Bıçak Sanatı - Forum

Matkap montaj ataşmanı

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
Matkap montaj ataşmanı
« : 29 Ekim 2011, 23:05:51 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün  Bauhaus'da dolaşırken Wolfcraft marka bir matkap ataşmanı gördüm (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/859_product.html) . Çok hoşuma gitti ve satın aldım.  Cırt zımpara ve taş ile denedim ve oldukça güzel sonuçlar aldım. Oldukça sağlam bir şekilde monte ediliyor, açısı ayarlanabildiği gibi dikey olarak da 360 derece dönebiliyor.  Böylece matkapları çok amaçlı kullanmak mümkün oluyor. Belki başkasının de ilgisini çeker diye paylaşayım dedim.  Hatta aklıma bu ataşmanı esnek mandrenlerle de kullanmak geldi (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/4884_product.html). 

Ayrıca geçenlerde sorduğum avuç taşlama makinası için ataşmanı da varmış (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/15733_product.html). Hem de oldukça fonksiyonel bir tabla ile satılıyor.

Bunların yanında matkaplar için sütun ataşmanları ve hatta koordinat tablası da gördüm (fiyatı da uygun, ya 200 ya da 300 tl idi. )

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
  • Yer: bigadiç / balıkesir
Ynt: Matkap montaj ataşmanı
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2011, 23:19:33 »
noyan ürünler gayet işlevsel görünüyor. özellikle satın aldığın ürünü epey tuttum.  :2up

ürünün malzeme kalitesi ve fiyatı hakkında bilgi verebilir misin?
"İnsanı sevdiren huyudur bıçağı sevdiren suyudur." :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2011, 04:11:26 »
Kullanışlı bir düzenek gibi görünüyor.  :2up
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2011, 04:39:54 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2011, 11:01:12 »
bir de 1. fotoda görünen ürünlerinden varmış.
hem metal gövdeli hem de dikey-yatay açı ayarlı.
forumdaki arkadaşların çoğu (benim gibi küçük bir azınlık hariç :) genelde ağır hizmet çalıştıklarından daha uygun gibi geldi bana.

linki şu: http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/858_product.html

ayrıca 2. fotoda görünen matkap tezgahımsı ürünlerin kullanışlılığını hep merak etmişimdir. ama tezgahın fiyatı ve alınması gereken iyi bir matkapın fiyatı eklenince, sütun matkapların uygun olan fiyatı da gözönünde bulundurulduğunda zannederim bizim için gereksiz bir ürün oluyor.

link : http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/20338_product.html

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2011, 11:08:57 »
bunlar mutlaka vardır eğerki yolunuz uynık olmayan bir hurdacıya düşerse ordaki hali hazırdeki zımba için kulanılan malzemeler varki ondan süper sutun matkap ataçmanı olur
birde matkabı yan yatırp kulanmak istiyorsanız matkapların kutu içeriğinde yan kol vardır onlar söküle bilir ve M8 somunludur onu basit bir parça ile masanıza tututra bilirsiniz .

satılan bu tar aparatlar hasas bir şekilde delik delmeye veya zorlanmaya gelmezler  matkap aparatı en azından 100 tldir markap aldınız orta halli 50 tl piyasada 150-180 tl arası sutun matkaplar var onları tavsiye ederim

http://www.ikitikla.com/store/ProductDetails.aspx?productid=141336
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2011, 11:23:40 »
özgar hocam. bide şöyle bir sütun matkap var. fiyat ta 113 tl  :2up

ne de olsa hepsi çin malı. o yüzden ne kadar ucuz o kadar iyi bence   ;D

bi gözat istersen.

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=60316

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2011, 16:26:21 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün  Bauhaus'da dolaşırken Wolfcraft marka bir matkap ataşmanı gördüm (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/859_product.html) . Çok hoşuma gitti ve satın aldım.  Cırt zımpara ve taş ile denedim ve oldukça güzel sonuçlar aldım. Oldukça sağlam bir şekilde monte ediliyor, açısı ayarlanabildiği gibi dikey olarak da 360 derece dönebiliyor.  Böylece matkapları çok amaçlı kullanmak mümkün oluyor. Belki başkasının de ilgisini çeker diye paylaşayım dedim.  Hatta aklıma bu ataşmanı esnek mandrenlerle de kullanmak geldi (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/4884_product.html). 

