Bıçakcı oldum ya, bıçak yapıyorum ya ! bunu duyan eş dost, akraba, arkadaşlar kurban bayramının da yaklaşması nedeniyle ne kadar kullandıkları, kullanmadıkları, eski, yeni, kör, kırık bıçak varsa toplayıp bilenmesi bakımı tamiri için getirdiler. sağolsunlar.
bileme öğrenme için güzel bir antreman oldu. Bayağı bi elim alıştı. Gelen bıçaklardan birisini sapı kırıktı, güzel bir sap yaptım, hadi dedim bir de balçak takayım. Balçağı kestim, kanal açtım, perçinledim. Balçağı namluya sert lehim yapayım istedim. elimde bauhaustan aldığım sert lehim tellerini ve bunların dekapanlarını, normal lehim tellerini kullandım fakat sonuç hüsran oldu. Lehim yaparken şalömo kullandım. Önce dekapandan namuya ve balçağa sürdüm. Şalömo ile iyice erittim sonra balçağa ve namluya ön tavlama yaptım. Daha sonra sert lehim telini ısıttım. tel ısındı ısındı, eridi bi top oldu balçağa yapıştı kaldı. normal lehimden alışkanlık eriyip aralara dolmasını bekledim ama öyle olmadı. Isıtmaktan namlu kıpkırmızı oldu ama hala telde hareket yok. normal lehim teliyle deneyim dedim. Yine ön tavlama yaptım, lehim telini dokundurur dokundurmaz eridi, top oldu, ama oda aynı şekilde olduğu yerde kaldı. Daha fazla tel erittim.Eriyen tel yere damladı, dizimi yaktı, çok canım yandı. Ama yine bi hareket yok. En sonunda vaz geçtim çaktığım pimi söküp herşeyi temizleyip yeniden yaptım, bu sefer epoksi ile yapıştırıp işi bitirdim.
Bu tür lehimleme konusunda yardımlarınıza, uyarı ve tavsiyelerinize muhtacım.