bu bıçağın mazısı değişik ,hatta çelığın ne olduğunu tam olarak bılmıyorum bıle "ck 40 olduğu söylendi" alı benım atölyede iken bu profılı görup çok beğendığını belırttı. haydı yapalım bırtane dıyerek başladık.
profılı kabaca o cıkarttı bıraz ben yardım ettım. tabı bana çıraklık yapacak ya temızlıkle başladı ılk gunune

iç bükeymi.? tam taşlamamı dıye düşünürken nazik bır ağızın bu bıçağa gitmeyeceğine karar verip tam taşlama yaparak ağız açtık. sonra bela işlem zımpara ali bu işte baya baya ıyı, paso zımparalayıp durdu..

hamon olsun dedım , yok falan dedı ama iş işten geçmişti . karar daha profıl çıkarılırken verılmıştı

geçende kukrısıne hamon yaparken çatlatmıştık garıbımı . ondan sanırım rısk almak ıstemedı.
ısıl ışlemı ılk olarak ısıl işlem yağı ıle yaptım hamon hattı aşağıya kaydı tabı ben ıllet olmuş durumdayım. ocak yanıyorken hemen kaba zımpara yenı formul kıl karısımı hopp aynen ocağa gitti profil..
ısıyı ayarladıktan sonra suda kesıntısız olarak su verıldı . hamon hattı ıstedığım yerde belırdı. sırası ıle 120.160.220.360.400.600.800.1000.2000.2500 kum zımparası sulu olarak yapıldı.
bugunde anı bır karar ıle kabzeyı yaptım.. ağız açıldı ve polısaj keçesi ile kılağası alındı. şu an traş edebilecek durumda . yarın sahıbıne teslım deceğim .. diğer resimleride o koyar artık.

kullanılan malzemeler
1040 olduğu rıvayet edilen 5mm çelık
kabza için venge ahşap
6mm paslanmaz pim
6mm bilek ipi için paslanmaz boru
epox yapıştırıcı.