Ayrıca geçenlerde sorduğum avuç taşlama makinası için ataşmanı da varmış (http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/15733_product.html). Hem de oldukça fonksiyonel bir tabla ile satılıyor.

Bunların yanında matkaplar için sütun ataşmanları ve hatta koordinat tablası da gördüm (fiyatı da uygun, ya 200 ya da 300 tl idi. )

Fiyatı ne kadar bu matkap aparatının?
You lie, we die.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2011, 18:44:41 »
satılan bu tar aparatlar hasas bir şekilde delik delmeye veya zorlanmaya gelmezler  matkap aparatı en azından 100 tldir markap aldınız orta halli 50 tl piyasada 150-180 tl arası sutun matkaplar var onları tavsiye ederim
Bende BOSCH'un DP500 modeli var. Çok memnunum. Sağlam bir gövdesi ve iyi bir tasarımı var. Benim gibi yer sorunu olanlar için bu tarz aparatlar iyi. Fiyatı 300 lira civarıdır. Bu paraya sütun matkapda  alınır da bunda  gücünüz taktığınız matkaba göre değişir. Böylede bir şansınız var.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2011, 19:23:38 »
Bende BOSCH'un DP500 modeli var. Çok memnunum. Sağlam bir gövdesi ve iyi bir tasarımı var. Benim gibi yer sorunu olanlar için bu tarz aparatlar iyi. Fiyatı 300 lira civarıdır. Bu paraya sütun matkapda  alınır da bunda  gücünüz taktığınız matkaba göre değişir. Böylede bir şansınız var.

180tl = istediğin devir yüksek tork düşük elektrik tüketimi ve en güzeli sessiz :)
300 yede sutun matkabın ikincvi el piyasasında nasıldenir kralı var diye bilirim  yani istek ve kulanım acısından herşey değişiken fiyat bir yana insanın hangisi kolayına geliyorsa onu kullanması daha mantıklı  ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2011, 23:15:19 »
Sütun matkap iyidir ama freze daha da iyidir, duvara delik delmek için el matkabı olur da, bu iş için biraz anlamsız kaçıyor.
Benim sütun matkabın üstüne az bir şey daha ekleyip şöyle bişeyle değiştireyim diyorum:
  :))

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2011, 23:31:17 »
Bende dremeli elden çıkarıp üzerine de biraz koyup bir şahmerdan alsam mı diye düşünmeye başladım senden sonra  ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2011, 23:36:06 »
Aslında düşündüm de haklısın ustam, gel hepsini birleştirip bir CNC su jeti alalım  :)) :))

Kipmen Sanat web sitesi

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2011, 23:52:24 »
ustalar bende güzelim paslı balık sırtı eğemi verebilirim bu iş için.

hem masrafta azalmış olur böylece  :D

« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2011, 00:06:05 »
Aslında düşündüm de haklısın ustam, gel hepsini birleştirip bir CNC su jeti alalım  :)) :))
İşi çok büyüttün sen, su jetini alalım sonrada artan zamanlarda hobi olarak bıçak dövmeye başlayalım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2011, 01:19:03 »
 :D :D  bu gidişle çeliğimizide kendimiz yapacağız gibime geliyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2011, 10:05:46 »
onuda yapmıştık ama ufak bir parça çıkmıştı:) :))
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2011, 10:11:02 »
ben neler kaşırmışım yahu
bende benim bant zımparanın üzerine az birşey ekileyim bari bir atölye alayım taşlamaydı frezeydi tornaydı .

neyse cumartesi benim arkdaş bir adet rus malı sutun matkap bulmuş mono faze masa üstü bakalım yerindeyse bügün bakacam nasılmış
emre usta freze iyiymiş banada lazım

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
« Yanıtla #17 : 31 Ekim 2011, 17:15:44 »
Arkadaşlar, kusura bakmayın ancak cevap yazabiliyorum.

Ataşman 52 TL.

Salih bey: benim aldığım da sizin linkini verdiğiniz "ağır yük" versiyonu :) Aluminyum dokümden yapılmış.  Gayet sağlam duruyor. Öbürü plastik ve sanırım onun fiyatı 25 TL'ydi.

Bu arada aldığım zımpara ataşmanı ile ilgili önemli bir tecrübemi paylaşayım.  Matkap ile cırt zımpara kullanımı için 2 adet farklı ürün vardı.  Biri 5TL diğeri 25 TL idi. Ben doğal olarak 5 TL'lik olanı aldım :) Ancak aldıktan sonra kullanırken zımpara ataşmanının bıçağımın şeklini bozduğunu gördüm. Sonra incelerken sebebin bu ucuz ataşmanda herhangi bir yumuşak sünger katmanı kullanılmadığını dolayısıyla kullanımdaki hatalara karşı çok hassas olduğunu farkettim.  Cırt zımpara doğrudan plastik bir parçaya yapıştırılıyor ve dolayısıyla eğer çok hafif çalışmazsanız çok talaş kaldırıyor (80 kum ile başladım). Pazar sabahı Bauhaus'a uğradığımda 25 TL'lik versiyonda 3-4mm 'lik bir sünger kullanıldığını gördüm. Süngerli versiyonda çok abanmadığınız sürece zımparalarken şekil bozulmuyor.  Bunu da paylaşayım dedim :)

Bu arada bu ataşmanın bir sütun matkabın yerini tutmayacağına eminim. Ancak genel amaçlı zımparalama, bileyleme vs konusunda yeterli olacağını düşünüyorum. Matkaplar için o kadar çok farklı aksesuar var ki bence kendini hafif kullanım için kolaylıkla amorti edecektir.

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #18 : 31 Ekim 2011, 20:20:27 »
noyan aslında döküm olan ataşman için fiyat fena değilmiş. yani en azından çok pahalı değil. (bunu en ucuzundan sütun matkap fiyatı ile karşılaştırarak söylüyorum. )

aslında sütun matkapla aldığınız karşılaştırmak pek doğru değil gibime geliyor. ikisi de farklı amaçlar için yapılmış.

ataşmanınız hayırlı olsun. güle güle kullanınız.

sevgiler...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #19 : 26 Kasım 2011, 20:22:05 »
bir de 1. fotoda görünen ürünlerinden varmış.
hem metal gövdeli hem de dikey-yatay açı ayarlı.
forumdaki arkadaşların çoğu (benim gibi küçük bir azınlık hariç :) genelde ağır hizmet çalıştıklarından daha uygun gibi geldi bana.

linki şu: http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/858_product.html

ayrıca 2. fotoda görünen matkap tezgahımsı ürünlerin kullanışlılığını hep merak etmişimdir. ama tezgahın fiyatı ve alınması gereken iyi bir matkapın fiyatı eklenince, sütun matkapların uygun olan fiyatı da gözönünde bulundurulduğunda zannederim bizim için gereksiz bir ürün oluyor.

link : http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/20338_product.html
   ikinci resimdeki breyiz sehbahasını ben kullandım aliminyum olanları çok sallanıyor birde pik döküm olanları var onlar daha ağır ve titreşimi emiyor.Ama breyizinde çok iyi ve devir ayarlı olması lazım.Bunların hepsini tedarik edeceğin fiyatla masa üstü sütunlu matkap trzgakı alabilirsin.Çin malı olanlar 100 ile 150 arası iş görüyor motoru biraz zayıf ama idare ediyor 5 devirli kasnak var devir değiştirebiliyorsun motor 300 W zayıf 750veya 1 kW olsa çok iyi olur Motor değiştirilebilir ben kullanıyorum.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''