarz krem sürerler boya hep yapısmıyor ve kolay cıkıyor buda bir cözüm olabilir size

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #24 : 12 Kasım 2011, 23:42:16 »
Scotch Bride
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

yavuz selim

• 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
« Yanıtla #25 : 13 Kasım 2011, 02:44:33 »
       ben atölyede bunu kullanıyorum  http://shop.wurth.com.tr/el-yikama-sabunu-4000-ml      birde gizli eldiven diye bir ürünü var o bambaşka birşey kesinlikle tavsiye ederim, bunu eller temizken işe başlamadan elimize sürüyoruz iş esnasında elimizi kullanılmış motor yağına da soksak greslesekde hiç bir sabun kullanmadan sadece suyun altında pırıl pırıl temizleniyor özellikle taş motoru ve matkapların yağ -rulman değişimi gibi işlerini yapacağım zaman (eldiven kullanamıyorum bu gibi işlerde :S) kendi motorumun şanzımanını kurcalarken kesin çözüm oluyor..aynı zamanda varsa eldeki çizik ve küçük kesikleride hızlıca kapatıyor.http://shop.wurth.com.tr/koruyucu-krem-gizli-eldiven-1000-ml  tam reklam oldu ama  :D  kesinlikle tavsiye ederim.
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 13 Kasım 2011, 03:20:51 »
Ellerimi genelde sabunla yıkarım, yetiyor...

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #27 : 14 Kasım 2011, 09:12:14 »
zeytin yağlı sabun yetiyor,oda yoksa normal sabun bulaşık süngeri ile temizliyorum.

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #28 : 14 Kasım 2011, 16:47:09 »
Amma kirliymişsiniz be kardeşim, iki sayfadır sabun paylaşımı yapıyorsunuz :D
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #29 : 14 Kasım 2011, 18:44:02 »
zamanında ellerini yıkamama yarışması yapan bi kaç insan tanımıştım 1. olan yemekhaneci bi arkadaştı ellerini 15 gün suya bile değdirmemiş ve kolları dirseklerine kadar sim siyah olmuştu çareyi yetkili büyüklerimize şikayet etmekde bulmuştuk :)
eğer bahçede falansam sabun + çamur şayet evdeysem sıvı el sabunu ve banyo lifi niyetine pazardan aldığım tül deriyi söker alimallah :) birde şimdi susuz el temizleme jelleri var hatta arada bir eczacı hanım da kullanıyor dükanda ama ne biliyim kimyasallarla pek aram yok  8)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #30 : 14 Kasım 2011, 22:22:43 »
Arkadaşlar biraz komik gelebilir ama,tornacı olarak çalıştığım yıllarda tesadüfen bir temizleme maddesi bulmuştum.Bekardık gençtik ellerimizdeki kir çıkmıyor ve hiç hoş gözükmüyordu.Birgüntornanın soğutma sıvısını hazırlarken boryağ bol miktarda elime bulaştı suda çözüldüğü için muslukta elimi yığkadım.bir gördümki elimdeki tüm yağ ve kirler çıkmış elimde yumuşacık olmuştu.O günden sonra atelyede herkes elini boryağla yıkamaya başklamıştı.Bu arada boryağ kimyasal bir yağ olmadığından sağlık yönündende problem teşkil etmediğini düşünüyorum.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 16 Kasım 2011, 22:19:46 »
Bir staj sırasında ortamdaki atölyede elimi kirletecek çok fırsatım olmuştu. Arap sabunu ve endüstriyel keçe ile yıkıyordum elimi. Keçe öyle bildik bir keçe değildi. 5 yıl boyunca günde 24 saat ilerleyen bir kağıt hattının keçesinden parçaydı. İyi iş görüyordu.

Boraks zaten deterjanın temel maddelerinden biri diye biliyorum. (Yamuluyor da olabilirim tabii.) Yani boraks ile el temizlemek ile deterjan kullanmak arasında fazla bir fark yok diye düşünüyorum. Yabancı bir forumdaki ev yapımı deterjan tarifi çamaşır sodası, boraks ve sabun içeriyordu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #32 : 16 Kasım 2011, 23:15:17 »
Bir staj sırasında ortamdaki atölyede elimi kirletecek çok fırsatım olmuştu. Arap sabunu ve endüstriyel keçe ile yıkıyordum elimi. Keçe öyle bildik bir keçe değildi. 5 yıl boyunca günde 24 saat ilerleyen bir kağıt hattının keçesinden parçaydı. İyi iş görüyordu.

Boraks zaten deterjanın temel maddelerinden biri diye biliyorum. (Yamuluyor da olabilirim tabii.) Yani boraks ile el temizlemek ile deterjan kullanmak arasında fazla bir fark yok diye düşünüyorum. Yabancı bir forumdaki ev yapımı deterjan tarifi çamaşır sodası, boraks ve sabun içeriyordu.
      Sabunun hammaddesi olması konusunda bilgim yok.Ben sabunu sodyumhidroksit biliyorum.Neyse ben tesadüfen bulmuştum.Teşekkürler
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #33 : 17 Kasım 2011, 03:28:02 »
Yamuldun Eylem  :D Boraks sabunla pek alakalı diil bildiğim kadarıyla. Yağ ve kostik (sodyum hirdoksit)'den ibaret ana malzeme...

Kipmen Sanat web sitesi

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 17 Kasım 2011, 09:13:16 »
WD-40.

Ben bu WD-40'ı bir gün içerim de gibi geliyor...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #35 : 17 Kasım 2011, 09:29:37 »
Hepiniz bir çözüm önerdi arkadaşlar ben çok etkilendim.
Ama neden?
Önerilerinizden değil. İçimizden birinin daha elleri kirlendi sonunda.
Mert kardeşimizi de işin içine soktuk ne dersiniz??? :2up :2up Bence başarı burada.
Soru çok güzel ama bence o eller kirli kalsın birkaç gün be!
Siz benim elleri görseniz hanımlara dokununca parça koparıyor.
36 kum zirkonyum veya seramik hak getire...
Ben hepinizi Mert'i kutlamaya davet ediyorum.
Kirli eller kulubüne hoş geldin Mert!!!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 17 Kasım 2011, 10:48:45 »
Ben sabun yapmak için bir liste vermedim ki. deterjandan bahsediyorum. Daha doğrusu çamaşır deterjanı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #37 : 17 Kasım 2011, 11:41:15 »
@ mehmethakan  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #38 : 17 Kasım 2011, 13:13:43 »
Ben sabun yapmak için bir liste vermedim ki. deterjandan bahsediyorum. Daha doğrusu çamaşır deterjanı.
Hımm deterjan olayında ben yamulmuşum  :(, haklısın, borakslı deterjanlar var...

Kipmen Sanat web sitesi

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #39 : 17 Kasım 2011, 13:18:38 »
" Suda kolayca eriyen, görünüşüyle naftalini andıran boraks aslında doğal kaynaklı bir bor bileşiği... Genelde sabun ve deterjanların temizleme gücünü artırmak için kullanılıyor." Bu bir alıntı.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur