22 numaraya kılıf yaparken işlem basamaklarının fotoğraflarını da çektim.
Söz konusu bıçağın forumdaki adresi bu:
http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/22-deri-sapli-av-bicagi/Kılıfın şeklini belirleyen tabii ki bıçağın profili. Öncelikle bıçağın dış hatlarını çiziyorum. Daha sonra dikiş paylarını üzerine ekliyorum. Bu modelde bir de kemer halkaları var.

By
ertarda at 2011-11-02
Proje işim bittiğinde genelde elimde şöyle bir çizim oluyor.

By
ertarda at 2011-11-02
Deri kılıf genelde 3 parçadan oluşuyor. Ön kapak, arka kapak ve iç kalınlık. İç kalınlığı koymazsak bıçağın ağzı direk dikiş iplerini keser. Bu parçayı koyduğumuzda ise bıçağın ağzı sürekli bu derinin ortasına denk gelecektir.

By
ertarda at 2011-11-02
Yapıştırmadan önce derinin parlak yüzeyi pürüzlendirilir. Böylece yapıştırıcı derinin içine işler ve ek yeri daha sağlam olur.

By
ertarda at 2011-11-02
Deri için en uygun yapıştırıcı kontak yapıştırıcılar. Bunlar halk arasında genelde Derby yapıştırıcı diye bilinir.

By
ertarda at 2011-11-02
Arka kapak ara kapağa yapıştıktan sonra ön kapak da yapıştırılır.

By
ertarda at 2011-11-02
Ön kapağı yapıştırmadan önce son bir defa kılıfın bıçağa uyumunu kontrol etmek de fayda var.

By
ertarda at 2011-11-02
Yapıştırma işlemi sonrasında dikiş delikleri delinir. Bu iş için biz veya 1 mm zımbalar kullanılabilir. Ben genelde 1.5 veya 2.0 mm matkap ucunu dremel'e takarak delikleri deliyorum.
Kullanılacak ip mum kapla saraciye ipi olmalıdır. Dikiş tipi olarak da en sağlamı çift iğne ile dikiş.

By
ertarda at 2011-11-02
Bu da sonuç. Bu modelde kemer yarıklarının eğri planladım. Bu sayede bıçak belde belirli bir açıyla duracağı için otururken fazla rahatsızlık vermeyecek.

By
ertarda at 2011-11-02

By
ertarda at 2011-11-02