Bıçak Sanatı - Forum

Compound Bow

Ejder

• 152
Compound Bow
« : 14 Ekim 2011, 00:10:04 »
Sevgili forum dostlarım; uzun süredir aklımda olan bir compound bow sahibi olma arzusuyla çıktığım yolda sonuca ulaşmak üzereyim.Şimdiye kadar hep bıçaklar oldu hayatımda ve pek farklı alanlara yönelmedim.Birkaç aydır, bıçaklar, makaralı yaylarla yerlerini paylaşmak zorunda kaldılar diyebilirim. :)
Araştırırken, ülkemizde bu konunun yurtdışına göre çok geri olduğu, hem bilgi kaynaklarının hemde tedarikçilerin çok kısıtılı olduğunu gördüm.Bıçaklar içinde ülkemizdeki kısıtlı imkanlardan müzdariptim aslında tüm Bıçak Sanatı ailesi olarak müzdaribiz.Aynı şekilde bu konuda da aynı sıkıntılarla karşılaşınca acaba ben mi hep acayip şeylerden hoşlanıyorum demekten kendimi alıkoyamadım. :D
Konu gerçekten çok komlplike, ben hep bir yay bir ok tamam bitti gitti diye düşünürdüm.Ama öyle değilmiş.Çok çeşitli aksesuar ve bu aksesuarlar arasında nerdeyse sınırsız marka seceneği mevcut.Bendeniz de sıfır bilgiyle bu işe soyunmuş biri olunca hiçte eğlenceli olmayan bir süreç geçirdim.Satıcılarada büyük eziyet yaptım diye bilirim.
Şuanda marka model ve aksesuar kombinasyonunda hemen hemen karar vermiş gibiyim.Hoyt Alphamax 35" karar vermiş olduğum model, en azından şimdilik.Resim olarakta ekledim ama bu tamamen yalın hali....
İnşallah yakın zamanda sahip olurumda kendi çektiğim fotolarıda sizlerle paylaşırım.
Merak ettim, forumda bir Cem abiyi biliyorum, bu konun uzmanı onun dışında benim gibi okçuluğa amatörce merak salmış kimse var mı ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Compound Bow
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2011, 00:44:41 »
Geçenlerde ben de kendimce bir yay yapmıştım. İlk uyarım kendini kollaman üzerine. kol koruması vs korumaları ihmal etme derim. Kirişi koluna vurunca kolun mosmor oluyor. Bir iki hafta öyle geziyorsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2011, 09:16:53 »
Benim gibi okçuluğa amatörce merak salmış kimse var mı ?

Bir de ben varım.

By ertarda at 2011-10-13
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2011, 09:35:05 »
vallaha bende çok hevesliyim ama bu garibanın cebinde şu sıralar kuruş olmadığı için zor bir hayal
ertuğrul abi seninki amatörlükten de çıkmış profosyönel keskin nişancılara dönmüşsün :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2011, 11:16:58 »
Ertuğrul bey yukarıdaki fotoğrafta pozmu verdiniz yoksa bir hedefemi (canlı/cansız) atış yaparken resimlendiniz.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2011, 11:26:37 »
Ertuğrul bey yukarıdaki fotoğrafta pozmu verdiniz yoksa bir hedefemi (canlı/cansız) atış yaparken resimlendiniz.

Hedefe antrenman atışıydı, haberim olmadan çekilmiş.
Şimdi diyeceksiniz ki," hedefe de yüz kamuflajıyla mı atıyorsun" .
Tüm malzemelerin son kontrolüydü. Yüz ağının kirişe takılıp takılmadığını da kontrol etmek lazım.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2011, 12:18:25 »
Hasbelkader ben de ilgileniyorum ama benim yaylar biraz farklı :)
Mazur görün merak ettim, niçin compound ile yola çıktınız, avlanmak için mi?
Bilgi konusunda ise o kadar da kısıtlı değiliz, eğer size bilgiyi kolay ulaştıramadıysak kabahat bizim.
www.tirendaz.com
www.kemankes.com
ulaşabileceğiniz aklıma gelen ilk iki adres.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

barbarosreis

« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2011, 12:27:04 »
hani malumunuz bıçak aşkı filmlerle başladı demiştik bu yay takımını ilk ramboda görmüştüm onada çok merak saldık çok akmak istiyorum ama çok uçuk derecede geliyor fiyatları o  yüzden benim gibi birinin elde etmesi çok zor gözüküyor babamla bakıyoruz o da wilderness filminde intikamcı özel tim de olan tatar yayı tipi oklara bayılıyor kararsızız ama bizde ileride edineceğiz

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2011, 12:45:22 »
hani malumunuz bıçak aşkı filmlerle başladı demiştik bu yay takımını ilk ramboda görmüştüm onada çok merak saldık çok akmak istiyorum ama çok uçuk derecede geliyor fiyatları o  yüzden benim gibi birinin elde etmesi çok zor gözüküyor babamla bakıyoruz o da wilderness filminde intikamcı özel tim de olan tatar yayı tipi oklara bayılıyor kararsızız ama bizde ileride edineceğiz

Resimdeki arbaletin kullanılması, bulundurulması ve Türkiye'ye girişi kesinlikle yasaktır. Bu konuda dikkat edin başınıza bir şey gelmesin. İşin kötüsü "ateşli silahlar ve kesici aletler kanunu" na muhalefetten bir daha silah ruhsatı alamazsınız.

Diğer taraftan kullanılması çok kolay bu alet yerine, diğer yaylarla atış yapmak çok daha zevkli ve sportiftir.

Ejder

• 152
« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2011, 12:48:16 »
Neden makaralı yay derseniz; daha önce klasik yayları denedim, gerçekten sıkı antreman yapmak gerekiyor ki benim pek vaktim yok.Kısa sürelide olsa makaralı yaylarla deneyimim oldu az zamanda ve daha az yorucu antremanla isabetli atış yapabilme olanağı sağlıyorlar (en azından bende durum böyle).Ayrıca ilerde avlanmakta heveslerimden biri ve makaralı yaylar avlanmak için daha uygun görünüyorlar en azından benim okuduklarımdan izlenim bu yönde...Son olarak ve en önemlisi makaralı yaylar benim kişisel zevkime hitab ediyorlar. :)

Ejder

• 152
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2011, 12:49:15 »
Ertuğrul Abi hakkaten seninki amatörlükten çıkmış  :2up :2up

barbarosreis

« Yanıtla #11 : 14 Ekim 2011, 12:50:37 »

Resimdeki arbaletin kullanılması, bulundurulması ve Türkiye'ye girişi kesinlikle yasaktır. Bu konuda dikkat edin başınıza bir şey gelmesin. İşin kötüsü "ateşli silahlar ve kesici aletler kanunu" na muhalefetten bir daha silah ruhsatı alamazsınız.

Diğer taraftan kullanılması çok kolay bu alet yerine, diğer yaylarla atış yapmak çok daha zevkli ve sportiftir.

tabikide bencede öyle abi de sitelerde çatır çatır satıyorlar bunları fiyatları 1000 liradan başlıyor bunu öğrendiğimiz iyi oldu :D abi sağolasın

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #12 : 14 Ekim 2011, 12:53:02 »
Neden makaralı yay derseniz; daha önce klasik yayları denedim, gerçekten sıkı antreman yapmak gerekiyor ki benim pek vaktim yok.Kısa sürelide olsa makaralı yaylarla deneyimim oldu az zamanda ve daha az yorucu antremanla isabetli atış yapabilme olanağı sağlıyorlar (en azından bende durum böyle).Ayrıca ilerde avlanmakta heveslerimden biri ve makaralı yaylar avlanmak için daha uygun görünüyorlar en azından benim okuduklarımdan izlenim bu yönde...Son olarak ve en önemlisi makaralı yaylar benim kişisel zevkime hitab ediyorlar. :)

Al benden de o kadar.
Olimpik yaylarla Türkiye ikinciliğim var. Ama olimpik yayla amatörce devam etmek çok zor. Sürekli antrenmen isteyen bir iş. Makaralı yay (compound) ise o derece emek istemiyor. Altı ay atmıyorum, hedefin karşısına geçtiğimde nişangahım bile değişmemiş oluyor. Diğer taraftan kullandığım yay 60-70 lbs sertlikte, olimpik yayla bunu çekmek her babayiğidin harcı değil. Avda da kullanılacaksa makaralı neredeyse tek seçenek.

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2011, 13:09:17 »
Ben geleneksel okçulukla ilgileniyorum, 68lbs bir Kore yayım var bu aralar. Haklısınız, idmana ara vermeyi affetmiyor bu tip yaylar. Makaralıya göre daha yavaşlar, bu da doğru.
Ama makaralı yayın verdiği hissi vermiyorlar bana. Gündelik hayatımda çok fazla detayla uğraşan birisi olarak yok cam açısıydı, yok gevşeyen nişangahtı... bana fazla geliyor:)
Bir gün inşallah yanyana ok atarız da, sevdirirsiniz bana şu yayları :)
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

Ejder

• 152
« Yanıtla #14 : 14 Ekim 2011, 13:10:28 »
Ertuğrul Abi, ben araştırmam sonucu fayda/fiyat bakımından Hoyt Alphamax 35" için karar verdim.Senin yorum ne olur bu model için ?
Birde eklediğin fotoğraftaki kamuflajın ayrı güzel, elinde hiç yay olmasa ve evinin oturma odasın o kıyafetle fotoğraf çekılmiş olsaydın bile karizmadan ödün vermezdin benim görüşüm :2up gerçi evin içinde kamuflajlı dolaşan biri biraz garip gelirdi ama :D

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #15 : 14 Ekim 2011, 13:41:18 »
Ertuğrul Abi, ben araştırmam sonucu fayda/fiyat bakımından Hoyt Alphamax 35" için karar verdim.Senin yorum ne olur bu model için ?
Birde eklediğin fotoğraftaki kamuflajın ayrı güzel, elinde hiç yay olmasa ve evinin oturma odasın o kıyafetle fotoğraf çekılmiş olsaydın bile karizmadan ödün vermezdin benim görüşüm :2up gerçi evin içinde kamuflajlı dolaşan biri biraz garip gelirdi ama :D

Ejder, benim fikrim başlangıç için yanlış bir yay.
Bir kere çok pahalı.
Ben senin yerinde olsam 300$ civarında 50-60 lbs bir yayla başlardım. Doğrudan sert bir yayla başlarsan zorlandığın için yaptığın hatalar kalıcı olur, bir daha stilini düzeltemezsin. Diğer taraftan ilk yayına tecrübesizliğinden zarar vereceksin. Direk kaliteli ve pahalı bir yay almak yerine biraz atış yap, stilini oturt, tacrübe kazanınca da ihtiyaçlarını tekrar gözden geçir.

Ejder

• 152
« Yanıtla #16 : 14 Ekim 2011, 14:06:59 »
Anladım, ohalde araştırmaya devam ediyorum.... Ben acemiliklten kaynaklanan yaya zarar gelmesi bölümünü es geçmişim. :)
Cidden insanı üzer, üzmekle kalmaz ağlatabilir böyle bir durum  :'(

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2011, 14:23:38 »
Anladım, ohalde araştırmaya devam ediyorum.... Ben acemiliklten kaynaklanan yaya zarar gelmesi bölümünü es geçmişim. :)
Cidden insanı üzer, üzmekle kalmaz ağlatabilir böyle bir durum  :'(
Şunu bir incele.
http://www.cabelas.com/product/Hunting/Archery/Bows/Compound-Bows%7C/pc/104791680/c/104693580/sc/104235480/i/103967280/PSE-Brute-HP-Bow/1138639.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Fhunting-archery-bows-compound-bows%2Fpse%2F_%2FN-1100005%2B1000004375%2FNe-1000004375%2FNs-CATEGORY_SEQ_103967280%3FWTz_l%3DSBC%253BMMcat104791680%253Bcat104693580%253Bcat104235480%26WTz_st%3DGuidedNav%26WTz_stype%3DGNU&WTz_l=SBC%3BMMcat104791680%3Bcat104693580%3Bcat104235480%3Bcat103967280
Hem fiyatı uygun, hem de kol boyu 25" ile 30" arasında ayarlanabiliyor. Bu da dünyadaki insanların %95'ine uygun olduğunu gösterir. Satmaya kalakarsan yeni sahibine de uyacak demektir. Tabii boyu 210 cm değilse.

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 15 Ekim 2011, 00:26:56 »

tabikide bencede öyle abi de sitelerde çatır çatır satıyorlar bunları fiyatları 1000 liradan başlıyor bunu öğrendiğimiz iyi oldu :D abi sağolasın

O sitelerde sattıkları don lastiğinden az sıkı aletler, 25 - 30 m. mesafeye anca atarlar... Üstelik don lastiğiyle yakalanırsan elinde cezası yok, o sitelerde sattıklarıyla yakalanırsan yandı gülüm keten helva...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #19 : 15 Ekim 2011, 13:26:20 »
Alıntı
O sitelerde sattıkları don lastiğinden az sıkı aletler, 25 - 30 m. mesafeye anca atarlar... Üstelik don lastiğiyle yakalanırsan elinde cezası yok, o sitelerde sattıklarıyla yakalanırsan yandı gülüm keten helva...

Sevgiler,

bu ürünleri pek bilmem incelemedim bakmadımda
ama merak ettim en sert en hızlı en üstün model hangisi diye hem uzağa hem hızlı olan
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2011, 13:28:38 Gönderen: merttt9 »